Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Posiadam 2 miesięcznego szczeniaka, kundelka od 4 dni jego zachowanie do wczoraj było normalne jak przystało na małego psa, ale niestety od wczoraj coś mu się pozmieniało i podczas zabawy pies zaczyna zachowywać się jakby był płciowo w pełni dorosły. Najgorsze jest to, że nie jest taki w stosunku do innych psów, tylko do ludzi.. ;/ jak mogę go tego szybko i skutecznie oduczyć?

Posted

To zachowanie nie jest w zaden sposób nienaturalne i nie ma nic wspólnego z czynnościami seksualnymi ;)
Szczeniaki poprzez ruchy kopulacyjne często rozładowują nadmierne podekscytowanie zabawą, ogólnie nadmiar energii, emocji i jest to calkowicie normalne zachowanie. Jak oduczyć - tak samo jak np. włażenia na łóżko - nie pozwalać na takie zachowania, krzyknąć "fuj", zabrać nogę, zająć psa czymś innym, np. zabawką.

Posted

Mojemu w wieku 4miesięcy zdarzało się kilka razy próbować kopulować na nodze ,lub tak o w "powietrzu".Właśnie po ekscytującej zabawie.Już mu się nie zdarza krzyknąłem ostro "fe" i luz.