Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Roderyk nie wyglądał dziś najlepiej ...
Z drugiej strony wszystkie staruszki wyglądały dziś niemrawo. Rano zmarł bardzo fajny i miły dziadzio, który mieszkał z Roderykiem :(

• Replies 119
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Te psiaczki to wyczuwają jak którys odchodzi;-( Tracą chęć do życia a przecież tyle jeszcze mogą dać miłości i są chłonne jak gąbka na człowieczą miłość:-(
Tak bardzo chciałabym wziąć go lub Perełkę do siebie ale mąż się na razie nie zgadza, mamy juz 4 psy.

Posted

Dada M napisał(a):
Roderyk nie wyglądał dziś najlepiej ...
Z drugiej strony wszystkie staruszki wyglądały dziś niemrawo. Rano zmarł bardzo fajny i miły dziadzio, który mieszkał z Roderykiem :(

Jezu, przecież one czują, gdy inne umierają:-(
Biedne, ciągle któryś odchodzi a one zostają i czują, że też tam odejdą:-(

Posted

Awit napisał(a):
Byłam na stronie, którą ihabe ma w podpisie:-(
Widziałyście te dwa psy pozostawione pod schronem z kartką na szyji?:-(
Ten koszyczek niechcianych istnień, Roderyk maleństwo, wszystkie te bidy mnie rozwalają,
ale ta kartka i uwiązane psiaki powaliły mnie totalnie:-(:-(

mnie tez...
tak naprawde to powinno się to Zofie odnalezc i porozmawiac z nia.
Jesli jest tak jak napisala, to wystarczyloby dawac jej karme a psiaki mialby dom, swoj dom....
czy jest to wogle mozliwe??!!

Posted

Dałam naszego malucha na facebooka i zobaczcie:-)

• IH Proszę pomóżcie znaleźć temu staruszkowi domek na starość. On tak strasznie przeżywa każdy dzień w schronisku.......
    Proszę!!!!!

• LM O matko, ilez to nieszczescia, dlaczego te malenstwa musza na starosc byc z dala od ludzi? Dlaczego je porzucaja? Brak slow...

• IH na widok każdego porzuconego zwierzęcia pęka mi serce ale szczególnie na widok staruszków, gdyż one mają najgorzej, są bez szans!! Któż zaadoptuje starego psiaka? Nikt, bo to wiąże się z kłopotami, dodatkowymi nakładami finansowymi na lekar...stwa itp.
    Dla mnie jednak to najwspanialsi przyjaciele i chcę pomóc im godnie przejść za Tęczowy Most ...Zobacz więcej

• LM Iwona, napisz mi prosze wiecej informacji na temat tego psiaka. Ile ma mniej wiecej lat, czy jest zdrowy, czy tez cos mu dolega, jak zachowuje sie w stosunku do ludzi innych zwierzat a szczegolnie kotow. Dzieki, czekam na wiesci.

• IH malizna nie reaguje nerwowo na dużo większe psy, Jest spokojny i ogólnie bardzo stonowany. To raczej typ stoika, więcej informacji ma jego opiekunka z Palucha:

kontakt

608-088-298
    ...
  • jzylkowska@poczta.onet.plZobacz więcej

• IH Dziękuję, że przynajmniej Ty kochana myslisz o Roderyczku;-)

• LM Iwona, rozmawialam z mama i zgadza sie na wziecie Roderyczka:) Zadzwonilam do jego opiekunki i jestesmy pod wstepnych rozmowach. Podalam jej mailem namiary na moja mame i ma dalej dzialac. Moze ta slicznotka spedzi choc troche milych chwil w jesieni zycia :) Pozdrawiam.

• IH Lilianko, to najwspanialsza wiadomość jaką mogłam dostać w piątek rano!!! Uhuuuuuuuuuuu! Jesteście cudowne Ty i Twoja Mama przez duże M. Ale jestem szczęśliwa!!!!około godziny temu · Lubię to!Nie lubię ·

Posted

Apsa, odezwij sie do gamety, ona z gdańska. co prawda mamą jest, ale zna towarzystwo, więc powie, do kogo uderzac.
w całej rozciągłości zgadzam się z tobą co do tych watpliwości. niezależnie od jego stanu zdrowia teraz, chca starego psa - to w zasadzie pewnośc, ze będzie potzrebował opieki weta częściej, niż kilkulatek.
ale to tzreba z mama porozmawiac, naświetlić jej sprawę. ja mówię zazwyczaj tak - jeśli [rpblem lekarski wymaga sporej kasy, wtedy opmagamy, robimy bazarki, zbiórki i zawsze jakas pomoc jest. ale nie gwarantujemy pełnego wsparcia finansowego, bo tego potrzebuja psy, które domu nie mają, a nie takie, które mają właściceli. a co,. jak roderyk się przeziebi i trzeba będzie mu dac antybiotyk? tez płacic? to tzreba ustalić i jeśli gdańsk będzie dlaej uważał, ze podoła, to najlepiej wyadoptowac roderyka do jakiejs fundacji i fundacja niech podpisuje z gdańskiem umowe na dt - wtedy będzie miała podstawę do jakiegoś wsparcia finansowego -zreszta przewidzianego wramach umowy. jak miałam kajka, okreslone było, co jest po mojej stronie, a co po fundacyjnej.

Posted

magenka1 napisał(a):
tylko nie to nieee

Czytałam na Koszyczku.Może to pomyłka? Tylko nie on.Wygląda i funkcjonuje przecież dużo lepiej niż mój Lejek.Ryczę w głos...idę kupić sobie coś, żeby tak nie bolało.Jak będziecie mieć pewność to napiszcie...proszę.Przeciez Roderyk, Umberto i jeszcze jakiś psiak to są mało ze na chodzie, to jeszcze do życia:-(Nie wierzę

Posted

Jest szansa, że to nieprawda, zdarzało się, że pracownicy mówili, że jakiegoś psa już nie ma, a on wciąż miał się dobrze.
Musimy uzbroić się w cierpliwość do jutra i mieć nadzieję.

Posted

Dada M napisał(a):
Jest szansa, że to nieprawda, zdarzało się, że pracownicy mówili, że jakiegoś psa już nie ma, a on wciąż miał się dobrze.
Musimy uzbroić się w cierpliwość do jutra i mieć nadzieję.

Z moją nadzieją, to bywa już bardzo marnie.Szczególnie tutaj.

Posted

o matulu, nie nie moge w to uwierzyć....żyłam nadzieją, że możepkmyłka, że jednak żyje....teraz to już jestek, rozdarta na miliard kawałków:(:(:(:(Boże patrzysz i nie grzmisz, człowieku ranisz nie patrząc:(:(:(szok....Roderyczku tam na górze przygarną Cię aniołki, bęziesz biegał po chmurkach...nie nie mogę:(

Posted

Roderyk umarł, bo nie miał już po co żyć. Bo człowiek, którego kochał przez naście lat życia, go opuścił.
Oby w tym innym świecie było mu lepiej. Żegnaj malutki :(

Posted

APSA napisał(a):
Roderyk umarł, bo nie miał już po co żyć. Bo człowiek, którego kochał przez naście lat życia, go opuścił.
Oby w tym innym świecie było mu lepiej. Żegnaj malutki :(

A czy jak piesek odejdzie za TM, jest jakaś adnotacja w karcie na co ? czy wet pisze coś do tej karty?

Posted

"padnięcie data"
czasem jest info (bo pies chorował wcześniej albo zagryzienie) czasem "przyczyna nieznana"; ale śmierć na geriatrii raczej nie skłanai do szukania przyczyn - "stary był"

:(