Anecioreczek Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 Ojejciu Jkai śpioszek Kochany!:loveu: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted January 6, 2007 Author Posted January 6, 2007 [quote name='"Chiquita"'] Troche dawono mnie tu u was nie było ale Wy też o nas zapominacie :placz: Wypraszam sobie, wpadałam jak najczęściej mogłam :p Takich galeryjek jak Wasza się nie zaniedbuje :* Nie wiem co się dzieje, ale od jakiś paru dni, Gizmo gdy coś zje, albo gdy jest cały nakręcony na spacer zaczyna charczeć, jakby mu coś w przełyku siedziało, próbuje to odkrztusić i nie może... Zaglądałam mu to pyska, ale nic nie widać, tata próbował nawet trochę mu 'pomóc' naciskając na klatkę piersiową, albo między łopatkami, niby pomogło, ale dzisiaj znów próbował coś odkrztusić :shake: Nie wiem sama... iść w następnym tygodniu do weta? nochal Quote
:: FiGa :: Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 Cześć Justyna :multi: Gizmuś i nochalek Gizmusia :loveu: Co do charczenia - jesli charczenie nie ustanie lepiej iśc do weta i sprawdzić co jest tego przyczyną. Quote
ZonkOne Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 Super Nochal! Ale Moja Saba ma ładniejszy:eviltong::eviltong::evil_lol: Quote
wiq Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 tez tak mysle. jezeli sie utrzymuje, a w dodatku pies jest nieswoj, to trzeba sprawdzic.. pierwsze, co mi sie kojarzy to serce i zarobaczenie, mam nadzieje, ze ani jedno, ani drugie;) Quote
Bonsai Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 wiq napisał(a):tez tak mysle. jezeli sie utrzymuje, a w dodatku pies jest nieswoj, to trzeba sprawdzic.. pierwsze, co mi sie kojarzy to serce i zarobaczenie, mam nadzieje, ze ani jedno, ani drugie;) Oj, po tych słowach to Justa z pewnością nie będzie zwlekać z wetem ani minuty. :) Quote
BBeta Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 Napewno nic mu nie jest ;) A tak w ogóle to cześć :calus: Quote
_ChiQuiTa_ Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']Wypraszam sobie, wpadałam jak najczęściej mogłam :p Takich galeryjek jak Wasza się nie zaniedbuje :* Nie wiem co się dzieje, ale od jakiś paru dni, Gizmo gdy coś zje, albo gdy jest cały nakręcony na spacer zaczyna charczeć, jakby mu coś w przełyku siedziało, próbuje to odkrztusić i nie może... Zaglądałam mu to pyska, ale nic nie widać, tata próbował nawet trochę mu 'pomóc' naciskając na klatkę piersiową, albo między łopatkami, niby pomogło, ale dzisiaj znów próbował coś odkrztusić :shake: Nie wiem sama... iść w następnym tygodniu do weta? nochal No dobra :P a niech wam bedzie :) hihi :) oj mam nadzieje ze to nic poważnego... moja Tina też sie tak krztusiła jak chodzila w obroży. Wet napewno cos poradzi :) a Nochalek pięęękny :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
KaRa_ Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 pinczerka_i_Gizmo napisał(a):Właśnie oglądam fotki, sprawozdania... i chyba na prawdę świetnie się bawiliście :evil_lol: Oczywiście,że świetnie się bawiliśmy w takim doborowym towarzystwie:evil_lol: A co do muzyki ja chyba niedlugo ide na koncert SNL:razz: Quote
Pianka Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 [quote name='pinczerka_i_Gizmo'] nochal Ale piękny nosek:multi: Ciesze się, że w koncu pozwolili ci wyjśc na spacer z psami. Quote
Dobcia Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 [quote name='pinczerka_i_Gizmo'] Ale nochalek:evil_lol::loveu: Wspaniale, że możecie już z psami wychodzić:multi: Co do charczenia... Azuś też tak czasem ma np. jak za długo biega albo po dłuższym spaniu i to już od dawna, a wet powiedział , że to z powodu wieku... ale sama niewiem... Może twój wet coś na to poradzi, na pewno będzie dobrze, ale nie zaszkodzi się z Gizmem przejść do lecznicy;) Quote
Alicja Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 :razz:a może Gizmuś ma chore gardziołko.... Quote
