Madziara Posted November 16, 2003 Posted November 16, 2003 Jaki szampon polecacie dla sznaucera? Podobno są takie, żeby sierść była bardziej szorstka. Osobiście nie bardzo w to wierzę. Co wy na to? Quote
Katerinas Posted November 20, 2003 Posted November 20, 2003 Madziara: Zajrzyj sobie na stronkę http://www.hery.pl .... porady wg ras http://www.hery.pl/index2.php?pg=6 Tam właśnie piszą cusik o takich szamponach.... Ale nic Ci nie jestem w stanie pomóc w kwestii sprawdzalności (nie mam sznaucera :) ) Quote
nani ni Posted November 20, 2003 Posted November 20, 2003 Wykapalam kiedys moja PONke szamponem dla psow szorstkowlosych J.P Hery i jej futerko zrobilo sie po nim przesadnie miekkie. Nie wiem, czy ten efekt jest pozadany u sznaucerow ( u PONow absolutnie nie). Ale oprocz tego to b. wydajny szampon, przyjemnie pachnie, a futerko bylo po nim byszczace i czyste. Quote
Madziara Posted November 20, 2003 Author Posted November 20, 2003 Dzięki za podpowiedzi :) U sznaucerów zdecydowanie sierść nie powinna być miękka i jedwabista. Musi być szorstki włos. Zawsze "prałam" psy w szamponach ziołowych dla ludzi, albo tych dla dzieci, ale teraz... nawet wnich jest więcej chemii niż ziółek :( Mam amerykańską miniaturę - trzeba je niestety skubać, bo mają zbyt jedwabistą sierść (ale tylko grzbiecik - bo ma byś krótki, natomiast chciałabym też troszkę "usztywnić" łapki i grzykę). Quote
Psiurk@ Posted November 20, 2003 Posted November 20, 2003 Byłaś na tamtej stronce???????????????????????????? Quote
Madziara Posted November 20, 2003 Author Posted November 20, 2003 Byłam, dzięki :) tylko martwi mnie co napisała nana ni Quote
nani ni Posted November 20, 2003 Posted November 20, 2003 Madziara, nie przejmuj sie tym, co napisalam- w koncu PONy maja zupelnie inna strukture wlosa! No i szampon byl przeznaczony dla ras szorstkowlosych, jaka nie jest PON. Ogolnie J. P Hery jest jedna z najlepszych firm produkujacych kosmetyki dla psow, wiec chyba wiedza, co robia. Nie kupuj po prostu od razu 2 litrowej butli tylko mniejsza i wyprobuj. Ten szampon jest bardzo wydajny. Inna dobra firma to Iv San Bernard- z tego co wiem oni robia kosmetyki na bazie produktow naturalych, ziol itp. i ograniczaja chemie. Quote
Madziara Posted November 20, 2003 Author Posted November 20, 2003 O!!! I to mi pasuje :) Tylko nie wiesz, jak to cenowo wygląda? Nie chcę płacić 50 złotych za 50 ml szamponu;) Quote
Katerinas Posted November 20, 2003 Posted November 20, 2003 Madziara: Zajrzyj sobie do www.karusek.com Tam znajdziesz szampony Jean-Pierre Hery oraz IV San Bernard. Quote
caterina1 Posted November 20, 2003 Posted November 20, 2003 Pamiętaj tylko że po wystawie koniecznie trzeba psa wykapać w normalnym szamponie,i zmyć z sierści specyfiki dla szorstkowłosych.One zazwyczaj bardzo przesuszaja sierść. :Dog_run: Quote
Madziara Posted November 20, 2003 Author Posted November 20, 2003 To na pewno. Po co biednej psince tyle syfku na sierści, szkoda go ;) A stronka mi się nie otwiera :( spróbuję później Dzięki wielkie Quote
Katerinas Posted November 20, 2003 Posted November 20, 2003 ehh ... bo ja nieprzytomna źle napisałam.... :D prawidłowo brzmi: http://www.karusek.com.pl/ Quote
Madziara Posted November 20, 2003 Author Posted November 20, 2003 a ja druga nieprzytomna nie dopisałam tego pl hahaha obejrzałam, fajny sklepik :) i maja maszynki ostera :) ja też taką chcę :( Quote
