Agula1988 Posted May 21, 2006 Posted May 21, 2006 Dino 4 letni jamnik , albo jak kto woli jamnikopodobny , bo nie ma rodowodu. Dostałam go od kolegi , i odtąd stał się moim najjwiększym ulubieńcem (chodzi o psa). Sonia , kundelek , najprawdopodobniej jamnika nie wiem dokładnie. Znaleźliśmy ją na początku listopada , miała wtedy około 3 miesięcy , pozostała u nas . Misiek 10 letni kundelek , tata przyniósł go od kolegi . Jest mieszańcem chyba owczarka niemieckiego z labradorem , tak twierdził przynajmniej właściciel matki Misia. Diana - kolejny kundelek , ma 1,5 roku . Od dokładnie roku i dwóch dni mieszka w moim domku . Została zaadoptowana ze schroniska :). niestety nie umiem określić jakim jest miesańcem a niechce mi sie patrzeć w książeczkę . No i na koniec Mopsik także kundelek 2 letni . Wczoraj podarował mi go kolega . Dlatego narazie tylko dwie jego foty:) Quote
Aga K Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 [quote name='Agula1988'] Łooo Matko,ale supeł zwierz z czerrrrwonymi gałami. Świetne fotaski śnupków,a już nie mówiąc o śnupkach :) Quote
Agula1988 Posted May 22, 2006 Author Posted May 22, 2006 Aga K napisał(a):Łooo Matko,ale supeł zwierz z czerrrrwonymi gałami. Świetne fotaski śnupków,a już nie mówiąc o śnupkach :) a tak jakoś to foto wyszło , to znaczy jak taki inteligent jak ja nie umie wyłączyć efektu czerwonych oczu w cyfrówce :) Quote
Teklunia Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 ale masz gromadke fajna :) a jamniorki kocham oblednie, wiec na pewno bede tu stalym gosciem :lol: Quote
anetta Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 Aleeeeeeee gromadka!! :bigcool: Cudnosci :smilecol: Wiecej Mopsika, fajny taki kudlatek z niego :errrr: Nie zakladajcie Dinkowi tej tuby!!! :placz: Jak mozna cos takiego zakladac psu...:placz::mad: I pozamieniaj linki od fot (zeby byly w pionie a nie poziomie)bo sie strona strrraaaaaaasznie rozjezdza :scared: Quote
milena182 Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 Ej co ty chcesz ja sie na jamnikach dbrze znam i dla mnie dino(choć foty sa slabe)wyglada na czystego jamnika i to co ze nie ma rodowodu.moj tez ale nie oznacza to ze jest mieszancem,po prostu go nie ma ale ja i tak nie chcialam psa z rodo bo po co sie meczyc i po wystawach jezdzic jak mozna chodzic nad wisle:)Dino jest smukły,i mysle ze jest miniaturowy bo wyskio nie jest pozdro;) Quote
Agula1988 Posted May 23, 2006 Author Posted May 23, 2006 Kilka nowych foteczek : Dina : Miśka i Soni : Samego Misia : I jedna fota Soni : Więcej fotek jutro Wiecej Mopsika, fajny taki kudlatek z niego :errrr: Nie ma sprawy jak powróci do mnie mój telefon to znów mu zrobie kilkanaście fotek . Nie zakladajcie Dinkowi tej tuby!!! :placz: Jak mozna cos takiego zakladac psu...:placz::mad: Załadamy mu tylko gdy , mam zamiar go spuścić jest wtedy posłuszniejszy. Na codzień nie nosi kagańca . Ej co ty chcesz ja sie na jamnikach dbrze znam i dla mnie dino(choć foty sa slabe)wyglada na czystego jamnika i to co ze nie ma rodowodu.moj tez ale nie oznacza to ze jest mieszancem,po prostu go nie ma ale ja i tak nie chcialam psa z rodo bo po co sie meczyc i po wystawach jezdzic jak mozna chodzic nad wisle:smile:Dino jest smukły,i mysle ze jest miniaturowy bo