Paulina_mickey Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 Dobcia napisał(a):Ale nochalek:evil_lol::loveu: Wspaniale, że możecie już z psami wychodzić:multi: Co do charczenia... Azuś też tak czasem ma np. jak za długo biega albo po dłuższym spaniu i to już od dawna, a wet powiedział , że to z powodu wieku... ale sama niewiem... Może twój wet coś na to poradzi, na pewno będzie dobrze, ale nie zaszkodzi się z Gizmem przejść do lecznicy;) Witam... Ja zauważyłam że mój mickey od niedawna po pierwsze zaczął chrapać...:roll: A po drugie nie raz nie może złapać oddechu...I to nie jest spowodowane np wysiłkiem(coś jak zadyszka) tylko po prostu od tak....przez kilka sekud to sie dzieje a potem mija samo...:roll: Nie wiem co to może być... Quote
Anecioreczek Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 To mozę Być Anignka u Psa... Nela(sunia mojego Eks) też charczała.. ale to przez głupia jego młodszą siostre..która dawała mu LODY!!! ::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: Quote
_ChiQuiTa_ Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 Tina kiedys też to miała i to nawt bardzo intensywnie ale samo mineło :) na szczęscie Quote
Paulina_mickey Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 _ChiQuiTa_ napisał(a):Tina kiedys też to miała i to nawt bardzo intensywnie ale samo mineło :) na szczęscie Ja wole juz nie czekac aż samo przejdzie...raz tak miałam rok temu to mało co nie zdechł...chorował 2 tygodnie wziął wiecej zastrzyków niż miał pcheł jak go przyniosłam jako szczeniaka i kroplówki dostawał musiałam go pilnowac żeby nie wygryzl welflonu...Straszne!! ale ciesze sie że jest juz zdrowy dlatego wole iść za wczasu...a weta mam świetnego dla niej ważne jest zdrowie psiaka a nie kasa tak jak dla niektórych wetów...:mad: Quote
Paulina_mickey Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 Dobranoc wszystkim:*:* Miłych snów.... Mickey własnie śpi sobie grzbietem do góry i wietrzy:evil_lol: Sni mu sie chyba że ssa cycusia mamy na przemian z bieganiem...Ale to śłodko wygląda:loveu: Szkoda że nie mam jak tego uwiecznić:eviltong: Dobranoc jeszcze raz:cool3: Quote
Anecioreczek Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 Apropo snów u zwierząt... to Normlane? Ja byłam bardzo zaniepokojona kiedy Kora zaczeła mnieć koszmary.....przez Sen piszczała...biegała...pływała... bałam sie ze jest chora..:roll: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted January 7, 2007 Author Posted January 7, 2007 Cześć! :) Dzisiaj zwlokłam się o 12:00 z łóżka, dlatego dopiero teraz piszę. W zasadzie to powinnam się teraz uczyć na francuski ale cóż... Ten zew jest silniejszy odemnie :evil_lol: "ZonkOne" napisał(a):Super Nochal! Ale Moja Saba ma ładniejszy:eviltong::eviltong::evil_lol: Witam w galerii :) Ja bym się kłóciła... :diabloti: "KaRa_TC" napisał(a): A co do muzyki ja chyba niedlugo ide na koncert SNL:razz: Koncert SNL?! Ja też chcę :placz: Dziękuję Wam wszystkim za rady, wątpię żeby to było spowodowane starością lub jakąś inną chorobą, ponieważ nie jest to typowe charczenie, a okrztuszanie czegoś, czego pies nie może odkrztusić. Gizmo nawet próbował 'to coś' zwymiotować ale się nie udało. Tak się zastanawiam, czy to może nie jakiś miały odłamek kości? Narazie objawy ustąpiły, więc się wstrzymam, jeśli powrócą, faktycznie pójdę do weta. "Anecioreczek" napisał(a):Apropo snów u zwierząt... to Normlane? Ja byłam bardzo zaniepokojona kiedy Kora zaczeła mnieć koszmary.....przez Sen piszczała...biegała...pływała... bałam sie ze jest chora..:roll: Psie sny to najzwyklejsza rzecz na świecie :) U mnie poza chrapaniem, jest przebieranie łapkami, pufanie, przyspieszony oddech, piszczenie, powarkiwanie, czasem nawet takie cichutkie wycie czy szczekanie - psy też mają sny ;) Pamiętam jak w sylwestrową noc(a w zasadzie w poranek :P ) Gizmo nie dawał nam spać bo cały czas mu się coś śniło, budziłam się, trzeba go było uspokajać... pewnie jeszcze przeżywał te wszystkie petardy :roll: Ale fatalna pogoda :placz: Quote
Bonsai Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 Nie strasz Justa, ja niedługo na narty w Twoje strony jade. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted January 7, 2007 Author Posted January 7, 2007 Bonsai tak źle nie jest, w górach(np.na Szyndzielni) jeszcze śnieg leży ;) Quote
Bonsai Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 Ale nie na tyle, żeby na nartach jeździć? :p Quote
:: FiGa :: Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 Cześc Justyś :multi: Super fotki śpiącego maleństwa :multi: Quote
Recommended Posts