Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Potwierdzam przelew 272zł, bardzo dziękuję. Przeznaczę to na karmę bo z wtorkową wizytą weterynaryjną (po "głupim Jasiu" przebadanie, czyszczenie uszu i zatok przyodbytniczych, szczepienie) uporam się sama.

Posted

Oj, to Maks teraz bogaty. Dziękuję bardzo.

Nie mogę sama zmienić tytułu. Do kogo napisać? Który moderator jest często na dogo?

Posted

[quote name='tamb']Oj, to Maks teraz bogaty. Dziękuję bardzo.

Nie mogę sama zmienić tytułu. Do kogo napisać? Który moderator jest często na dogo?[/QUOTE]

Cieszę się, że coś dla Maksa wpłynęło, bo bidok został "pozostawiony sam sobie":roll:
Tamb, napisz np. do Viris.

Posted

3 dni temu trafiła do mnie suczka, którą opiekował się bezdomny. Pan trafił do szpitala, już nie wyjdzie. Sunia ma 12 lat więc moje stado ją przyjęło. Dwa pieski (4 i 7 lat) mają do czwartku przechowanie w biurze a potem już nic. Są łagodne dla ludzi i zwierząt. Pilnie potrzebne domy tymczasowe. Ja wzięłam sunię jako 11 psa do siebie ale przy samczykach nie pomogę. Stado nie przyjmie.

Posted (edited)

[quote name='caha']pieniążki właśnie popłynęły :smile:
prosiłabym o potwierdzenie gdy dotrą na wątku http://www.dogomania.pl/forum/thread...1-00-Zapraszam
pozdrawiam
Potwierdzam wpłatę 28zł i bardzo dziękuję.
Wizyta weterynarza przesunęła się na 15.30 i koszty jej + karmę weterynaryjną wezmę na siebie.
Za to wcześniej kupiłam karmę dla psów i kotów (Applaws dla kotów, Farmina dla psów, gryzaki) za pieniądze Maksowe.

Edited by tamb
Posted

Potwierdziłam :lol:
Maks po wizycie, zaopatrzony w karmę dla alergików. Uszy wyczyszczone, nie obeszło się bez antybiotyku. Niestety, nie można było go zaszczepić, trzeba podleczyć uszy. Ma nawracające problemy, objawia się to drapaniem po uszach, któremu towarzyszy piszczenie z bólu. Odkąd dostaje wyłącznie weterynaryjną karmę, nawroty są rzadko. Przy badaniu okazało się, że w jednym uchu ma guzek, który trzeba usunąć. Weterynarz zaproponował, że teraz po wyleczeniu uszu, zaszczepimy go a operacja będzie przy kolejnym nawrocie choroby. Biedny ten Maksio.

Posted (edited)

Zdjęcie na materacu jest stare ze starą piłeczką. Na Maksinej sofce dzisiejsze z nową piłeczką. Maks kiedy do mnie trafił jako pierwszą rzecz, dostał piłkę. Nie rozstawał się z nią, nawet przez sen mamlał w pyszczku. Kiedy zniszczył i bałam się, że zje ją po kawałku, kupiłam identyczną i podmieniłam. Teraz to trzecia, żaden inny model go nie interesuje. Maks ostatnio bardzo się zestarzał, można powiedzieć nagle. Dużo śpi, potrzebuje spokoju. Na dzisiejszym zdjęciu był niewyczesany. Czesanie psów było później. Teraz jest już piękny.
Sprawdziłam na wątku, że ostatnia wizyta weterynarza związana z nawrotem choroby była 10 października.
Czyli Maks jedząc karmę dla alergików ma nawroty średnio co 7 miesięcy.

Edited by tamb
Posted

Tamb, a czy Maksik jest ogłaszany? Czy uważam, że jednak póki co jest psem nieadopcyjnym? Konsultowałaś się w jego sprawie z behawiorystą? Przepraszam, że tyle pytań, ale nie jestem za bardzo z sytuację Maksikową zaznajomiona:roll:

Posted

Maks jest wybitnie nieadopcyjny. Na obcych reaguje dużą agresją. Nas lubi, jest bardzo miły ale na swoich zasadach. Na pewne rzeczy nie pozwala i jeśli widzę, że się jeży to tego nie robię. Nie można robić zabiegów weterynaryjnych (czyszczenie uszu, zakrapianie, itp.), za długo szczotkować, zabierać czegoś z pyska. Nie odważyłabym wziąć go na ręce ani zepchnąć z miejsca, na którym leży. Nigdy nie dopuściłabym do kontaktu z innym zwierzakiem. Maks jak się nakręci, jest nie do odwołania. To, że możemy przy nim zrobić tak dużo (głaskanie, tulenie, wspólne spanie, zakładanie szelek itp.) to efekt dwuletniej pracy. Maks ma 12 lat i w tym wieku behawiorysta już nie pomoże.

Posted

Tamb, dziękuję za odpowiedź :)
Patrząc na zdjęcia nie spodziewałabym się, że Maks jest w takim wieku, myślałam, że to młodzieniaszek:shake:
Myślałam, że jakoś pomogę z ogłoszeniami albo cuś, ale z tego co piszesz, to Maks jest faktycznie kompletnie nieadopcyjnym psiakiem. Na Was reaguje "lepiej", ale wciąż to lepiej nie oznacza dobrze pomimo dwuletniego pobytu :(