furciaczek Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 A dochodzi do siebie po sterylce, spaceruje sobie spokojnie :) Prawdopodobnie w nastepny weekend DS przyjedzie do Wawki, i albo juz ja zabiora albo poczekaja jeszcze jakis czas. Zalezy jak bedzie sie zachowywala na spacerku i jak oni beda dawali sobie z nia rade. Nie bede ukrywac ze ta adopcja jest wyjatkowo stresujaca dla mnie...niby ludzie zdaja sobie sprawe na co sie pisza, jak wyglada sytuacja i ile pracy jeszcze trzeba wlozyc ale....ale wszyscy wiemy jacy potrafia byc ludzie niestety. Jak juz pojedzie do DS to na kazdy dzwiek smsa czy telefonu bede padala na zawal.... Quote
minia913 Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 bardzo mi się podoba taka postawa ja też jestem za tym żeby chuchać na zimne ludzie potrafią być okropni Quote
furciaczek Posted October 15, 2010 Author Posted October 15, 2010 Jutro DS jedzie do Warszawy poznac Elzunie, bedzie spotkanie ze szkoleniowcem Darkiem i jesli stwierdzi on ze Panstwo sobie poradza to pojedzie juz do domku. Wiec cioteczki kciuki zaciskamy z calych sil!!! Quote
aganela Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 zaciskamy,niech się pięknej Elzie poszczęści! Quote
magda z. Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 ale fajnie:) kciuki zaciśnięte mocno:) Quote
minia913 Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 trzymamy do jutra tylko szybko daj znać czy pojechała bo będą nas rączki bardzo bolały :D Quote
luka1 Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 ja też trzymam za Elzę kcikasy i przypominam się Quote
kaskadaffik Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Ja też kciuki trzymam i czekam jak tam spotkanie :) Zapraszam : http://www.dogomania.pl/threads/194578-Srebrodla-Ciebie-super-rzeczy-dla-psiaka-25.10?p=15552468#post15552468 Quote
furciaczek Posted October 16, 2010 Author Posted October 16, 2010 I pojechala:loveu::multi::multi: Quote
magda z. Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 furciaczek napisał(a):I pojechala:loveu::multi::multi: ale wieści:) super, bardzo się cieszę. Quote
Ulka18 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Czyli spodobala sie Elzunia i wlasciciele tez odpowiedni dla niej ? Quote
furciaczek Posted October 16, 2010 Author Posted October 16, 2010 Panstwo przyjechali, spotkali sie z Darkiem (szkoleniowiec Elzuni) i pojechali po sucz do hotelu. Darek stal dalej i po prostu obserwowal jak sie zachowuja, na spacerku szedl za nimi jak cien i ocenial czy reakcje ludzi prawidlowe. Nikt jeszcze takiego testu nie zaliczyl, mysle ze wlasciciele mogli czuc sie troszke niefajnie w tej sytuacji ale byli twardzi ze tak powiem, niezwykle sympatyczna i rozsadna rodzinka:loveu: Tomek (nowy Pan) bardzo fajnie wylapywal odpowiednie momenty, wiedzial kiedy trzeba sucz przyhamowac, odwrocic uwage - radzil sobie swietnie. Eza jak to Elza szczesliwa ze ktos ja mizia, lata z nia itd Teraz czekam na relacje z podrozy i pierwszych chwil w nowym domku. Ciekawa jestem tez opini na temat tego hmm malego testu jaki przeszli, mam nadzieje ze nie beda sie gniewac:evil_lol: Byc moze relacja jutro, jednak spory kawal maja do przejechania. Tak czy siak kciuki dalej zaciskamy, mam nadzieje ze wszystko sie ulozy:loveu: Quote
kaskadaffik Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Super, bardzo się cieszę , Elzuniu bądź grzeczna !!!! :lol: Quote
furciaczek Posted October 16, 2010 Author Posted October 16, 2010 Cytuje.... Właśnie dojechaliśmy do domku Elza jest strasznie roztrzęsionym psem ale super sunia. Zasługuje na normalny domek i postaramy się jej go dać Po przemaglowaniu przez Darka ( szkoleniowca) z nowymi metodami i bojowym nastawieniem przygotowywujemy się na ogrom pracy bo na razie socjalizacja zero ( a pewno było dużo gorzej) aż dziw że pies tak temperamenty a agresja dla ludzi zero. W domu super na spacerze rozkojarzona całkowcie. Pokazywałem jej zabawki ale nie wie do czego służą Otwieramy browarka i opijamy nowego domownika ;p Elza dostała uszko na wstępne i choć chyba nie znała tego to szybko pojeła co należy z tym zrobić i ucho zostało z entuzjazmem zeżarte ) to na tyle relacji na gorąco foto i dalsze wieści będą w następnych dniach Quote
agaga21 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 ale fajowo! trzymam kciuki i licze na relacje i fotki z nowego domu :) Quote
Ulka18 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Trzymamy kciuki za socjalizacje Elzy :kciuki: :kciuki: :kciuki: Czekamy na wiesci i zdjecia z Elzuniowego domu :D Quote
furciaczek Posted October 18, 2010 Author Posted October 18, 2010 Relacja z dnia wczorajszego Pierwszy dzień uff pełen wrażeń sunia się coraz bardziej oswaja z nowym domkiem, jest niesamowicie zainteresowana nami i jak któreś z nas znika z pokoju to zaraz na nogi i konsternacja z kim być. Dziś szewki wyjęte, wyrzuciliśmy całą poczekalnie i kolejka stała na dworze z wiadomych względów :> Vet za ściągnięcie szewków i dość długą rozmowę o nowym psie i o bonusie wziął wygórowaną cenę zero zł w domu po za zainteresowaniem każdym dźwiękiem i niewiedzą do czego służą zabawki jest super chętnie wita odwiedzających dom choć jak wychodzą chowa się za nami na dworze kontynuujemy zalecenia Darka i bez parówek ani rusz mam psa sterowanego parówami "parówkowa królowa" opanowała wysysanie parówy mi z ręki Zostala tez sama w domku na 5 min....popiskiwala troche. Mam nadzieje ze nie bedzie miala problemow separacyjnych. Dzisiaj pewnie nastepna relacja :) Quote
Recommended Posts