APSA Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Roderyk odszedł 17 sierpnia jako porzucony bezpański pies. * * * Staruszków ci u nas dostatek :shake: Ale takich malizn szczęśliwie nie ma aż tyle. Roderyk jest w schronisku od niedawna, jest wielkości dużej myszy (może raczej dużego szczura ;) ), Cały jest pokryty szlachetną siwizną i ma uroczy bezzębny uśmiech. Zagubiony w schroniskowej rzeczywistości, jest w boksie z podobnymi mu staruszkami, które okrutny los skazał na samotną starość. [quote name='anetek100'] "Roderyk to psinka niewinna, cicho płacząca, W opuszczonym boksie z nadzieją czekająca, Z błagalnym wzrokiem na chudziutkich nóżkach, W cieniu tęsknoty, szczekaniem obok, wyłania się postać staruszka. To piękny Roderyk, dzielny, jeszcze silny malec, Co siedzi z innymi w kojcu wytrwale, W koszyczku psich nieszczęść, w kupce wtulony, Ciepła i miłości tak bardzo spragniony. I tak te starsze istnienia z bagażem złych wspomnień, Bez nadziei śpią, nie pozwólmy o nich zapomnieć, Niech ten sen będzie ukojeniem ale w nowym domu, Szybko!!!! bo zasną na zawsze... ...nieznane nikomu" Na razie prawie nic o nim nie wiem. Nie jest na nic leczony. Quote
Litterka Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Jak ja kocham takie malizny! Moja Mama mówi na nie żartobliwie "wredniackie mordy"... Ale obie uważamy, że to, jeśli trzeba wybrać, najkochańsze pieski na świecie! :) Quote
Awit Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Takie starutkie kilkukilogramowe stareniątko, powinno z rączek Pana być przenoszone do łóżeczka, na trawkę i na rączki spowrotem, a nie siedzieć w geriatrium w schronisku.... Quote
anetek100 Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 i ja jestem zapsiuje sobie..fajniutki maluch..obys szybko kochany znalazł domek tak jak Twój kolega:) Quote
3 x Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 kurcze jest gdies watek mikropiesków może warto go tam wrzucić i tego drugiego pokurcza? Quote
magenka1 Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 I ja przybywam nasepne maleństwo z Palucha :( Quote
APSA Posted July 25, 2010 Author Posted July 25, 2010 [quote name='3 x']kurcze jest gdies watek mikropiesków może warto go tam wrzucić i tego drugiego pokurcza? Dałam tam link do wątku. Zanim wstawię go "całkiem", chciałabym się o nim jeszcze czegokolwiek dowiedzieć - nie mam nawet jego numeru. Jeszcze trzy zdjęcia: Quote
li1 Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Sliczna starowinka. A chodzi tez tak szybciutko jak Grosik? Quote
Syla Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Tak bardzo podobny do mojego Lejka.Umaszczenie i gabaryty.Ten języczek też.Mój nie ma za to żadnego zęba, jest ślepy i głuchy na dodatek.Imię pasuje, jak ulał.Oby mu się poszczęściło, jak mojemu osobistemu dziadeczkowi.Uroczy jesteś, malizno. Quote
KWL Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 I całkiem odważny z niego rycerz :-) W sobotę zupełnie spokojnie zniósł spotkanie z Pukkiem :-) http://www.psyzpalucha.pl/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&catid=2&sobi2Id=244&Itemid=7 Piszę o tym bo to mocno nietypowe - malizna nie reaguje nerwowo na dużo większe psy :-) Quote
magenka1 Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Może ktoś zrobi banerek dla Roderyka wtedy bym zamieniła z Grosikiem Quote
Gosiapk Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Syla napisał(a):Tak bardzo podobny do mojego Lejka.Umaszczenie i gabaryty.Ten języczek też.Mój nie ma za to żadnego zęba, jest ślepy i głuchy na dodatek.Imię pasuje, jak ulał.Oby mu się poszczęściło, jak mojemu osobistemu dziadeczkowi.Uroczy jesteś, malizno. czy Lejek to ta śliczność z Twojego awatara? :) Quote
Atomowka Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Trafiłam do chłopaczka przez wątek Grosika. Fajny maluszek, mam nadzieję, że znajdzie domek równie szybko jak cziłek. Takie starowinki są wspaniałe, bardzo rozczulają Quote
Gosiapk Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 [quote name='Selenga']banerki dla dziadeczka Oooo... jakie ładne! i jaki duży wybór! Quote
Syla Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Gosiapk napisał(a):czy Lejek to ta śliczność z Twojego awatara? :) W awatraku mam moją ukochaną Wikusię, którą musiałam uśpić 2,5 roku temu i to z powodu błędu 2 lekarzy.Mylna diagnoza i złe leczenie.Lejek jutro akurat ma urodzinki.Obchodzi roczek u mnie, choć według wstępnych prognoz miał żyć ok. miesiąca.Życie jednak pisze własne scenariusze.Dotyczy zarówno ludzi jak i zwierząt. Quote
anetek100 Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Syla napisał(a):W awatraku mam moją ukochaną Wikusię, którą musiałam uśpić 2,5 roku temu i to z powodu błędu 2 lekarzy.Mylna diagnoza i złe leczenie.Lejek jutro akurat ma urodzinki.Obchodzi roczek u mnie, choć według wstępnych prognoz miał żyć ok. miesiąca.Życie jednak pisze własne scenariusze.Dotyczy zarówno ludzi jak i zwierząt.ta sama sytuacja u mnie Pusia z wielkimi guzami miała zyc miesiac zyla rok:):):):) Quote
Syla Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 anetek100 napisał(a):ta sama sytuacja u mnie Pusia z wielkimi guzami miała zyc miesiac zyla rok:):):):) Fajnie Anetko, że się odezwałaś.Zaglądam do Was, nawet, jak nie piszę.Zawsze już będziesz mi się kojarzyła z naszym gliwickim psiakiem, Jeżykiem.Oczywiście Rycha i inne Twoje psiaczki też bardzo lubię.Wydaj swoje wiersze w formie tomiku, są naprawdę piękne.Pozdrawiam serdeczne. Quote
anetek100 Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 ja do takich staruszeczkow to musze zajrzeć nie ma przebacz..dziekuję za komplement;)to szystko prosto z serca idzie:)mam nadzieję, że Roderyczek szybciutko pomknie na łóżeczko swojeg nowego pana:) Quote
anetek100 Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 a co do wierszyka tak mnie znowu nacthnęło:) "Roderyk to psinka niewinna, cicho płacząca, W opuszczonym boksie z nadzieją czekająca, Z błagalnym wzrokiem na chudziutkich nóżkach, W cieniu tęsknoty, szczekaniem obok, wyłania się postać straruszka. To piękny Roderyk, dzielny, jeszcze silny malec, Co siedzi z innymi w kojcu wytrwale, W koszyczku psich nieszczęść, w kupce wtulony, Ciepła i miłości tak bardzo spragniony. I tak te starsze istnienia z bagażem złych wspomnień, Bez nadziei śpią, nie pozwólmy o nich zapomnieć, Niech ten sen będzie ukojeniem ale w nowym domu, Szybko!!!! bo zasną na zawsze... ...nieznane nikomu" Quote
Recommended Posts