Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

anetek100 napisał(a):
a co do wierszyka tak mnie znowu nacthnęło:)

"Roderyk to psinka niewinna, cicho płacząca,
W opuszczonym boksie z nadzieją czekająca,
Z błagalnym wzrokiem na chudziutkich nóżkach,
W cieniu tęsknoty, szczekaniem obok, wyłania się postać straruszka.

To piękny Roderyk, dzielny, jeszcze silny malec,
Co siedzi z innymi w kojcu wytrwale,
W koszyczku psich nieszczęść, w kupce wtulony,
Ciepła i miłości tak bardzo spragniony.

I tak te starsze istnienia z bagażem złych wspomnień,
Bez nadziei śpią, nie pozwólmy o nich zapomnieć,
Niech ten sen będzie ukojeniem ale w nowym domu,
Szybko!!!! bo zasną na zawsze...
...nieznane nikomu"

Podziwiam wenę Anetko, bo sama takowej nie doznaję.Natomiast sycę się, czytając twórczość osób utalentowanych "poetycko" Zresztą na NK mam Twój wiersz, ten, który najbardziej lubię.

• Replies 119
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zastanawiam sie ile to malenstwo wazy. Moze 3 kg ? Latwiej chyba znalezc domek jak ktos wie, ze ta malizna jest rzeczywiscie w sam raz na kolanka i te pare kilo mozna wszedzie wziac ze soba.

Posted

porobiłabym dla Roderyczka ogłoszonka ale niestety nie wiem gdzie mogę znaleźć kontakt..znacie może???albo ja gdzies przeoczyłam:(aha i jesli jest jeszcze jakis staruszek ktory ma swój wątek i mieszka na Paluchu tez dajcie znac wtedy zrobie"zbiorowe"allegro dla Roderyczka i innego z tego psiego koszyczka:)zrymowało się

EDIT: kto szuka ten znajdzie:)mam nadzieje, że nie pomyliłam osob:)
APSA mnie zabije hehe ale zrobiłam be zjej wiedzy:(bedzie na mnie..inne pieski wstawie pozniej bo mi aukcja prawie wygasla i musialabym mimo skopiowania powstawiac od nowa zdjecia:)
http://allegro.pl/item1172462415_jak_ratlerek_szpic_terrier_ale_bez_szans_pies_psy.html

Posted

[quote name='anetek100']EDIT: kto szuka ten znajdzie:)mam nadzieje, że nie pomyliłam osob:)
APSA mnie zabije hehe ale zrobiłam be zjej wiedzy:(bedzie na mnie..inne pieski wstawie pozniej bo mi aukcja prawie wygasla i musialabym mimo skopiowania powstawiac od nowa zdjecia:)
http://allegro.pl/item1172462415_jak_ratlerek_szpic_terrier_ale_bez_szans_pies_psy.html

Nie pomyliłaś, to namiary na Apsę :) Piękne allegro!

Posted

Widziałam wczoraj Roderyka na żywo, rozkleiłam się zupełnie... On jest mikroskopijny, podchodzi do krat, wyciąga nosek i popiskuje :-( Takie maleństwo, niech go ktoś przygarnie, przecież on jest jak mały jeżyk :-(

Posted

Z doswiadczenia wiem, ze podanie wagi takiego mikrusa pomaga w wyadoptowaniu. Zwazcie go. Mysle, ze jak w tytule bedzie tez waga, to ludziom latwiej wyobrazic sobie jak maly i nieklopotliwy jest Roderyk. No bo co to jest, powiedzmy, 3 kg futerka ? Ile toto zajmie miejsca ? Akurat tyle, ze nam kolanka ogrzeje.