tomek1906 Posted December 14, 2003 Posted December 14, 2003 Może ktoś poleci mi szampon do białej sierści Quote
basaga Posted December 14, 2003 Posted December 14, 2003 Ja moje psice wybielam szamponem hery, nawet działa... Adres strony wyżej, ale i karusku jest coń na ten temat. Zajrzyj jeszcze do psów ozdobnych i do towarzystwa, myślę, że oni są bardzo na bieżąco. :) Quote
Dorota_Fiszer Posted December 18, 2003 Posted December 18, 2003 To teraz poradzcie cos takze mnie :) Potrzebuje szamponu i odzywki dla goldenow.Wczesniej stosowalam inny szampon razem z odzywka,ale nie jestem zachwycona.Zastanawiam sie nad Ring-5,Pet Silk,#1all systems i Iv San Bernard.Ceny sa bardzo podobne,wiec to nie ma w ogole znaczenia.Tylko na co sie zdecydowac?? Quote
flashka-g Posted December 19, 2003 Posted December 19, 2003 Z tego co wiem to z RING 5 są szampony dla psów szorskowłosych..kąpałam w nim Pona...no i włos był super:) Quote
Dorota_Fiszer Posted December 19, 2003 Posted December 19, 2003 Ring-5 ma bardzo duza oferte :) Sa tam szampony dla psow szorstkowlosych,dlugowlosych,krotkowlosych itp. Quote
flashka-g Posted December 19, 2003 Posted December 19, 2003 Z tego co pamietam butelka była z westiem....żółta naklejka..szampon była bardzo wydajny..no za taka cene:))) Quote
Himka Posted December 26, 2003 Posted December 26, 2003 A co sądzicie o ww szamponach??? który z nich byłby najlepszy dla maltańczyka??? ostatnio jego sierść zrobia się sucha i falująca :( i chcialabym kupic mu jakis dobre psie kosmetyki. gdzieś przeczytałam że J.P. Hery uczula niektóre psy, czy to prawda??? Quote
Sonya-Nero Posted July 1, 2004 Posted July 1, 2004 Uczulenie u psa może pojawić się i na kosmetyki z niższej półki jak i te z wyższej. Na podstawie jednego przypadku uczulenia nie można twierdzić że kosmetyki firmy „X” uczulają wszystkich. W pielęgnacji maltańczyka (i nie tylko) rewelacyjnie sprawdza się olejek SILK COAT OIL firmy Pet Silk, oparty na wyciągu z jedwabiu. Włos po jego zastosowaniu jest niesamowicie śliski i nawilżony. To mój ulubiony kosmetyk z tej firmy. Po za tym maltańczyka możesz pielęgnować następującymi zestawami: -Bright White Silk Shampoo i Bright White Silk Rinse (wybielenie i odżywienie sierści) -Texturizing Shampoo Phase 1 i Texturizing Rinse Phase 1 (obciążenie i odżywienie sierści). Malamuta można perfekcyjnie przygotować na wystawę za pomocą trzech współdziałających ze sobą kosmetyków Pet Silk: -Texturizing Shampoo Phase 3 -szampon -Texturizing Rinse Phase 3 - odżywka -Texturizing Hold Phase 3 - spray do usztywnienia sierści Jest to seria dla twardych i szorstkich sierści, napusza i co bardzo ważne – nie wysusza sierści. Quote
briards Posted July 1, 2004 Posted July 1, 2004 napewno nie uczulaja kosmetyki artero , te sa jak najbardziej naturalne i na bazie witamin Quote
Himka Posted July 1, 2004 Posted July 1, 2004 Sonya-Nero Dzięki za odpowiedz :D coprawda mineło już pół roku od napisania pytania :lol: ja dalej szukam idealnych kosmetyków :wink: Obecnie używam z Hery, ale włos jest strasznie po nim puszysty i suchy. Czy Pet Silk ma może stronę internetową, czy można kupić kosmetyki przez internet i jakie mają ceny :wink: ?? :) Quote
Recommended Posts