Atomowka Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Nuka Sonia miała opuścić Wasze mieszkanie ostatecznie tydzień temu. Od pon oficjalnie Soni u Was nie ma, od tego czasu nie było właściciela? Foty foty i jeszcze raz foty!! To jest podstawa oprócz DT oczywiście. Zaraz przejrzę wątek i zrobię małe podsumowanie kto co może. POtem wrzucimy to na 1 stronę i będzie w miarę czytelnie. Jak będą foty zrobię jakiś plakat Quote
Atomowka Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Dobra mam nadzieję, że wszytko zapisałam Pomoc dla Soni Nuka- zwrot za leki, jeżeli DT będzie w Toruniu to stała darmowa konsultacja lekarza + wyżywienie + sterylizacja Agata69- w sytuacji bardzo podbramkowej DT na 2-3 dni yumanji-w sytuacji bardzo podbramkowej DT na kilka dni dominik.p pomoc finansowa+ pomoc w transporcie Undercia-zrobiła małej wątek na wizaz.pl AleksnadraJ- pomoc finansowa( nie napisała ile i czy to stała deklaracja) 6lotta- stała deklaracja ( nie wiem ile) memory-może przesłać strzykawki do insuliny ok 200 szt wilczek007- ogłoszenie w lokalnej gazecie danal1983-ogłoszenia Nuka wstaw to do drugiego albo pierwszego postu, albo Fur jak możesz, bo widziałam, że chyba 3 post masz zarezerwowanyPonadto napisałam PW do Ania+Milva+Ulver PW ona ma DT może będzie mogła pomóc Nuka i inni którzy będą mieli chwile czasu tu macie mapę pomocy dogomaniaków, napiszcie PW do kilku osób ( to sa DT awaryjne, ale w końcu taka tu mamy sytuację) http://mapapomocy.dogomania.pl/cat.php?id=14 Quote
Cajus JB Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Dzięki Igiełka za wpis. Niestety mój pomysł nie wypali. Dzięki Atomowka za zestawienie. Z Ania+Milva+Ulver rozmawiałem.TERASA w każdej chwili mogłaby mi odstąpić miejsce w kolejce, ale Sonia nie da rady w boksie. nuka13 jest chora. Sonia ma kilka dni u znajomych. Tak zrozumiałem. Naprawdę kilka i naprawdę ostatnie. Potrzebujemy stałego DT. Nie możemy Jej wozić z miejsca na miejsce. Zapomniałem o mapie pomocy. Kto może niech weźmie jakieś województwo i pisze pw? Ja mogę kujawsko-pomorskie. Quote
Atomowka Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 No to Nuka kuruj się i wracaj do Nas szybko. Fur wstawisz to zestawienie na 1 stronę?? Quote
memory Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Strzykawki wczoraj wysłane. Sonieczko, do góry malutka! Quote
ULKA12 Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Witajcie, jeśli chodzi o DT dla Soni u mnie to chyba nie jest to najlepszy pomysł. w tej chwili mogę jej zaoferować miejsce w psim pokoju, wątek mojego tymczasu tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/188225-JEDNO-WOLNE-MIEJSCE-DLA-SUCZKI-P%C5%82atny-DT-w-okolicach-Siewierza-Cz%C4%99stochowy Tam niestety nie ma możliwości izolacji Sonii od innych psów a mieszkają tam już Misti i Pucek są to psy bardzo przyjazne i towarzyskie ale i młode, więc pewnie Sonia nie czułaby się zbyt pewnie, przynajmniej na początku, a to w jej stanie nie byłoby chyba wskazane. Niestety do domu też jej nie mogę zabrać bo mieszka z nami juz Tofik oraz moje psy. sama nie wiem co doradzić w tej sytuacji:shake: Quote
Talia Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Jeśli by nie było innego wyjścia to każdy DT jest dobry. :) Quote
memory Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Pies z cukrzycą nie musi, a nawet nie powinien być izolowany :) Z opisu wiemy, że Sonia 'nie przepada' za psim towarzystwem - ale może dlatego, że nigdy go nie miała i trochę się boi. Sądzę, że byłaby w stanie się przyzwyczaić, gdyby widziała wsparcie człowieka, a stały psi pokój zawsze lepszy niż tułaczka, niepewność jutra i przechodzenie z rak do rąk? Quote
Ewanka Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Czy sunia jest sterylizowana, nie doczytałam, albo nie było. Quote
beataczl Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Ewanka napisał(a):Czy sunia jest sterylizowana, nie doczytałam, albo nie było. nie ma wpisu odn. czy byla czy nie byla sterylizowana... Quote
nuka13 Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 beataczl napisał(a):nie ma wpisu odn. czy byla czy nie byla sterylizowana... Witam!!! Sonia nie była sterylizowana. Quote
nuka13 Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 [FONT=Tahoma]Memory wysłała mi insulinówki i jeszcze prezent dla Sonii ;).[/FONT] [FONT=Tahoma]2 osobom wysłałam numer konta.[/FONT] [FONT=Tahoma]1 deklaracja stała, 2 jednorazowa z tego co zrozumiałam.[/FONT] [FONT=Tahoma]Sonia w tej chwili jest u naszego kolegi, któremu jesteśmy bardzo wdzięczni, bo bez jego pomocy byłoby źle.[/FONT] [FONT=Tahoma]Poza tym miała wcześniej znów scesję z naszym psem.[/FONT] [FONT=Tahoma]Wychodzi więc na to, że nie powinna mieszka z dominującymi psami. [/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Odnośnie zdjęc, to gdybym mogła, to już bym przesłała dawno temu, ale nie mamy możliwości przerzucenia zdjęc z aparatu na komuter, póki co.[/FONT] [FONT=Tahoma]Powtarzam jescze raz, że moim zdaniem nie każdy DT jest dobry, bo jeśli pies ma się w nim męczyc psychicznie, to bezcelowym jest umieszczanie go w takim miejscu.[/FONT] [FONT=Tahoma]Sonia będzie się męczyc w boksie i będzie się męczyc w dużej grupie psów.[/FONT] [FONT=Tahoma]Wzięłam ją chcąc zapewnic jej dobry dom i spokojną starośc po tym wszystkim co przeszła.[/FONT] [FONT=Tahoma]Okazało się to bardzo, bardzo trudne, czego się nie spodziewałam ;(.[/FONT] [FONT=Tahoma]Podzwonię jeszcze dzisiaj i popytam o DT, bo niektóre byłyby dobre dla niej, tylko,że tam najczęściej nie ma już miejsc.[/FONT] [FONT=Tahoma]Poza tym zaczęłam przedwczoraj pisac do osób, które są w stanie wesprzec nas finansowo z myślą o dobrym płatym hoteliku lub DT, bo nie jesteśmy w stanie płacic za wszystko sami.[/FONT] [FONT=Tahoma]Nie wiem jak się zbiera deklaracje więc proszę o pomoc.[/FONT][FONT=Tahoma][/FONT] Quote
nuka13 Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 Ja ja moge wysterylizowac na własny koszt, tylko nie teraz, bo ona jeszcze nie jest na tyle silna. Musi się zregenerowa zanim poddam ją narkozie. Quote
Atomowka Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Nuka ja zrobiłam zestawieni form pomocy w jednym z poprzednich postów. Wstaw to na 1 stronę może do 2-go postu, żeby wątek był czytelny. Jeżeli chodzi o deklarację to trzeba pisać PW do ludzi z prośbą o pomoc finansową. I jak ktoś coś zadeklaruje to wklejaj tą informację do tego zestawienia na 1 stronę. Dobrze by było jakbyś zmieniła tytuł wątku,że potrzeba kasa i DT na cito inaczej Sonię czeka strzykawka lub cos w tym stylu, to powinno przyciągnąć więcej ludzików. Quote
Ewanka Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Nuka, nie doczytałam, czy chcesz ją oddać na stałe, czy na jakiś dłuższy, ale określony czas, zanim nie poprawisz warunków mieszkaniowych czy innych spraw? Quote
beataczl Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 cos mi sie o uszy obilo, ze beda fotki Soni , czekamy... Quote
nuka13 Posted August 14, 2010 Author Posted August 14, 2010 Sonię chcę oddac na stałe. Zdjęcia będą jak tylko dostanę czytnik do kart od Cajusa :) Przepraszam, że nie ma mnie częściej na wątku, ale mam tylko internet bezprzewodowy i ostatnio coś się psuje. Ciągle mnie rozłącza, albo nie łączy wcale. Atomówko dzięki za zestawienie, tak jest o wiele łatwiej i czytelniej. Memory wysłała nie tylko insulinówki, ale też karmę dla cukrzyków na ok. 1 tydzień, zabawki, kubraczki, witaminy, kosteczki greenis oraz 3 fiolki insuliny, jestem ogromnie wdzięczna. Jutro zawiozę wszystko Sonii :) Quote
Atomowka Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Nuka do kiedy Sonia jest u tego kolegi? Podał jakiś termin konkretny ? Quote
furciaczek Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Czekamy na zdiecia i zabieramy sie za ogloszenia. Quote
Atomowka Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 A ja jeszcze raz powtórzę bo już chyba dwa razy pisałam. Nuka13 wstaw moje zestawienie na 1 stronę ! Nie po to je robiłam, żeby na nic się nie przydało Quote
Cajus JB Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 nuka13 ma problem z netem. Jak do tego dodać działanie forum to jest jak jest. Czasami wcale nie idzie się zalogować. Inna sprawa, że ma dziś pilna sprawę. Nie wiem czy uda Jej się wyrobić z czasem. Na pewno wstawi wszystko. Zdjęcia też. Chyba, że czytnik nawali lub będzie nieodpowiedni. Quote
kameralna Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Kameralna - a Ty byś nie dała rady? Podawanie insuliny nie jest specjalnie straszne, to są maleńkie igiełki.[/QUOTE] Figu, zastrzyki to dla mnie żaden problem (podawałam je królikom, podawałam psu), problemem jest to, że moja sunia nie akceptuje innych suczek :shake: Gdyby Sonia była Sonikiem :roll: Przez chorobę nie zaglądałam na wątek a widzę, że są już jakieś postanowienia w sprawie małej. Quote
nuka13 Posted August 15, 2010 Author Posted August 15, 2010 Atomówko ja wczoraj spędziłam sporo czasu nad tym ,żeby wstawić Twoje zestawienie na pierwszą stronę, ale mi się nie udało. Dzisiaj już jest :) Dodaję zdjęcia. Dzisiaj jadę do Sonii, to zrobię jej więcej, może choć 1 wyjdzie dobre... http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs248.snc4/39727_148387528520829_100000487488838_369102_3495248_n.jpg Quote
Recommended Posts