Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wykapalam kiedys moja PONke szamponem dla psow szorstkowlosych J.P Hery i jej futerko zrobilo sie po nim przesadnie miekkie. Nie wiem, czy ten efekt jest pozadany u sznaucerow ( u PONow absolutnie nie). Ale oprocz tego to b. wydajny szampon, przyjemnie pachnie, a futerko bylo po nim byszczace i czyste.

Posted

Dzięki za podpowiedzi :) U sznaucerów zdecydowanie sierść nie powinna być miękka i jedwabista. Musi być szorstki włos. Zawsze "prałam" psy w szamponach ziołowych dla ludzi, albo tych dla dzieci, ale teraz... nawet wnich jest więcej chemii niż ziółek :( Mam amerykańską miniaturę - trzeba je niestety skubać, bo mają zbyt jedwabistą sierść (ale tylko grzbiecik - bo ma byś krótki, natomiast chciałabym też troszkę "usztywnić" łapki i grzykę).

Posted

Madziara, nie przejmuj sie tym, co napisalam- w koncu PONy maja zupelnie inna strukture wlosa! No i szampon byl przeznaczony dla ras szorstkowlosych, jaka nie jest PON. Ogolnie J. P Hery jest jedna z najlepszych firm produkujacych kosmetyki dla psow, wiec chyba wiedza, co robia. Nie kupuj po prostu od razu 2 litrowej butli tylko mniejsza i wyprobuj. Ten szampon jest bardzo wydajny. Inna dobra firma to Iv San Bernard- z tego co wiem oni robia kosmetyki na bazie produktow naturalych, ziol itp. i ograniczaja chemie.

Posted

Pamiętaj tylko że po wystawie koniecznie trzeba psa wykapać w normalnym szamponie,i zmyć z sierści specyfiki dla szorstkowłosych.One zazwyczaj bardzo przesuszaja sierść. :Dog_run:

• 4 weeks later...
Posted

Ja moje psice wybielam szamponem hery, nawet działa... Adres strony wyżej, ale i karusku jest coń na ten temat. Zajrzyj jeszcze do psów ozdobnych i do towarzystwa, myślę, że oni są bardzo na bieżąco. :)

Posted

To teraz poradzcie cos takze mnie :) Potrzebuje szamponu i odzywki dla goldenow.Wczesniej stosowalam inny szampon razem z odzywka,ale nie jestem zachwycona.Zastanawiam sie nad Ring-5,Pet Silk,#1all systems i Iv San Bernard.Ceny sa bardzo podobne,wiec to nie ma w ogole znaczenia.Tylko na co sie zdecydowac??

Posted

A co sądzicie o ww szamponach???

który z nich byłby najlepszy dla maltańczyka???

ostatnio jego sierść zrobia się sucha i falująca :( i chcialabym kupic mu jakis dobre psie kosmetyki.

gdzieś przeczytałam że J.P. Hery uczula niektóre psy, czy to prawda???

• 6 months later...
Posted

Uczulenie u psa może pojawić się i na kosmetyki z niższej półki jak i te z wyższej.

Na podstawie jednego przypadku uczulenia nie można twierdzić że kosmetyki firmy „X” uczulają wszystkich.

W pielęgnacji maltańczyka (i nie tylko) rewelacyjnie sprawdza się olejek SILK COAT OIL firmy Pet Silk, oparty na wyciągu z jedwabiu. Włos po jego zastosowaniu jest niesamowicie śliski i nawilżony. To mój ulubiony kosmetyk z tej firmy.

Po za tym maltańczyka możesz pielęgnować następującymi zestawami:

-Bright White Silk Shampoo i Bright White Silk Rinse (wybielenie i odżywienie sierści)

-Texturizing Shampoo Phase 1 i Texturizing Rinse Phase 1 (obciążenie i odżywienie sierści).

Malamuta można perfekcyjnie przygotować na wystawę za pomocą trzech współdziałających ze sobą kosmetyków Pet Silk:

-Texturizing Shampoo Phase 3 -szampon

-Texturizing Rinse Phase 3 - odżywka

-Texturizing Hold Phase 3 - spray do usztywnienia sierści

Jest to seria dla twardych i szorstkich sierści, napusza i co bardzo ważne – nie wysusza sierści.

Posted

Sonya-Nero

Dzięki za odpowiedz :D coprawda mineło już pół roku od napisania pytania :lol: ja dalej szukam idealnych kosmetyków :wink:

Obecnie używam z Hery, ale włos jest strasznie po nim puszysty i suchy.

Czy Pet Silk ma może stronę internetową, czy można kupić kosmetyki przez internet i jakie mają ceny :wink: ?? :)