Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

anetta napisał(a):
:o no prosze Cie 8) Bylas w "M.in. Wenecję(nie zgubiłam się Anetko ), Bolonię, Adriatyk i Morze Śródziemnomorskie, Barii, Sulmonę.." i mowisz ze postarasz sie wybrac najciekawsze zdjecia...HA HA HA dobry zart :diabloti::diabloti:

Bo ja te najlepsze zdjęcia zostawiam dla siebie ;)

evaxon napisał(a):
witaneczko:multi:
czekamy na foty:diabloti:

Cześć Ewuś, wariacie kochany! :loveu:

Marta_Ares napisał(a):
Witam ciesze sie ze wypad sie udal, ale ja tez niestety nie widze tych fotek:-( co trzeba zrobic zeby byc w gronie tych wybranych:cool3:

Trzeba zasłużyć :P jeszcze jakieś 30 min i również zasłużysz ^^

ß@$!@ napisał(a):
To super, że super było :evil_lol:
My też sobie spokojnie czekamy na fotorelacje ;)

Uno momento ;)

Anecioreczek napisał(a):
własnie wiedze..:shake:

:evil_lol:

Phi!

:diabloti: :diabloti: :diabloti:

Informuję niecierpliwych, że po wstępnej selekcji mam dla Was 115 fotek, więc chyba zamiast zacząć pomniejszać muszę selekcjonować dalej :evil_lol:

Posted

Jadziu, zmniejszyłam liczbę do 85 ;) Już zaczynam wstawiania, zajmie mi to chyba całą noc :evil_lol:

Matinko witamy Ciebie i Twojego pinczerka w naszej galerii!!! :loveu: Odwiedziłam Was już i mam nadzieję, że z maluchem będzie wszystko w porządku!

No to zaczynamy podróż po Włoszech... :) Ostrzegam - tylko dla wytrwałych!

Na początku zachód słońca u naszych sąsiadów - Czechów

A tu już wschód słońca w Austrii(mój TZ stwierdził, że to wygląda jak Góra Przeznaczenia z WP ;) )

Ekipa składała się z mojego brata, mamy(widocznej na zdjęciu), mnie i dzielnego TOTU - VW ogórka z 1972r. ;) (zdjęcie na jakimś postoju w Austrii)

TOTU na tle gór zaraz przy granicy z AUSTRIA-WŁOCHY

Niestety przed granicą kierowca, który był taki pewny, że 'jednym rzutem' dojedzie aż do Wenecji padł, nie wyłączając nawet świateł i nie przekręcając kluczyka w stacyjce... ;)

Posted

c.d.

Wenecji ciąg dalszy :)

A tu już Bolonia i pierwsza styczność z tamtejszymi czterołapnymi :) Te psiaki były przesłodkie, zwłaszcza ten po prawej - bardzo przypominał mi Gizmo :)

Po drodze do centrum Bolonii natknęliśmy się na cmentarz żołnierzy polskich

Posted

c.d.

Bolońska fontanna :cool3:

Ja z bratem i jego dziewczyną w jednej z bolońskich uliczek

Makarony :)

Może nie wiecie, ale Włochy są opanowane przez skutery. Nie dość, że jeżdżą sobie nie zwracając żadnej uwagi na samochody i prawa rządzące ruchem drogowym, to są dosłownie wszędzie :roll:

A to włoski uniwersytet - wydział prawa :)

Posted

Jadziu, psy były zbyt niskie na dobi, przypuszczałam tak jak Ty - pinczery średnie, dlatego nie mogłam się oprzeć zrobieniu zdjęcia :)

c.d.

A to już górskie miasteczko - Loiano i pierwsze spotkanie z kotem :)

A to kocia budka, która stała dosłownie zaraz przy ulicy i była umieszczona na niej prośba, aby jej nie kraść, bo to dom dla ich ukochanych kotów - widocznie ludzie stosowali się do prośby ;)

A ten pedał to... znak szpitala :razz:

Zachód słońca w Loiano

Przenosimy się do innego miasta - naszego docelowego miejsca, gdzie odbył sie zlot starych VW. Staggia i Justynka z kolejnym kotem :)

Posted

c.d.

Zamek w Staggi

A to zlotowy golden, który wypił 5 naszych nocników pełnych wody ;)

Samochód naszego włoskiego znajomego - sprzedawał tam pyszne włoskie lody :)

A tak wyglądało zlotowe stoisko mojego brata... ;)

Tu tym razem fotka ze Sieny

Posted

Sliiczne:loveu:

Interesujaca fontana :lol:

Brawa dla ogorka, jest taki dzielny ze przebyl taki kawal drogi :)))))) Bardzo mi sie podobaja te autka. W Pimp my ride byly te samochodziki i zrobili z nich prawdziwe cuudaaaa :loveu: Widzialas te odcinki?
Czyli mieliscie cel, zlot tych VW :cool3:

Oooo to jest chyba ta wilczyca co wykarmila Romusa i Romulusa, dobrze pamietam??? :lol: Bosz..historia, kiedy to bylo :lol:

Posted

Anettko - mój brat jest wielkim fanem tych samochodów od dawna :) Tak jak garbusy, są to samochody, które po prostu mają dusze... bez dwóch zdań :)

A tych odcinków akurat nie widziałam.

I to dokładnie ta wilczyca - w Sienie było ich pełno ;)

Wiq - widzisz, ukradłam dobi z Żywca :evil_lol:

jedzieeemy dalej ;) Cieszę się, że zdjęcia się podobają :)

Bagno di Petriolo - czyli naturalne gorące źródła w Petriolo (ale śmierdziały okrutnie... :razz:)

Odnaleźliśmy nawet PSIego malucha :lol:

Autostrada

Posted

Pierwsze spotkanie z Morzem Śródziemnym

Pojawiły się nawet palmy...

i pełne oleandrów drogi

Następna miejscowość - Tuscania (na szczęście nie znalazłam tam ani jednego śladu naszego szanownego polityka...)

Posted

Tuscania była piękna i pachnąca - wszędzie rosły piękne kwiaty, od których bił niepowtarzalny zapach :)

A tu była śmieszna historia - zatrzymaliśmy się podczas drogi i na dach samochodu przyleciał nam ogromny gołąb, który w tym upale pomyślał chyba, że TOTU jest... wodą, bo zaczął stukać dziobem w dach i był strasznie zawiedziony, że ta woda nie jest ani trochę mokra :shake:

Gołąb był tak spragniony, że nie zwracał uwagi na nic - nawet na naszą obecność, czy bliskość. Tak, że pomogliśmy gołąbkowi...