agamika Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Diler to kilkuletni piękny pit bull . Schroniskowy kojec od ponad roku jest jego "domem". Diller, nie jest psem wylewnym do obcych, nie prosi o uwagę przechodzących ludzi. Na pierwszych wspólnych spacerach byłam tylko "dodatkiem" do smyczy :evil_lol: , ale bardzo szybko udało mi sie uzyskac łaskawsze oko rudzielca - i przepadłam , kolejny raz :oops: ... Dillra zachowanie na spacerach jest bez zarzutu, pięknie chodzi na smyczy, zna komendy . CHętnie sie bawi, nienakręcająca sie przy tym w niekontrolowany sposób - miodzio a nie pies. Choć ponoć niektórych Panów nie lubi Pewnie juz dawno zwróciłby czyjaś uwage gdyby nie jego skóra, przełysienia nie działają zachcęcająco. Diller ma zdiagnozowana w schronisku, alergie pokarmowa (najprawdopodobniej ) gdy tylko jest odpowiednia karma w darach to ja dostaje, ale niestety ludzie jaczęsciej chcąc dobrze w darach przywoza duzo karmy, ale.. z tesco , w najlepszym przypadku chappi i pedeegre . TAk wiec co jest u Dilerka lepiej to zaraz bywa gorzej (dodatkowo chłopak dostaje sterydy ). Moze udałoby sie zebrać jakies deklaracje miesięczne na karme dla Dillera, bo raczej szybko domu on nie znajdzie... kontakt w sparawie adopcji /karmy 889 628 346 , gryzniakaga@gmail.com http://lh3.ggpht.com/_QmXXP0qyzww/TBJYSmNiceI/AAAAAAAAD6w/e39cbDT64f0/DSC09891.JPG Quote
Aga-ta Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 ech...szkoda, ze to nie sunka, bo moze mialabym DT Quote
agamika Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 a jednak to nie tylko alergia... Diler miał atopowe zapalenie skóry i cośą jeszcze, ale Pani dr tak szybko nazwe powiedziała, ze za nic jej niezapamietałam - w kazdym razie ma to związek z nadmierna ilościa hormonów żeńskich ( ?!) , niestety kastracja nieprzyniosła oczekiwanych efektów.karma dla alergików jak najbardziej potrzebna,ale nie przyniesie mu 100% ulgi Julian zaraz podesle Ci pw ze wszystkim co obiecałam Quote
AMIGA Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 A czy powiedzieli czy jest jakiś farmakologiczny środek na to, żeby mu pomóc? Quote
agamika Posted September 12, 2010 Author Posted September 12, 2010 hmm, dogo mi nie pokazało Amigi posta :/ on dostaje sterydy co jakiś czas niestety Diler dzięki sponsorowi przes ostatnie tygodsnie dostwł karme dla alergików . SKóra wyraźnie jest mniej zaróżowiona !!! A tak ogólnie to jest jednym z bardziej posłusznych psów jakie znam :) pięknie wykonuje polecenia . A rzbawiony Diler to jeden z najzabawniejszych widoków :)))) scerbatek Quote
paoiii Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 [quote name='agamika'] boże on wygląda jak by ta piłka miała mu do żołądka wpaść! hahaha cudowny psiak! :) Quote
agamika Posted September 21, 2010 Author Posted September 21, 2010 Diler uwielbia spacery :) OStatnio był na wybiegu , wiec tam poszłam do niego, myślałam ze tam sie pobawimy . A ten ajk mnei zobaczył zbombardował mi brzuch łapami z radości i poleciał w źrebięcych podskokach po smycze zostawione przed wejściem do wybiegu . NO to jak mi smycz sam przyniósł to nie miałam wyboru i poszliśmy na spacerek na smyczce PIes niesamowity :loveu: Quote
agamika Posted September 25, 2010 Author Posted September 25, 2010 Dilerowi skończyła sie karma :( pytałam kilka razy czy na dlugo jeszcze mu starczy, ale nie trafiłam nigdy na nikogo kto by wiedzial ... ehhh szukam wiec moze dostepu do tanszej karmy, moze ktos moglby sie cos dolozyć ? skóra wyraźnie mu sie poprawiła w ostatnim czasie, znikło zaczerwienienie, zmniejszyły sie łyse placki ... Quote
agamika Posted October 3, 2010 Author Posted October 3, 2010 Dillerek pięknie dziękuje Julian za jedzonko ! i Tajgerowej Adze , która 220 zł w pracy uzbierała na następny worek :multi: ... ehhh... pies taki ja on to skarb ... Quote
agaga21 Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 biduś ma u mnie już jakiś czas allegro ale nikt o niego nie pyta :( Quote
agamika Posted October 3, 2010 Author Posted October 3, 2010 agaga21 napisał(a):biduś ma u mnie już jakiś czas allegro ale nikt o niego nie pyta :( a ja miałam dwa telefony, tylko jeden do kojca.. a drugi nie czytał ze pies ma alergie .. a chory to jest feeee... Quote
plaplina Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 No tak chory feee ludziom trudno dogodzić:angryy: Quote
Julian Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Na karmę możemy tu zbierać:http://chwiladlapupila.pl/informacje/prosimy-o-pomoc-w-zakupie-specjalistycznej-karmy/ Dla Parys i Dillera. Quote
agnieszka32 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Na wątku red noska nie może oczywiście mnie zabraknąć ;) Tak mi żal tego psa, tylko co to da :-( Quote
agamika Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 ja musze poprosić kogoś żeby nagrał jak Diler sie wita ze mną obecnie - chyba go troche rozpuściłam :oops: .. jak tylko wejdę do boksu to zaraz mnie w ścianę wbija - jak mu karze zrobic siad , to jest zdzwiony straaaaasznie , siądzie i za ułamek sekundy jakby zaświeca mi sie żaróweczka i w radosnych hasaniach leci po piłeczkę ... bo przecież to na pewno o to mi chodziło no kurcze... jest po prostu niesamowity ............... Quote
paoiii Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 agamika napisał(a):ja musze poprosić kogoś żeby nagrał jak Diler sie wita ze mną obecnie - chyba go troche rozpuściłam :oops: .. jak tylko wejdę do boksu to zaraz mnie w ścianę wbija - jak mu karze zrobic siad , to jest zdzwiony straaaaasznie , siądzie i za ułamek sekundy jakby zaświeca mi sie żaróweczka i w radosnych hasaniach leci po piłeczkę ... bo przecież to na pewno o to mi chodziło no kurcze... jest po prostu niesamowity ............... mam kamere nagram w weekend! :D Quote
agamika Posted October 11, 2010 Author Posted October 11, 2010 ... hh te głupie ludzie.. taki skarb na nich czeka....:shake: biduś musi mieć indywidualnie bodę przygotowywaną na zimę, bo słoma w jego przypadku odpada, ale ubranko juz gotowe na pimpusia Quote
agamika Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=jor8aemaOWA Szczeniaczek ;P Quote
agaga21 Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 jaki on słodki! dlaczego nadal nikt go nie chce? ?????:( :( Quote
Recommended Posts