Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Angelika_Roser napisał(a):
[FONT=Comic Sans MS]on jeszcze nie wie, ale też się nie może doczekać :evil_lol:, pewnie z radości głupawki dostanie :evil_lol: jak zobaczy dziadków, a co to dopiero będzie jak odkryje ile akitek będzie :loveu:[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]bo ile? na razie naliczyłam 6 :diabloti: Gini, Natsu, Masshiro, Meishi, Rekishi, Riko, hmmm może i Okame bo blisko mieszka :loveu:, nie wiem co z Musą...

ale i tak będzie wesoło :loveu:[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]( no i oczywiście mamcia, tatusiek i ciocia Aidka :razz:)[/FONT]

Ale super, tyle kitek na raz i to po 2 sztuki z prawie każdego miotu!!!
będą dwie M-ki, dwie N-ki, dwie R-ki i może Okamisia :multi:
(szkoda tylko, że Nasai już z nami nie będzie :placz::placz::placz:)

• Replies 314
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Socjalizacji ciąg dalszy i dzisiejszy wypad do lunaparku:multi:
Było duuuuuuużo hałasu, dzieci i szybko przemieszczające się obiekty:crazyeye:
Ogólnie super sprawa!!

z moją mamą :lol:

Posted

[quote name='Kasia_Dawid']fajnych kolegów i koleżanki ma Rekishi :-) tylko pozazdrościć :-) z kim kumpluje się najbardziej ? :razz: pozdrawiamy i mizianki dla Rekishi :p

Witaj Kasiu :-)
Z tym kumplowaniem to jest ciężko bo piesków strasznie dużo (około 20) a wszystkich szefowa musi przecież pilnować i kontrolować ;) Takie przedszkole to dla niej dużo pracy bo co chwilkę ktoś biega i ucieka a ona musi takiego delikwenta dogonić i i przypomnieć mu że bez jej zgody nikt się nie może oddalić :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::diabloti::diabloti:
A tak na serio to nie ma czasu na zabawę z jednym psem bo jest ich po prostu za dużo i ciągle dzieje się coś nowego i trzeba pobiec i sprawdzić. A takie szczeniaki to ciągle szaleją i się ganiają co powoduje że nie ma chyba żadnej parki, która bawi się głównie razem.
Natomiast jakbym miała określić jednego psiaka z którym Rekishi spędza najwięcej czasu to zdecydowanie jest nią suczka Airedale terrier- Abby http://i890.photobucket.com/albums/ac104/lady_aga/Obraz1271kopia.jpg
Nie wiem na czym polega ich kumpelstwo ale ona ciągle podkręca Rekishi i przed nią zwiewa (bawiąc się przy tym bardzo dobrze) czego nasza ruda nie może znieść i ją goni najwięcej, a jak już ją dorwie to daje jej do zrozumienia że jej się to nie podoba co troszkę przeraża właścicielkę Abby ale podkręca samą Abby jeszcze bardziej i ucieka znowu itd, itd :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Jednak jak obie dziewczyny są już wymęczone to bardzo ładnie się ze sobą bawią (dopóki Abby nie postanowi znów przed nią uciekać );-)
ogólnie ciekawy widok :evil_lol::evil_lol:
P.S Reksia wymiziana :loveu:

Posted

Ostatnie zajęcia z psiego przedszkole, gdzie my "psi przewodnicy" zostaliśmy poddani testowi :evil_lol:

Spacer wokół innego psa i próba odwrócenia uwagi "smaczkiem"

Spacer na luźnej smyczy- obowiązkowo z użyciem "smaczka"

przywoływanie do siebie

komenda siad

Posted

Pochwalę się troszkę, że zostaliśmy wyróżnieni za dobrą pracę z psem (w domyśle - "nie najłatwiejszą rasą :diabloti: ;-)

W nagrodę dostaliśmy kostkę i psią przekąskę :evil_lol:

Posted

W drugiej części ostatnich zajęć było spotkanie z końmi :multi:

najodważniejszy psiak posunął się nawet do tego...:loveu:

Rekishi nie była taka chętna i odważna, więc trzeba było zastosować inną metodę :evil_lol:

i na koniec "pozowanie" z konikiem :loveu:

Posted

Kateczka napisał(a):
z tym koniem to fajny pomysł :) u nas tego nie było na szkoleniu :P w sumie cięzko by było w centrum miasta :P no i Tano jak widzi konia to alarm gwarantowany

Też uważam, że z tymi konikami to fajny pomysł. Ale żeby takie spotkanie było możliwe to musieliśmy pojechać poza miasto do zaprzyjaźnionej stadniny.

Ogólnie muszę powiedzieć ,że to przedszkole było świetnie zorganizowane, każde spotkanie w innym miejscu - głównie na polankach koło lasków, pieski mają dużo czasu na wspólna zabawę i bieganie bez smyczy. Bardzo polecam to przedszkole każdemu kto jest z Łodzi i okolic. Instruktorka z ogromną wiedzą i fajnym podejściem do psów- szkolenie metodami tylko i wyłącznie pozytywnymi. My planujemy zapisać się na kolejną grupę bo cały kurs to jedynie 6 zajęć a naszej rudej przyda się więcej socjalizacji.
pozdrawiam

Posted

oooo witamy !
Zupełnie przypadkowo zalogowałam się na dogomanii i zupełnie przypadkowo widzę że znalazłam znajomych z psiego przedszkola :) Jak miło obejrzeć moją ulubioną akitkę - warczka hehe :)

Pozdrawiamy
Pola (labek)
z Natalią :*

Posted

adriatom napisał(a):
Przypomniało mi się jedno zdjecie z Naszej galeryji, KAMEYO ma też końskich przyjaciół za płotem swojego podwóreczka:

Takie widoki ma kitka za płotem?! Tylko pozazdrościć!! Może nawet dają sobie z konikiem po buziaku na powitanie?!:lol::loveu::loveu: słodko:loveu:

Posted

[quote name='Angelika_Roser']

[FONT=Comic Sans MS]Aga super fotki, świetnie,że mała ma tyle bodźców i socjalizacji :loveu:[/FONT]

Foteczki robione profesjonalnym aparatem przez jednego z uczestników.
Różnica w jakości jest tak kolosalna , że zaczynam zbierać na lustrzankę:razz:

A jeśli chodzi o socjalizację to staramy się jak najwięcej jej tego zapewnić póki jest mała, żeby uniknąć ewentualnych problemów w przyszłości :evil_lol: