Mysza2 Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Yumanji też oferowała doraźne zabranie suni dopóki niczego się nie znajdzie Quote
memory Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Podstępna i wyniszczająca choroba... Czy malutka jest wysterylizowana? edit: O ile się przydadzą, mogę podesłac strzykawki-insulinówki, które mi zostały (karton, chyba 200 sztuk). Jeśli potrzebne, proszę o adres na PW. Quote
Ra_dunia Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 widzę, że polecane hoteliki i DT już są zawiadomione... Czy można liczyć na zdjęcia niuni? Mogłabym wystawić wyróżnione allegro ale z jednym zdjęciem nie ma w ogóle sensu ruszać :( ludzie to wzrokowcy... Quote
zuzlikowa Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 paulinken napisał(a):Jak sytuacja? ...że powtórzę-Jak sytuacja?...:oops: Quote
beataczl Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 funia miejsc nie ma.... czekam na odp. z hoteliku UMilki a ten hotelik u Lilki - nuka dzwonilas wczoraj? Quote
danal1983 Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 pojawiam się na wątku, jednakże na niewiele się zdam, ogłoszeń choc troszke zrobię Quote
Lu_Gosiak Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 u Wiosny niestety w domu pełno:( i nie ma miejsc Quote
lika1771 Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Jest jedno wolne miejsce moze tutaj http://www.dogomania.pl/threads/188225-JEDNO-WOLNE-MIEJSCE-DLA-SUCZKI-Płatny-DT-w-okolicach-Siewierza-Częstochowy Quote
Mysza2 Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 [quote name='lika1771']Jest jedno wolne miejsce moze tutaj http://www.dogomania.pl/threads/188225-JEDNO-WOLNE-MIEJSCE-DLA-SUCZKI-Płatny-DT-w-okolicach-Siewierza-Częstochowy To u Uli, pytałam ją już wczoraj , nie da rady Quote
Becia66 Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 też niewiele mogę pomóc jednak nieustannie trzymam kciuki.... Quote
kameralna Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Wpadam, zaraz po odczytaniu wiadomość pw. Jak teraz wygląda sytuacja? Quote
nescca Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 W związku z tel.jaki otrzymalam w sprawie sunieczki.... Jutro przyjeżdża do hotelu u Lilki Zulus z odgryzionymi uszami . Pies okazalo sie nie może przebywać w boksie i bedzie w domku. W związku z tym niestety nie bedzie mogla przyjac sunieczki do domku. Jedynie boks ,co mysle w tym przypadku niecnajlepszy pomysl. Dajc9e znać co i jak.... ewentualnie pomoge szukac DT, lub innego hoteliku. Quote
nescca Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Mam pewnien pomysl..... podjade w jedno miejsce i zagadne pewna babeczkę.... moze sie zgodzi. Często pomaga bezdomnym suczkom. Tylko suczkom poniewaz sama posiada 3 i jej suki toleruja jedynie suki..... ufff....az dziwne. Ale warto sprobowac. Quote
Ewanka Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Dzwoniono do mnie spr. suni i niestety musiałam odmówić, ale myślę o niej ... czy ona dostaje insulinę w zastrzykach, czy może jakiś lek przeciwcukrzycowy w tabletkach??? Wiem, że niektórzy ludzie z cukrzycą łykają tabletki. Quote
Estrella Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 z pierwszego postu W tej chwili dostaje insulinę raz dziennie, dwa razy dziennie tabletkę z enzymami trzustkowymi Quote
Ewanka Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Tak, to przeczytałam, tylko nie wiem, czy insulina występuje wyłącznie pod postacią zastrzyków, czy innej też? ... teraz już wywnioskowałam, że jednak sunia musi codziennie dostawać zastrzyk plus tabletki. Quote
Becia66 Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Ewanka napisał(a): tylko nie wiem, czy insulina występuje wyłącznie pod postacią zastrzyków, czy innej też?. bardzo dużo osob bierze insulinę doustnie, mój tato też.... Quote
Figu Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Bardzo chciałabym pomóc, ale niestety nie dam rady jej wcisnąć. U nas 10, a w jeszcze sobotę ktoś porzucił szczeniaka.. Miałam psiaka z niewydolnością trzustki.. odpowiednia, odtłuszczona karma i enzymy i powinno być ok. Ze swej strony mogę podsyłać leki dla niuni. Kameralna - a Ty byś nie dała rady? Podawanie insuliny nie jest specjalnie straszne, to są maleńkie igiełki. Quote
gonia66 Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 JAk sytuacja suni..??Nesca...co z Twoim pomysłem..?? Quote
zofia Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Robienie zastrzyków na prawdę nie jest trudne.Generalnie zastrzyki robił mój TZ, ale zostałam sama z psem potrzebującym zastrzyk o określonej godzinie - i musiałam się przełamać.To nie jest trudne, tym bardziej jak sunia jest do nich przyzwyczajona i nie ma z nią problemu pod tym względem. Ewanka- to nie jest trudna sprawa- trzeba się tylko przełamać.:lol: Quote
nuka13 Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 To prawda, że robienie zastrzyków, to nie jest trudna sprawa. To zajmuje kilka sekund, a ona jest grzeczna, nie wyrywa się, nie ucieka. Jesteśmy w bardzo trudnej sytuacji, już bardzo dużo dla niej poświęciliśmy, tak się dłużej nie da, mamy za dużo problemów i to nie z nią tylko przez nią... Wszystkie DT gdzie dzwoniłam albo zajęte, albo nie spełniają warunków... Quote
6lotta Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Mozna sie zadeklarowac na stala miesieczna kwote jeszcze? Quote
malagos Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Jestem i ja. Mam w domu tymczasowym tylko jedno miejsce i zajęte na długo naprzód.... Przykro mi......... Quote
Recommended Posts