Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 430
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A dochodzi do siebie po sterylce, spaceruje sobie spokojnie :)
Prawdopodobnie w nastepny weekend DS przyjedzie do Wawki, i albo juz ja zabiora albo poczekaja jeszcze jakis czas. Zalezy jak bedzie sie zachowywala na spacerku i jak oni beda dawali sobie z nia rade. Nie bede ukrywac ze ta adopcja jest wyjatkowo stresujaca dla mnie...niby ludzie zdaja sobie sprawe na co sie pisza, jak wyglada sytuacja i ile pracy jeszcze trzeba wlozyc ale....ale wszyscy wiemy jacy potrafia byc ludzie niestety. Jak juz pojedzie do DS to na kazdy dzwiek smsa czy telefonu bede padala na zawal....

Posted

Jutro DS jedzie do Warszawy poznac Elzunie, bedzie spotkanie ze szkoleniowcem Darkiem i jesli stwierdzi on ze Panstwo sobie poradza to pojedzie juz do domku.
Wiec cioteczki kciuki zaciskamy z calych sil!!!

Posted

Panstwo przyjechali, spotkali sie z Darkiem (szkoleniowiec Elzuni) i pojechali po sucz do hotelu. Darek stal dalej i po prostu obserwowal jak sie zachowuja, na spacerku szedl za nimi jak cien i ocenial czy reakcje ludzi prawidlowe. Nikt jeszcze takiego testu nie zaliczyl, mysle ze wlasciciele mogli czuc sie troszke niefajnie w tej sytuacji ale byli twardzi ze tak powiem, niezwykle sympatyczna i rozsadna rodzinka:loveu: Tomek (nowy Pan) bardzo fajnie wylapywal odpowiednie momenty, wiedzial kiedy trzeba sucz przyhamowac, odwrocic uwage - radzil sobie swietnie. Eza jak to Elza szczesliwa ze ktos ja mizia, lata z nia itd
Teraz czekam na relacje z podrozy i pierwszych chwil w nowym domku. Ciekawa jestem tez opini na temat tego hmm malego testu jaki przeszli, mam nadzieje ze nie beda sie gniewac:evil_lol:
Byc moze relacja jutro, jednak spory kawal maja do przejechania. Tak czy siak kciuki dalej zaciskamy, mam nadzieje ze wszystko sie ulozy:loveu:

Posted

Cytuje....

Właśnie dojechaliśmy do domku Elza jest strasznie roztrzęsionym psem ale super sunia. Zasługuje na normalny domek i postaramy się jej go dać
Po przemaglowaniu przez Darka ( szkoleniowca) z nowymi metodami i bojowym nastawieniem przygotowywujemy się na ogrom pracy bo na razie socjalizacja zero ( a pewno było dużo gorzej) aż dziw że pies tak temperamenty a agresja dla ludzi zero. W domu super na spacerze rozkojarzona całkowcie.
Pokazywałem jej zabawki ale nie wie do czego służą
Otwieramy browarka i opijamy nowego domownika ;p
Elza dostała uszko na wstępne i choć chyba nie znała tego to szybko pojeła co należy z tym zrobić i ucho zostało z entuzjazmem zeżarte )
to na tyle relacji na gorąco foto i dalsze wieści będą w następnych dniach

Posted

Relacja z dnia wczorajszego

Pierwszy dzień uff pełen wrażeń
sunia się coraz bardziej oswaja z nowym domkiem, jest niesamowicie zainteresowana nami i jak któreś z nas znika z pokoju to zaraz na nogi i konsternacja z kim być.
Dziś szewki wyjęte, wyrzuciliśmy całą poczekalnie i kolejka stała na dworze z wiadomych względów :>
Vet za ściągnięcie szewków i dość długą rozmowę o nowym psie i o bonusie wziął wygórowaną cenę zero zł
w domu po za zainteresowaniem każdym dźwiękiem i niewiedzą do czego służą zabawki jest super chętnie wita odwiedzających dom choć jak wychodzą chowa się za nami
na dworze kontynuujemy zalecenia Darka i bez parówek ani rusz mam psa sterowanego parówami "parówkowa królowa" opanowała wysysanie parówy mi z ręki

Zostala tez sama w domku na 5 min....popiskiwala troche. Mam nadzieje ze nie bedzie miala problemow separacyjnych.
Dzisiaj pewnie nastepna relacja :)