wyskio nie jest pozdro;-) Owszem Dino jest czystym jamnikiem. Niektórzy ludzie uważają że skoro pies nie ma rodowodu jest rasopodobny własnie dlatego tak napisałam. Dla mnie Dino jest najbardziej rasowym psem na ziemi i nie przeszkadza mi to ze nie ma rodowodu . Hmm.. on nie jest smukły on po prostu jest chudy . Niektórzy porównując go do innych jamników (nie wszystkich) twierdzą , że go głodze , a on po prostu mało je . Jest standardem krótkowłosym , tylko takim jakimś nie wyrośnientym Quote
anetta Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 Załadamy mu tylko gdy , mam zamiar go spuścić jest wtedy posłuszniejszy. A za przeproszeniem, co ma piernik do wiatraka?:roll: Jak jest 30 stopni to tez w nim biega? Quote
Agula1988 Posted May 23, 2006 Author Posted May 23, 2006 [quote name='Gabryjella']Ale anetta nie miała na myśli kagańca ogólnie, tylko tego konkretnego nylonowego kagańca.;) Moje psy mają tylko nylonowe kagańce innych im nie zakładam. A za przeproszeniem, co ma piernik do wiatraka?:roll: Jak jest 30 stopni to tez w nim biega? Po prostu jak ma kaganiec nie próbuje mi nawiać i bardziej mnie słucha . Jak jest 30 też w nim biega ale bardzo rzadko bo wtedy więcej przebywa na działce a tam mu kaganiec potrzebny nie jest . Quote
Agula1988 Posted May 25, 2006 Author Posted May 25, 2006 Znów kilka fotek tym razem samego Dina: Quote
Aga K Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Ja też nie umiem tego wyłączać tzn efektu czerwonych gałek.Może dlatego,że cyfrówy nie mam :P Spoko,mi nie chodziło o jakiś błąd-to wyszło extra-taki diabołek:diabloti: Quote
Koma Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 Ojej ale gromadka :multi: Super macie, tyle ślicznych psiaków :loveu: strasznie nie lubie tych nylonowych kagancow :placz: tylko u weta, nigdzie indziej Quote
PIKA Posted May 27, 2006 Posted May 27, 2006 Ale gromadka :multi: Tylko czemu ja mam zdjęcia jedno obok drugiego? :hmmmm: czy reszta tez tak ma, czy tylko u mnie cos się chrzani ? Moja sucz tez jest spokojniesza w kagancu ;) bo jest obrazona :evil_lol: , ale jednak ten nylonowy to nie jest najleszym pomyslem :shake: szczegolnie w gorące dni ;) piesek się chlodzi pyskiem a w takim nylonowym to raczej mordy nie otworzy :shake: te nyloowe sa po prostu niebezpieczne dla psa :shake: pomysl o tym ;) Quote
Agula1988 Posted May 28, 2006 Author Posted May 28, 2006 PIKA napisał(a):Ale gromadka :multi: Tylko czemu ja mam zdjęcia jedno obok drugiego? :hmmmm: czy reszta tez tak ma, czy tylko u mnie cos się chrzani ? Moja sucz tez jest spokojniesza w kagancu ;) bo jest obrazona :evil_lol: , ale jednak ten nylonowy to nie jest najleszym pomyslem :shake: szczegolnie w gorące dni ;) piesek się chlodzi pyskiem a w takim nylonowym to raczej mordy nie otworzy :shake: te nyloowe sa po prostu niebezpieczne dla psa :shake: pomysl o tym ;) Skoro tak mówisz , pomyślę o tym :) Chociaż kiedyś jak używałam metalowego kagańca (akurat używał Dino) to wydawało mi się że jednak nylonowy kaganiec jest lepszy . Ale skoro większość uważa że nie jest lepszy , to pomyślę o innym Quote
