Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Maks w środę będzie miał wizytę weterynaryjną w domu. Bolą go uszy, drapie się, na pyszczku pojawiły się wyłysienia szorstkie w dotyku. W uśpieniu będzie dokładnie przebadany, ze zmian na pyszczku będzie wzięta zeskrobina. Co to może być?

Posted

[quote name='tamb']Maks w środę będzie miał wizytę weterynaryjną w domu. Bolą go uszy, drapie się, na pyszczku pojawiły się wyłysienia szorstkie w dotyku. W uśpieniu będzie dokładnie przebadany, ze zmian na pyszczku będzie wzięta zeskrobina. Co to może być?[/QUOTE]
nie jestem wetem, ale chyba alergia. To niedobrze, bo takie zmiany lubią powracać. Oby weci znaleźli sposób na te problemy

Posted

Od czerwca jest na karmie dla alergików a dodatkowo do drapania, pojawiły się wyłysienia na pyszczku. Może okazać się, że nie jest to alergia pokarmowa tylko na jakiś czynnik zewnętrzny.

Posted

[quote name='tamb']Od czerwca jest na karmie dla alergików a dodatkowo do drapania, pojawiły się wyłysienia na pyszczku. Może okazać się, że nie jest to alergia pokarmowa tylko na jakiś czynnik zewnętrzny.[/QUOTE]
Tak wiem Tamarko, że ma tę specjalistyczną karmę. Oj, z alergią kontaktową jest traudno walczyć. Mój kochany POmponik miał ją właściwie cały czas, tyle że nie w uszach, a na łapach i pyszczku. Niestety nigdy nie doszliśmy, co go uczula. Ulgę przynosiły mu kąpiele, no ale jak Maksa uszy swędzą, to gorsza sprawa :(

Posted (edited)

Koszt wizyty i badań Maksa 235 zł. Bardzo proszę o pomoc. Numer konta jest w pierwszym poście.

Edited by tamb
Posted

Większość wyników już jest i Maks ma silną alergię. Dzisiaj z zakupem karmy weterynaryjnej i maści wyszła kwota 295zł. Sumując ostatnią wizytę i koszty badań dług Maksa wynosi 531zł.
Dzięki pomocy zaprzyjaźnionego stowarzyszenia (dane w 1 poście), Maks jest leczony na kredyt. Koszty w tej chwili przy takiej ilości podopiecznych są poza moimi możliwościami. Bardzo proszę o pomoc. Numer konta jest w pierwszym poście z dopiskiem "pomoc dla psa Maksa".

Posted

Ale fajne zdjęcia ! Urocza pokraka ...

I kto by pomyślał że do niedawna miał opinię ludojada....
Tamara! dokonałaś cudu !

Wiem, wiem że Maxiu nie dokońca taki ucywilizowany i akceptuje tylko 'swoich" , ale i tak jest niesamowita metamorfoza...

Posted (edited)

To zdjęcia, które udało mi się odszukać:
(kiedyś zmieniałam dostępność niektórych albumów na "tylko ja" i Maksa zdjęcia, które były w jednym z prywatnych albumów też nieopacznie )

Edited by salibinka