CiepleSerduszko Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Posiadam 2 miesięcznego szczeniaka, kundelka od 4 dni jego zachowanie do wczoraj było normalne jak przystało na małego psa, ale niestety od wczoraj coś mu się pozmieniało i podczas zabawy pies zaczyna zachowywać się jakby był płciowo w pełni dorosły. Najgorsze jest to, że nie jest taki w stosunku do innych psów, tylko do ludzi.. ;/ jak mogę go tego szybko i skutecznie oduczyć? Quote
Martens Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 To zachowanie nie jest w zaden sposób nienaturalne i nie ma nic wspólnego z czynnościami seksualnymi ;) Szczeniaki poprzez ruchy kopulacyjne często rozładowują nadmierne podekscytowanie zabawą, ogólnie nadmiar energii, emocji i jest to calkowicie normalne zachowanie. Jak oduczyć - tak samo jak np. włażenia na łóżko - nie pozwalać na takie zachowania, krzyknąć "fuj", zabrać nogę, zająć psa czymś innym, np. zabawką. Quote
olekg89 Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Mojemu w wieku 4miesięcy zdarzało się kilka razy próbować kopulować na nodze ,lub tak o w "powietrzu".Właśnie po ekscytującej zabawie.Już mu się nie zdarza krzyknąłem ostro "fe" i luz. Quote
mikimata Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 t zachowanie jest naturalne moja 6 mies pinczerka<suczka> tez to robi mnie to wkurza ale coz tylko ona to robi z swoja zabawką !!!! Quote
CiepleSerduszko Posted July 26, 2010 Author Posted July 26, 2010 Dziękuję za Waszą pomoc, na pewno wypróbuję :) Quote
MM. Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Mój obecnie pięcioletni grzywacz, jeszcze trzy lata temu miał podobne wybryki :cool3: Quote
Recommended Posts