lola8338 Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 elzuniu mordko slodka tzrymam kciuki za ciebie kochana pokaz klase ;o) Quote
magda z. Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 super:) bardzo ise cieszę, banerek jescze sobie powisi, aż ją zabiorą;) Quote
furciaczek Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 Elzunia calkiem fajnie lapie ze pewne zachowania nie sa akceptowane, fajna suka z niej bedzie. Dowiedzialam sie wlasnie ze jestem niekompetentna:evil_lol: Quote
Ulka18 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Juz cos zalapala dziewczynka ? Czy dalej uparciuch probuje rzadzic? Quote
agaga21 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 furciaczek napisał(a): Dowiedzialam sie wlasnie ze jestem niekompetentna:evil_lol: nono...pewnie bardzo kompetentna osoba ci to powiedziała:crazyeye::diabloti: Quote
furciaczek Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 Ulka18 napisał(a):Juz cos zalapala dziewczynka ? Czy dalej uparciuch probuje rzadzic? Oj probowac to ona jeszcze bedzie przez jakis czas ale mozna juz ja opanowac, jest karmiona z reki co pomaga latwiej odwrocic jej uwage od innych psow. Nie blokuje sie juz, nie jest zestresowana i nabuzowana emocjami po spotkaniu z innymi psami. Dalej tam burczy i cos kombinuje ale juz respektuje zdanie przewodnika- choc nie zawsze hihi. Bedzie dobrze, o ile nowy domek dalej bedzie nad nia pracowal to spacerki z nia beda calkiem przyjemne i sympatyczne. Teraz sterylka, DS co prawda powiedzial ze moga to zrobic na wlasna reke w wyznaczonym terminie ale jednak wolimy dac ja juz po zabiegu. Na kilka dni pojedzie na do DT u szkoleniowca ktory bedzie pracowal nad utrwaleniem tego wszystkiego co zdazy opanowac podczas zajec. DS przyjedzie do Wawy spotka sie z trenerem, zrobia sobie sesje szkoleniowa na ktorej pokazane zostana metody pracy, dostana kilka rad co i jak robic w jej przypadku. I po tym pozegnalnym treningu pojedzie ze swoimi "ludziami" do domku :) Koszt sterylki to 200zl, koszty zostana pokryte ze skarpety sterylkowej :loveu::multi: agaga21 napisał(a):nono...pewnie bardzo kompetentna osoba ci to powiedziała:crazyeye::diabloti: W sumie rozumiem rozczarowanie, Panstwo liczyli na to ze dostana psa....okazalo sie ze nie dostana, ze znalazl sie dom bardziej doswiadczony i naszym zdaniem bardziej odpowiedni dla Elzy...mieli prawo sie zdenerwowac, lekko oburzyc jednak forma taka malo przyjemna byla i to mi lekko cisnienie podnioslo. Chwile pogadalam, mam nadzieje ze udalo mi sie wyjasnic dokladnie powody decyzji. Bywa i tak, ja mam nadzieje ze podjelismy sluszna decyzje. Bardzo dziekuje wszystiim za pomoc:loveu: Domek zobowiazal sie do zdawania relacji, d czasu do czasu dostaniemy fotki wiec mam nadzieje bedziemy sie czasem tu spotykac by nacieszyc oczy domowa Elzunia:loveu: Quote
Alicja Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Czyli za chwile będziemy opijać przeprowadzkę ;) Quote
furciaczek Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 Pochwale sie a co tam, nowa stara strona adopcyjna:loveu: www.adopcjecc.pl Quote
furciaczek Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 Przelalam 650zl - 250 na sterylke- 200zl dostaniemy refundacji :) 400zl za szkolenie Quote
Ulka18 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Jest juz termin sterylki ? Sterylka tez powinna troche wyciszyc Elze. Quote
Tengusia Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 furciaczek napisał(a):Dom cudowny, nie wiem czy moglysmy sobie wymazyc lepszy :) Bardzo ciepli ludzie, z ogromna miloscia opowiadali o Bono, swoim poprzednim CC...jak to uwielbial wycierac sie o firanke, jak przychodzil sie pomiziac...no czuc bylo ta milosc i tesknote. Bardzo odpowiedzialni, zdajacy sobie sprawe z powagi problemu, wiedza jak postepowac z takim psem, jak wygladaja spacery, jak to utrudnia zycie. Opowiadali jak postepowali z Bonem, jak wygladaly spacery, jak pracowali. Duzo bylo histori, wspomnien, emocji. Rewelacja, Ewa jest zachwycona a ja naprawde ciezko zadowolic w tej kwestii. Zreszta nawet w mailach, czy w rozmowie telefonicznej czuc to cieplo, milosc do psiakow i rozsadek. Sie lekko wzruszylam, Elza bedzie miec naprawde wspaniala rodzine!! chwile mnie nie bylo a tu takie wiesci :multi::multi::multi::multi: Quote
beataczl Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 oby sie wszystko udalo szczesliwie :smile: Quote
furciaczek Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 Elza w drodze do kliniki....ciekawa jestem jak zachowa sie na miejscu w poczekalni...stresa mam lekkiego:shake: Quote
furciaczek Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 Elza sie popisala...dala czadu dziewczyna przed klinika, wyciszenie i uspokojenie jej zajelo pol godziny. Mysle ze zostanie z nami jeszcze dwa tygodnie zeby Darek (szkoleniowiec) mogl z nia jeszcze popracowac. Zobaczymy jak zareguje DS na wiadomosc o tym. Quote
luka1 Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 W jakim schronisku robione jest to zdjęcie? Quote
furciaczek Posted October 7, 2010 Author Posted October 7, 2010 Luka zdiecia sa z Mielca :) Elza po zabiegu czuje sie dobrze, przez kilka dni zero szkolenia, spokojne spacerki wkolo komina zeby kosci rozprostowac. DS nie jest zachwycony decyzja ze zostanie u nas jeszcze jakis czas ale nie zrezygnowal. Byc moze przyjada ja tylko odwiedzic, poznac i porozmawiac ze szkoleniowcem i Kasia. Zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie. Zrobila juz postepy ale jeszcze nie na tyle by ja wydac do nowego domku. Quote
luka1 Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 bardzo przepraszam, że nie piszę na temat Elzy. Oczywiście cieszę się, że ma szansę, ale tam w tle jest taki czarny pies. Ja wiem, że dawno robiono zdjecie ale może coś na jego temat wiecie. Czy może jest w schronisku? Quote
furciaczek Posted October 7, 2010 Author Posted October 7, 2010 Najlepiej napisz do Ulka18 , mysle ze ona bedzie mogla cos powiedziec na temat tego psiaka, a jesli nie to pewnie bedzie miala mozliwosc czegos sie dowiedziec :) Quote
furciaczek Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 Zapraszam do kolejnej suni CC...narazie w schronisku :( http://www.dogomania.pl/threads/194425-*CC*-Elita-gasnie-w-schronisku-zbieramy-deklaracje-na-hotel-DT-!! Quote
Recommended Posts