Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Maks był na pierwszym, dalekim spacerze. Staraliśmy się unikać kontaktu z psami i ludźmi, przechodziliśmy na drugą stronę ulicy. Maks był zachwycony i super grzeczny.

• 1 month later...
Posted

[quote name='tamb']Maks już nie ma słomy na posłaniu tylko kocyk, robi siad i podaje łapkę (musi być nagroda).[/QUOTE]

Ja się właśnie zastanawiam nad zamianą kocyka na słomę :diabloti: bo moja ostatnia tymczasowiczka juz drugi kończy , nie licząc kilku par butów i obżartego fotela :evil_lol: ale na szczęscie ona tego nie łyka .
Tak poważnie to gratuluję postępów w zachowaniu Maksia :loveu: Po raz kolejny okazuje się , że jak pies trafi na madrego człowieka to szybko staje się normalnym zwierzakiem .

Posted

[quote name='tamb']Maks już nie ma słomy na posłaniu tylko kocyk, robi siad i podaje łapkę (musi być nagroda).

Niedługo go będzie można ogłoszać jako kanapowca- salonowca.:razz:

Widać w każdym psie są ogromne pokłady ufności i sympatii do człowieka.
Trzeba mieć tylko chęci, cierpliwość i wielkie serce...

• 1 month later...
Posted

Maks ma problem z uszami, jedna wizyta na początku pobytu u mnie to stanowczo za mało. Problem z trzepaniem głową wrócił, drapiąc się po uszach piszczy. Potrzebna jest wizyta weterynarza i leczenie. Bardzo proszę o pomoc, sama wszystkich tymczasowiczów nie jestem w stanie utrzymując, jeszcze leczyć. Jakby ktoś chciał pomóc konto jest w pierwszym poście (z dopiskiem, że dla Maksa). W tym momencie wszystkie psy muszę zabezpieczyć advantixem, tymczasowiczów jest 5. Kajtka trzeba zaszczepić, psa, który nie ma wątku (nie może mieć z pewnych względów) trzeba wykastrować. To duże koszty.

Posted

[quote name='tamb']Maks ma problem z uszami, jedna wizyta na początku pobytu u mnie to stanowczo za mało. Problem z trzepaniem głową wrócił, drapiąc się po uszach piszczy. Potrzebna jest wizyta weterynarza i leczenie. Bardzo proszę o pomoc, sama wszystkich tymczasowiczów nie jestem w stanie utrzymując, jeszcze leczyć. Jakby ktoś chciał pomóc konto jest w pierwszym poście (z dopiskiem, że dla Maksa). W tym momencie wszystkie psy muszę zabezpieczyć advantixem, tymczasowiczów jest 5. Kajtka trzeba zaszczepić, psa, który nie ma wątku (nie może mieć z pewnych względów) trzeba wykastrować. To duże koszty.[/QUOTE]

Tamarko, zapomniałam się z tym obiecanym bazarkiem :(, przepraszam Cię za niesłowność, w weekend (bo muszę mieć komputer Krzysia do tego, na tym nie mogę bawić się ze zdjęciami a mój jedzie dzisiaj do serwisu niestety) wystawię coś.

Dołączam do próśb o pomoc
I warto rozsyłać - widzę po wątku Ali, że to działa i każdy stara się jakoś pomóc.

Posted

Aniu, bardzo dziękuję. Nie prosiłabym o pomoc jakbym nie musiała. Przy takiej gromadzie zwierząt nie jestem samowystarczalna w sprawach weterynaryjnych.

Posted

Kurcze, to straszne, że te nasze portfele nie chcą działać na zasadzie "stoliczku nakryj się"
Tamarko, super się czyta jakie postępy zrobił Maksio pod twoją cierpliwą opieką :-)

Posted

Bardzo dziękuję za pomoc i miłe słowa. Jestem zmęczona i wiem, że nic się nie zmieni bo aktualni tymczasowicze są nieadopcyjni (poza jednym, który nie ma wątku). Finansowo też trudno to ogarnąć jak wypadają szczepienia i choroba.

Posted

Bardzo dziękuję, jak tylko dostanę wiadomość, że wpłata jest na koncie Stowarzyszenia, potwierdzę. Cieszę się bardzo bo Maks nie pozwolił sobie wpuść maści do uszu i we wtorek zrobi to weterynarz po uprzednim uśpieniu. Przy okazji wyczyści mu gruczoły przyodbytnicze i zbada. Tak duża pomoc sprawi, że wizyta domowa będzie możliwa.

Posted

+

To ja poproszę nr 10 za wywoławczą.Zapalę moim czterono+++++gom-+ - to pis-ze mój kot -L+ucek,widaać,że jest
l++++++++++++a+nalfa-betąć,że go .Teraz dopiero w+idzę,kogo mam w domu.Nie dość,że go auto rozjchało,spadł z pierwszego piętra, to jeszcze nieuk.Leży na klawiaturze i kwiczy, bo to nie jest mruczenie kota.Ale świczkę poproszę.
+------ą.