PIKA Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 Agula1988 napisał(a):Skoro tak mówisz , pomyślę o tym :) Chociaż kiedyś jak używałam metalowego kagańca (akurat używał Dino) to wydawało mi się że jednak nylonowy kaganiec jest lepszy . Ale skoro większość uważa że nie jest lepszy , to pomyślę o innym gdzieś na dogo byl topik o tych nylonowych kagańcach, ale nie pamietam gdzie :roll: a psu moze spraw skorzany, albo platikowy ;) Quote
Agula1988 Posted May 28, 2006 Author Posted May 28, 2006 PIKA napisał(a):gdzieś na dogo byl topik o tych nylonowych kagańcach, ale nie pamietam gdzie :roll: a psu moze spraw skorzany, albo platikowy ;) dziękuje za radę :) sprawie skórzany Quote
Aga K Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 Nio,ja chciałąm kupić skórzany to nie było i mamy metalówki,nio aloe cóż. wpisz w szukaj na gorum "kagańce" czy coś w tym stylu na wszystko o psach i może wyskoczy-obt :) Quote
milena182 Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 Mój jamnik na poczatku mial metalowy kaganiec ale widzialam ze mu sie nie podoba i ze jest niewygodny i ciezki i na ktoras gwiazdke kupilam mu nylonowy.nie chodzi w nim co prawda na codzien tylko wtedy gdy jedziemy autobusemczy czy na szczepienia itp.tyle tylko ze moj jest w nim duzo bardziej agresywny niz bez niego.wie wtedy ze nie moze ugrysc i udaje figo-fago. Quote
PIKA Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 milena182 napisał(a):kupilam mu nylonowy.nie chodzi w nim co prawda na codzien tylko wtedy gdy jedziemy autobusemczy czy na szczepienia itp.tyle tylko ze moj jest w nim duzo bardziej agresywny niz bez niego.wie wtedy ze nie moze ugrysc i udaje figo-fago. jakby mi ktos zasznurowal usta i nos tez bym się wściekala :evil_lol: Quote
milena182 Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 Ale on się nie wścieka na mnie tylko na inne psy i nie chodzi tu o to ze im zazdrosci ze one nie maja kaganca.chodzi o to ze wie ze nie moze ich ugrysc wiec udaje agresora.a ty mialas jamnika bo piszesz jakbys je od lat hodowala i wiedziala o co chodzi.masz wielkiego psa ktorego ludzie moga sie bac wiec moze ty bys nad kagancem pomyslala a nie wypominasz nam ze nasze psy je maja.pozatym to nie jest watek o kagancach tylko o jej psach. Quote
Mi. Posted June 1, 2006 Posted June 1, 2006 Ale śliczna galeria:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :cool1: :cool1: :cool1: więcej fot! Quote
Mi. Posted June 1, 2006 Posted June 1, 2006 milena182 napisał(a):Ale on się nie wścieka na mnie tylko na inne psy i nie chodzi tu o to ze im zazdrosci ze one nie maja kaganca.chodzi o to ze wie ze nie moze ich ugrysc wiec udaje agresora.a ty mialas jamnika bo piszesz jakbys je od lat hodowala i wiedziala o co chodzi.masz wielkiego psa ktorego ludzie moga sie bac wiec moze ty bys nad kagancem pomyslala a nie wypominasz nam ze nasze psy je maja.pozatym to nie jest watek o kagancach tylko o jej psach.ehhh a skąd wiesz, że ona ma agresywnego psa? Jeżeli ludzie się boją dużego psa to ich problem:roll: Quote
Agula1988 Posted June 1, 2006 Author Posted June 1, 2006 Kilka fotczek nowych :) Jak widać Sonia to mała wygodnisia :) Tutaj wpatrywała sie we mnie jakby aparat chciała zjeść :) Tutaj sam Misiek :) No i na koniec dam foteczki Nestora - psiaka , mojej siostry :) nie mieszka ze mną dlatego mówie że nie mojego :) To narazie wszystkie foteczki :) Quote
Recommended Posts