Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 430
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ulka18 napisał(a):
Juz cos zalapala dziewczynka ? Czy dalej uparciuch probuje rzadzic?

Oj probowac to ona jeszcze bedzie przez jakis czas ale mozna juz ja opanowac, jest karmiona z reki co pomaga latwiej odwrocic jej uwage od innych psow. Nie blokuje sie juz, nie jest zestresowana i nabuzowana emocjami po spotkaniu z innymi psami. Dalej tam burczy i cos kombinuje ale juz respektuje zdanie przewodnika- choc nie zawsze hihi.
Bedzie dobrze, o ile nowy domek dalej bedzie nad nia pracowal to spacerki z nia beda calkiem przyjemne i sympatyczne.

Teraz sterylka, DS co prawda powiedzial ze moga to zrobic na wlasna reke w wyznaczonym terminie ale jednak wolimy dac ja juz po zabiegu. Na kilka dni pojedzie na do DT u szkoleniowca ktory bedzie pracowal nad utrwaleniem tego wszystkiego co zdazy opanowac podczas zajec. DS przyjedzie do Wawy spotka sie z trenerem, zrobia sobie sesje szkoleniowa na ktorej pokazane zostana metody pracy, dostana kilka rad co i jak robic w jej przypadku. I po tym pozegnalnym treningu pojedzie ze swoimi "ludziami" do domku :)
Koszt sterylki to 200zl, koszty zostana pokryte ze skarpety sterylkowej :loveu::multi:

agaga21 napisał(a):
nono...pewnie bardzo kompetentna osoba ci to powiedziała:crazyeye::diabloti:

W sumie rozumiem rozczarowanie, Panstwo liczyli na to ze dostana psa....okazalo sie ze nie dostana, ze znalazl sie dom bardziej doswiadczony i naszym zdaniem bardziej odpowiedni dla Elzy...mieli prawo sie zdenerwowac, lekko oburzyc jednak forma taka malo przyjemna byla i to mi lekko cisnienie podnioslo. Chwile pogadalam, mam nadzieje ze udalo mi sie wyjasnic dokladnie powody decyzji.
Bywa i tak, ja mam nadzieje ze podjelismy sluszna decyzje.

Bardzo dziekuje wszystiim za pomoc:loveu: Domek zobowiazal sie do zdawania relacji, d czasu do czasu dostaniemy fotki wiec mam nadzieje bedziemy sie czasem tu spotykac by nacieszyc oczy domowa Elzunia:loveu:

Posted

furciaczek napisał(a):
Dom cudowny, nie wiem czy moglysmy sobie wymazyc lepszy :)

Bardzo ciepli ludzie, z ogromna miloscia opowiadali o Bono, swoim poprzednim CC...jak to uwielbial wycierac sie o firanke, jak przychodzil sie pomiziac...no czuc bylo ta milosc i tesknote.
Bardzo odpowiedzialni, zdajacy sobie sprawe z powagi problemu, wiedza jak postepowac z takim psem, jak wygladaja spacery, jak to utrudnia zycie. Opowiadali jak postepowali z Bonem, jak wygladaly spacery, jak pracowali. Duzo bylo histori, wspomnien, emocji. Rewelacja, Ewa jest zachwycona a ja naprawde ciezko zadowolic w tej kwestii. Zreszta nawet w mailach, czy w rozmowie telefonicznej czuc to cieplo, milosc do psiakow i rozsadek.

Sie lekko wzruszylam, Elza bedzie miec naprawde wspaniala rodzine!!

chwile mnie nie bylo a tu takie wiesci :multi::multi::multi::multi:

Posted

Elza sie popisala...dala czadu dziewczyna przed klinika, wyciszenie i uspokojenie jej zajelo pol godziny.
Mysle ze zostanie z nami jeszcze dwa tygodnie zeby Darek (szkoleniowiec) mogl z nia jeszcze popracowac. Zobaczymy jak zareguje DS na wiadomosc o tym.

Posted

Luka zdiecia sa z Mielca :)

Elza po zabiegu czuje sie dobrze, przez kilka dni zero szkolenia, spokojne spacerki wkolo komina zeby kosci rozprostowac.
DS nie jest zachwycony decyzja ze zostanie u nas jeszcze jakis czas ale nie zrezygnowal. Byc moze przyjada ja tylko odwiedzic, poznac i porozmawiac ze szkoleniowcem i Kasia.
Zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie. Zrobila juz postepy ale jeszcze nie na tyle by ja wydac do nowego domku.

Posted

bardzo przepraszam, że nie piszę na temat Elzy. Oczywiście cieszę się, że ma szansę, ale tam w tle jest taki czarny pies. Ja wiem, że dawno robiono zdjecie ale może coś na jego temat wiecie. Czy może jest w schronisku?