Syla Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 anetek100 napisał(a):a co do wierszyka tak mnie znowu nacthnęło:) "Roderyk to psinka niewinna, cicho płacząca, W opuszczonym boksie z nadzieją czekająca, Z błagalnym wzrokiem na chudziutkich nóżkach, W cieniu tęsknoty, szczekaniem obok, wyłania się postać straruszka. To piękny Roderyk, dzielny, jeszcze silny malec, Co siedzi z innymi w kojcu wytrwale, W koszyczku psich nieszczęść, w kupce wtulony, Ciepła i miłości tak bardzo spragniony. I tak te starsze istnienia z bagażem złych wspomnień, Bez nadziei śpią, nie pozwólmy o nich zapomnieć, Niech ten sen będzie ukojeniem ale w nowym domu, Szybko!!!! bo zasną na zawsze... ...nieznane nikomu" Podziwiam wenę Anetko, bo sama takowej nie doznaję.Natomiast sycę się, czytając twórczość osób utalentowanych "poetycko" Zresztą na NK mam Twój wiersz, ten, który najbardziej lubię. Quote
Marta67 Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 zapisuje sobie maluszka... piękny pies ;) taki staruszek powinien doopke grzać na poduszce w łóżeczku ukochanego pana a nie :( Quote
li1 Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Zastanawiam sie ile to malenstwo wazy. Moze 3 kg ? Latwiej chyba znalezc domek jak ktos wie, ze ta malizna jest rzeczywiscie w sam raz na kolanka i te pare kilo mozna wszedzie wziac ze soba. Quote
Marta67 Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 ja bym raczej obstawiała przy 1,5 - 2 kg ;) dt jak na razie też brak? :( Quote
anetek100 Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Rodzyneczku - Roderyczku gdzie Twój domek:(biegnij po niego na tych swoich bambiniowych nóżkach:) Quote
NusiaiJa Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 wiersz piękny, wyciskacz łez...... a dałyście Roderyczka tu? na mikropsiaki? http://www.dogomania.pl/threads/176778-MIKROPSY-w-potrzebie-ogłaszając-swoje-MIKRUSY-pamiętajcie-o-innych-które-cierpią!/page253?p=15103342#post15103342 Quote
psiakiGabi Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Wskakuj maluszku na gore szukać domku!! on jest cudny :) Quote
li1 Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Wypoczywaj na urlopie, a my szukamy dalej domku dla malenstwa. Quote
Baski_Kropka Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Zawędziłam sobie banerek do opisu :) Znajduj dom bo ci się po stokroć należy maluszku! Quote
anetek100 Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 porobiłabym dla Roderyczka ogłoszonka ale niestety nie wiem gdzie mogę znaleźć kontakt..znacie może???albo ja gdzies przeoczyłam:(aha i jesli jest jeszcze jakis staruszek ktory ma swój wątek i mieszka na Paluchu tez dajcie znac wtedy zrobie"zbiorowe"allegro dla Roderyczka i innego z tego psiego koszyczka:)zrymowało się EDIT: kto szuka ten znajdzie:)mam nadzieje, że nie pomyliłam osob:) APSA mnie zabije hehe ale zrobiłam be zjej wiedzy:(bedzie na mnie..inne pieski wstawie pozniej bo mi aukcja prawie wygasla i musialabym mimo skopiowania powstawiac od nowa zdjecia:) http://allegro.pl/item1172462415_jak_ratlerek_szpic_terrier_ale_bez_szans_pies_psy.html Quote
Gosiapk Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Przesympatyczny Pan Rodzisław szuka wybranki swego serca w celu wspólnego spędzania wolnego czasu do końca życia :) Quote
morisowa Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 [quote name='anetek100']EDIT: kto szuka ten znajdzie:)mam nadzieje, że nie pomyliłam osob:) APSA mnie zabije hehe ale zrobiłam be zjej wiedzy:(bedzie na mnie..inne pieski wstawie pozniej bo mi aukcja prawie wygasla i musialabym mimo skopiowania powstawiac od nowa zdjecia:) http://allegro.pl/item1172462415_jak_ratlerek_szpic_terrier_ale_bez_szans_pies_psy.html Nie pomyliłaś, to namiary na Apsę :) Piękne allegro! Quote
Delph Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Widziałam wczoraj Roderyka na żywo, rozkleiłam się zupełnie... On jest mikroskopijny, podchodzi do krat, wyciąga nosek i popiskuje :-( Takie maleństwo, niech go ktoś przygarnie, przecież on jest jak mały jeżyk :-( Quote
li1 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Z doswiadczenia wiem, ze podanie wagi takiego mikrusa pomaga w wyadoptowaniu. Zwazcie go. Mysle, ze jak w tytule bedzie tez waga, to ludziom latwiej wyobrazic sobie jak maly i nieklopotliwy jest Roderyk. No bo co to jest, powiedzmy, 3 kg futerka ? Ile toto zajmie miejsca ? Akurat tyle, ze nam kolanka ogrzeje. Quote
pumcia02 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 ja coś czuje, ze on w domu by odzyl niczym młody bóg ;) Kurcze takie starsze ratlerkowate ostatnio szybko znajduja domy... Quote
Delph Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Ja myślę, że on waży mniej niż 3 kg, jest naprawdę wielkości szczurka :eviltong: Quote
ihabe Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Serce mi pęka jak patrzę na tego staruszka. Postarajmy sie starała znaleźć mu jakis DT ;-( Quote
Lionees Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 No własnie...Grosik błyskawicznie znalazł ds,a ta bida nadal czeka Quote
Recommended Posts