Ulka18 Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Bardzo fajna, dowcipna relacja. Naprawde swietny dom :klacz: Oby tylko Elzunia nie dala jakiejs plamy ;) Quote
furciaczek Posted October 18, 2010 Author Posted October 18, 2010 Cytuje :) Z dobrych wieści dziś poprawa i praca na suszu ( drugi spacer pierwszy na suchym brak chęci współpracy) w domu wielka poprawa polubiła swoje miejsce po za przytulaniem zaczeła praktykować zapasy i aport jednej zabawki jaką polubiła ale na swoje posłanie :) Quote
kaskadaffik Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Oby sunia się nam spisywała!!! Cikoteczka miski doszły ? Tu na nowy zapraszam :) http://www.dogomania.pl/threads/194829-Karma-Bosch-Josera-Royal-smako%C5%82yki-hill-s-i-inne-dla-pieska-i-kotka-25.10?p=15570785#post15570785 Quote
Ulka18 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Dobrze, ze Elza sie rozkreca i ma juz ulubiona zabawke. Dziwne, ze tamten 'dom', w ktorym byla nie kupil jej zadnej zabawki :-( Quote
furciaczek Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 Ja mysle ze ona mogla sie nie interesowac poczatkowo zabawkami ze wzgledu na stres i zmiane miejsca co moglo wygladac tak jakby sie nie potrafila bawic. Choc nieda sie ukryc ze poprzedni dom zaniedbal bardzo wiele, mam nadzieje ze dziewczyna szybko zaufa nowym opiekunom i poczuje sie bezpiecznie:loveu: Dzisiaj pewnie kolejna relacja, ciekawa jestem czy spokojnie zostala sama w domku podczas gdy wlasciciele poszli do pracy. Bede domagac sie zdiec:cool3: Quote
furciaczek Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 Kolejna relacja :) kolejne wieści z udomowiania elzy wychodzi czasem z niej diabełek np podczas przyrzadzania posiłków lub podczas jedzenia diabełek zaczynał odstawiać szopki wyła, szczekała piszczała i próbowała skakać cała szopka za pierwszym razem długa za kolejnymi spadła do pięciu minut teraz tylko wykazuje zainteresowanie ale koniec z teatrzykiem nic nie osiągneła i tę bitwe na razie wygrywamy w domu coraz bardziej się rozbrykuje i trzeba ją ostudzić tu na razie też idziemy do przodu jak na razie dwa dni została sama w domu na 8 h i zero zniszczeń oraz po wywiadzie u sąsiadów wycia nie było <jupi> największym problemem są spacerki ( ja bym tego tak nie nazwał ) po przejściu na suchą karmę działa ale tylko wieczorem i to na krótko dziś po namyśle oraz długiej konsultacji z Darkiem podjechałem do sklepu i kupiłem serca drobiowe i zadziałało dziewczyna w największym ruchu zaliczyła nasz najlepszy trenieng i oby to był krok naprzód. W najbliższerj przyszłości postaram się o jakieś zdjęcia w plenerze i na pewno się nimi pochwalę. Dzięki fundacji i wszystkim którzy dołożyli starań żeby pomóc elzie a nam dostarczyć niesfornego(ale nad tym popracujemy) przyjaciela Quote
Ulka18 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Super relacja z Elzowego domu :fadein: Pelna dowcipu i serca dla duzej dziewczynki. Quote
furciaczek Posted October 21, 2010 Author Posted October 21, 2010 Cioteczki, ogromny, piekny Molos...mamy malo czasu zeby cos zrobic :( http://www.dogomania.pl/threads/194943-Molos-ogromny-smutny-molos-nie-pozwolmy-mu-zniknac!! Quote
furciaczek Posted October 23, 2010 Author Posted October 23, 2010 Z prezentem do Was wpadam:loveu: :loveu: Quote
furciaczek Posted October 23, 2010 Author Posted October 23, 2010 Te rozplaszczone fafelki:loveu: Quote
Alicja Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 [quote name='furciaczek']Z prezentem do Was wpadam:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
magda z. Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Jaka ona wyluzowana na tym zdjęciu:) super. Quote
kaskadaffik Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Przepiękna i spokojna jak aniołek :) Quote
luka1 Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Ulka18 - sprawdzałaś? Jestem upierdliwa? Tak jestem :eviltong: :p Quote
Ulka18 Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Nie mam informacji o nowej CC-tce. Pani Iza miala dac znac, gdyby ten babon kombinowal z oddaniem suczki. Quote
furciaczek Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 Tamten suk juz zmienil dom:p Ale jak tylko sie trafi cos innego corsiakowego to wiecie gdzie mnie szukac;) Quote
kaskadaffik Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Oby jak najmniej się ttrafiło, ale wiemy :) Quote
furciaczek Posted October 31, 2010 Author Posted October 31, 2010 Kolejna relacja :) Jeśli chodzi o charakter to ma super mega dużo energii w porównaniu do naszego poprzedniego cc to tak z 15 razy więcej W domu jest super jedynymi problemami były i częściowo jeszcze są to brak wychowania podstawowego np wymuszanie żarcia ( piszczenie wycie szczekanie warczenie(nie agresywne) ) jak również próby samowolnego zabierania jedzenia ze stołu i blatów kuchennych tu póki co całkowity brak sukcesu i pełen spokój i olewanie jej zachowań no i fuknięcia w razie włażenia na stoły wystarczas na zrobienie z niej psa domowego. Elza jest miłośnikiem gości uwielbia zarówno dzieci jak i dorosłych. Problem jest brak umiejętności zabawy się zabawkami, elza musi mieć niesamowity ubaw jak biegam przed niąz piłeczkami itp podskakując i wydając okrzyki jak stado indian a ona ma to w głębokim poważaniu Czasami aportuje węzeł z liny ale musi mieć nastrój. Natomiast na spacerach było bardzo źle, jak wyszła z domu to zero kontaktu ze mną, teraz jest dużo lepiej czasem nawet udaje się zahamowaćatak furii jaki dostaje na widok obcego psa ( odległość maksimum 20 m ) ale nad tym cały czas pracujemy z róznymi efektami Dziśbyliśmy na spacerze za miastem, pierwszy spacer Elzy który trwał ponad 1h i nie było źle ( niestety jak piliśmy herbatkę elza była przypięta do drzewa i przechodził piesek to dostałą furii i już nic nie mogłem zrobić ( nie zdązyłem ją odwiązać i terenować kontakty wzrokowe Aktualnie trenujemy kontakt przy chodzeniu przy nodze, kontakt w siadzie ( wzrokowy oczywiście) komende podstawowąod wczoraj a mianowicie DO MNIE, i chodzenie na smyczy bez wyrywania mi ręki i tu mamy niewielkie sukcesy. na koniec filmik z dzisiejszego spaceru, jeżeli ma ktoś uwagi dotyczące błędów szkoleniowych to poproszę bo częsciowo błądze po omacku ( nigdy nie pracowałem z psem tak zapuszczonym wychowawczo) http://www.youtube.com/watch?v=Fw6kBlz056o Quote
Reno2001 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Qrcze, na prawdę udało się Wam znaleźc Elzie super dom! Jestem pod wrażeniem nowych opiekunów. Quote
Recommended Posts