Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 322
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przykro mi, ale Krajka nie doczekała się domku. Dzisiaj koleżanka zauważyła zagryzionego w środku psa - to była Krajka:-( :-( :-( Ona była taka delikatna, nie nadawała się do boksu bytowego, ale cóż, nie mamy wpływu na wszystko.... Bardzo mi żal Krajki...

Posted

Nie mogę przestać myśleć................
Krajeczko tak mi przykro, że nie potrafiłam Ci znaleźć domku.
Zawsze Cię będę pamietać.
Mam nadzieję, że teraz już zawsze będziesz szczęśliwa i już nigdy nie będziesz płakać.
Kiedyś na pewno się spotkamy

Posted

Zastanawiam się nad sensem schronisk... tylko znikoma część psów otrzymuje szanse na życie - domy, a inne - koszmar i w końcu i tak śmierć.
Dzisiaj w tej rozterce myślę, że lepiej od razu pozbawić je życia... one strasznie cierpią i strasznie kończą. Nie pogodzę się z zagryzaniem - nigdy.

Posted

Gdyby schroniska były tym, na co ich nazwa wskazuje.........schronieniem
Gdyby pracowali tam ludzie z powołania...............
Gdyby komukolwiek zależało na tych zwierzętach................
Gdyby ludzie używali mózgów i potrafili zrozumieć rzeczy najprostsze......
GDYBY..................TO KRAJKA BY ŻYŁA

Posted

Masz rację Beata.... Nie da się całkowicie wyeliminować pogryzień, ale gdyby nam było wolno przeprowadzać je po swojemu.... bo my dostrzegamy te zagrożone, własnie te przeważnie trafiają tu na dogo, wtedy albo zdążymy albo nie.

Posted

Wy dostrzegacie te zagrożenia, bo chcecie je dostrzec i Wam zależy na zwierzętach. Ci ludzie (nie wiem właściwie jak ich określić) pewnie też to widzą ale mają to gdzieś. Jeden psiak więcej czy mniej nie robi im różnicy. A Wy im zwyczajnie przeszkadzacie i często zrobią wszystko aby Wam przeszkodzić, utrudnić...Co prawda w naszym społeczeństwie coraz więcej jest ludzi wrażliwych na krzywdę zwierząt, ale nadal jesteśmy w zdecydowanej mniejszości. Wystarczy popatrzeć w jakich warunkach żyją zwirzęta na wsi i jak wielu jest oszołomów robiących krzywdę psom, kotom itp.Świadczy to tylko o naszym poziomie.Nic dodać nic ująć.
Długo można by tak dyskutować.....o prawie o wychowaniu o głupocie ludzkiej..........

Posted

Nie mogę się ciągle z tym pogodzić. Tyle psiaków szło do nowych domków, a ona zostawała.............Mam ogromny żal do pracowników tego schroniska, że wiedząc co może się stać (bo przecież dziewczyny juz raz ją odratowały) nie dali jej w bezpieczne miejsce.
Niedawno skończyła się Krajeczki aukcja na allegro. Chciałam wystawić ją kolejny raz.........Zawsze miała dużo wejść, kilu obserwatorów a nikt jej nie zabrał do domu.
Mam też żal do siebie. Trzeba było koniecznie szukać jej chociaż domku tymczasowego. Ja naiwnie myślałam, że po tym wydarzeniu kiedy o mało jej nie zagryzły to jednak zadbano o to żeby sie to nie powtórzyło. Stara jestem , ale wyjatkowo głupia. Cholera czuję się winna.

Posted

Beatko, ona była jedną z 450 zwierząt. Oni Zwierząta widzą globalnie, my nie. I dziwią się co my chcemy, wszystko jest normalne. Dziękuję za taką normalność. Szkoda, że chociaż nie było dla niej tymczasu... :-( :-( :-(
Pierwszy incydent był na kwarantannie, była z drugą suką, niby się zgadzazy, ale kiedy wzięłam Krajkę na spacer i wprowadziłam tamta się na nią rzucila, bezwzhlędnie od razu złapała ją za gardło, ledwo ją oderwałyśmy. Wtedy widziałam, jak jest delikatna i słaba, potem wzięłyśmy ja do starszych szczeniaków i tam była bezpieczna. Ale oczywiście nie może być za długo... no i trafiła na boks do innych suk, a tutaj to jest być albo nie być.
Biedactwo...

Posted

ja dopiero teraz dowiedziałam sie co sie stało :-(:-(:-(

brak mi słów :shake: wiec nic nie powiem

poza tym że bardzo mi przykro Krajeczko kochany delikatny piesku
juz teraz ci lepiej i spokojniej musimy w to wierzyc bo inaczej powariujemy
/jak w cywilizowanym swiecie w tzw,schronisku mozna dopuscic do zagryzienia psa - ale miałam nic nie mówic to sie juz wyłaczam bo jak zaczne to nie skoncze /

Krajeczko dla ciebie ['] ['][']