agaga21 Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 furciaczku, jakie elza sprawia problemy? Quote
furciaczek Posted September 12, 2010 Author Posted September 12, 2010 Spacery z Elza to...koszmar. Na widok innego psa dostaje szalu, blokuje sie i traci kontakt, nie sposob odwrocic jej uwagi, skupic na sobie. Widzial ktos wkurzonego CCta ktory wbil sobie cos do glowki i za wszelka cene chce to osiagnac? Ja widzialam i bardzo dziekuje za tego typu rozrywki:shake: Jestem przekonana ze mozna nad tym zapanowac ale do tego potrzebna jest codzienna praca, nauka posluszenstwa, koncentracji, skupiania sie na przewodniku...i raczej faceta ktory w razie W ma dosc sily zeby ja utrzymac. Nasza biedna Kasia ledwo zyje po spacerach z dziewczyna. Elzie potrzeba tez zajecia, kontaktu z czlowiekiem, jakos trzeba rozladowac to napiecie i flustracje spowodowana zamknieciem w kojcu bo i to zapewne tez nie pomaga w modyfikacji pewnych zachowan. W stosunku do ludzi super, ale trzeba jej pokazac jakie zachowania sa akceptowalne. Skaczace z milosci CC to tez malo przyjemna rzecz choc to mozna przezyc:lol: Osobiscie boje sie ze jesli pojdzie do domu w ktorym po prostu oleja ten problem i nie beda nic robic dojdzie do przekierowania agresji i w ktoryms momencie capnie wlasciciela. Bedzie sie nakrecac i nakrecac na inne psy i w ktoryms momencie ja po prostu poniesie, zachowania utrwala sie a flustracja bedzie narastac.:roll: Zaraz mi ktos powie ze jestem przewrazliwona zapewne:diabloti: Quote
Estrella Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 [quote name='fur']Ide troche posmapowac...malo ludzi cos zaglada do Elzuniiii pospamowałaś :) ja od Abiego przyszłam hopsnąć Elzę Quote
agaga21 Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 furciaczek napisał(a): Zaraz mi ktos powie ze jestem przewrazliwona zapewne:diabloti: nie sądzę. cc-ty to silne psy. raczej jestes odpowiedzialna, nie przewrażliwiona :) Quote
kaskadaffik Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Przelałam właśnie 40 zł na Elzę, choc to i tak kropla w morzu ...... Quote
kaskadaffik Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 He he pochwaliłam sie , ze przelałam, a nie poszło :) a dane skasowałam, więc poprosze jeszcze raz:) Quote
furciaczek Posted September 12, 2010 Author Posted September 12, 2010 agaga21 napisał(a):nie sądzę. cc-ty to silne psy. raczej jestes odpowiedzialna, nie przewrażliwiona :) Przewrazliwiona tez jestem:evil_lol::evil_lol: kaskadaffik napisał(a):Przelałam właśnie 40 zł na Elzę, choc to i tak kropla w morzu ...... kaskadaffik napisał(a):He he pochwaliłam sie , ze przelałam, a nie poszło :) a dane skasowałam, więc poprosze jeszcze raz:) Hihi zaraz wysle jeszcze raz:loveu: Estrella witaj u Elzy:loveu: Quote
Ra_dunia Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 ja też jestem ;) Fur - a są jakieś inne zdjęcia Elzy oprócz tych na pierwszej stronie? A komu się corgisie urodziły? w jakiej hodowli? może znam... ;) Quote
furciaczek Posted September 12, 2010 Author Posted September 12, 2010 Ra_dunia napisał(a):ja też jestem ;) Fur - a są jakieś inne zdjęcia Elzy oprócz tych na pierwszej stronie? A komu się corgisie urodziły? w jakiej hodowli? może znam... ;) Sa na stronie 4 zdiecia, innych nie mamy niestety. A zebym ja znala przydomek tej hodowli...wiedzialam ale mi wylecialo z glowy, na C chyba cos hmmm. Marcin ma hodowle CCtow a jego zona corgisiow...moze tak skojazysz? Quote
Ra_dunia Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Controversia ?? ;) Ten świat to mały jednak jest strasznie :D Jutro zrobię banerek. Quote
furciaczek Posted September 12, 2010 Author Posted September 12, 2010 Ra_dunia napisał(a):Controversia ?? ;) Ten świat to mały jednak jest strasznie :D Jutro zrobię banerek. Tak!! Wiedzialam ze cos na C:loveu: Quote
furciaczek Posted September 13, 2010 Author Posted September 13, 2010 [quote name='Ra_dunia']obiecany banerek: Dziekuje:multi::loveu: Quote
Ulka18 Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Piekny banerek, niestety nie mam miejsca w podpisie...moze jak pojda psiaki do adopcji, to go wstawie. Quote
Ra_dunia Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 przeczytałam sobie wątek cały... Dobrze, że tak podchodzicie do tematu adopcji. Aż strach pomyśleć ilu nieodpowiedzialnych ludzi chce takie psy. 800 zł - niezła suma. Wierzę, że dacie radę :) Niestety wspomóc nie wspomogę, ale będę mocno trzymała kciuki i zaglądała :) Quote
furciaczek Posted September 13, 2010 Author Posted September 13, 2010 Ulka18 napisał(a):Piekny banerek, niestety nie mam miejsca w podpisie...moze jak pojda psiaki do adopcji, to go wstawie. To trzymam kciuki za domki dla innych:p Ra_dunia napisał(a):przeczytałam sobie wątek cały... Dobrze, że tak podchodzicie do tematu adopcji. Aż strach pomyśleć ilu nieodpowiedzialnych ludzi chce takie psy. 800 zł - niezła suma. Wierzę, że dacie radę :) Niestety wspomóc nie wspomogę, ale będę mocno trzymała kciuki i zaglądała :) Oj niestety, poziom intelektualny, kulturalny itd dzwoniacych przeraza:shake: magda z. napisał(a):to ja podniosę:) I ja tez:evil_lol: Nie moge cos banerka wstawic:angryy: Quote
magda z. Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 bo teraz to takie zasady, ze tylko 2 można.... ja tez musiałam Ramzesa na czas powodzi wyeksmitować, a teraz wrócił, Miśka poszła do domu i miałam wolne miejsce, to cctkę dałam;) Quote
furciaczek Posted September 13, 2010 Author Posted September 13, 2010 Tylko 2?? ehhh A ja mam jeden i nie moge ;/ Quote
magda z. Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 ale masz też podpis i pewnie liczy Ci go jako 1;) Quote
Ra_dunia Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Nie... podpisu nie liczą... Ale w sumie może być to razem za długie, dlatego nie wchodzi. Wykasuj podpis i wstaw baner - powinno zadziałać. Ja mam teraz same podpisy i wszystkie podlinkowane. Trudno - trzeba sobie jakoś radzić. Mam nadzieję, ze Elza szybko nauczy się życia :) Quote
Ulka18 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Czy Elza wykazuje jakis postep w DT ? Czy dalej jest jak bylo? Quote
furciaczek Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 Elza do DT jedzie dopiero w piatek ;) Zamieszka tymczasowo w mieszkaniu w Warszawie, zobaczymy czy ona miejska czy wiejska bardziej dziewczyna:evil_lol: I powiem Wam ze mialam telefon...mlody czlowiek , bardzo odpowiedzialny, sensowny- rewelacja! No tak milo i przyjemnie to bardzo dawno mi sie nie rozmawialo!! No ale zobaczymy...:p Doszly pieniazki od kaskadaffik, dziekuje serdecznie!! Quote
Recommended Posts