Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

JUSTAAA!!! Świetne fotki, ale do Wielkanocy przecież daleko?

Co do wczorajszych qni, o których dopiero dziś przeczytałam (nie bij! nie bij! ),to powiem tyle, że na koniach w Mustangu nie da się galopować siedząc w siodle - mają baaardzo niewygodne chody, twarde. Naprawdę np. na Czeleście jeździ mi się lepiej zarówno w pełnym jak i półsiadzie. Nie wspomnę o szybkości w galopie, której po prostu Mustangowskim koniom brak, ale Ty to lubisz, więc to dobrze. ;)
Po za tym stwierdziłam, że konie w Bolęcinie miały naprawdę prędki galop. Czelesta ma wolniejszy.
Ah, ciekawe co tam u mojje kochanej Montany, Lucky Lady i Hiramka??? :)

Posted

Bonsai napisał(a):
JUSTAAA!!! Świetne fotki, ale do Wielkanocy przecież daleko?

Co do wczorajszych qni, o których dopiero dziś przeczytałam (nie bij! nie bij! ),to powiem tyle, że na koniach w Mustangu nie da się galopować siedząc w siodle - mają baaardzo niewygodne chody, twarde. Naprawdę np. na Czeleście jeździ mi się lepiej zarówno w pełnym jak i półsiadzie. Nie wspomnę o szybkości w galopie, której po prostu Mustangowskim koniom brak, ale Ty to lubisz, więc to dobrze. ;)
Po za tym stwierdziłam, że konie w Bolęcinie miały naprawdę prędki galop. Czelesta ma wolniejszy.
Ah, ciekawe co tam u mojje kochanej Montany, Lucky Lady i Hiramka??? :)

Wiesz Oluś my mamy różne pojęcie jazdy konnej, tzn. upodobania co do niej ;) A co do galopu na "moich" koniach to myślę, że jest to też kwestia siodła :roll: Zresztą ja wczoraj jeździłam na krytej ujeżdzalni, a tam i konie bardziej niespokojne i ja mniej komfortowo się czuję, więc do d*py ten galop wyszedł. Za to Dragonowi szło bardzo dobrze. Na Tarze na dodatek. Która w galopie zrzucać uwielbia. Na Czeleście nigdy nie jeździłam więc ocenić nie potrafię :) I uwierz, że tamte konie biorą udział w zawodach więc na pewno szybko biec potrafią... tyle, że są ograniczane ;) albo poprostu im się nie chce ;) Dlatego w Bolęcinie wybierałam Kasetkę bo ona taki muł totalny była ;) Ciesz sie, że nie jeździłaś u mnie na Frytzu - on ma taki fajny galop w rytmie patataj------patataj-----patataj... zasnęłabyś chyba :evil_lol:
Ale ja jestem taki gupol co sie szybkości boi, obojętne czy na qniach, czy na rolkach czy gdziekolwiek... masakra :shake: Ale jak już będę mieć w małym paluszku galop powolny to wezmę się za ten szybszy ;) Narazie to myślę, że Impasa na krok odstępować nie będę :cool3:

A ja jestem ciekawa co tam u Kasetki i czy ktoś jej poza mna marchewę podrzuca :evil_lol:

A Ty kiedy na koniach byłaś, co? :razz:

Posted

Przecież to jest moja Sonia!!!

To znaczy to stworzenie z prawej strony, bez brody i niełysiejące :cool3:

Chociaż to drugie stworzenie jest również niczego sobie :cool3:

Posted

Tak, Justa w sumie różne upodobania mamy, ale to chyba nawet lepiej, bo się o te same konie nie kłócimy (patrz ja-Hiram-jęcząca Aga) :diabloti: A wiesz, że ze mną nie ma żartów gdy walczę o swojego ukochanego qnia. :diabloti:

A ja właśnie szybkość kocham, wiatr we włosach, wtedy nic nie ma znaczneia, tylko ta szybkość, ten wiatr, koń i ja! Nie ma problemów, są tylko radości!
Już się boję co będzie jak zrobię prawo jazdy. :diabloti:

Posted

"pinczerka_i_Gizmo" napisał(a):
Ja jestem bardzo cierpliwa :p
Szanowna koleżanko Pianko... dlaczego nie jeździsz już konno?

Ty nie jesteś cierpliwa, ale uparta.
Masz pecha bo ja też jestem uparta:eviltong:
To nie jest watek na tego typu gadke...........

Posted

Bonsai napisał(a):
na koniach w Mustangu nie da się galopować siedząc w siodle - mają baaardzo niewygodne chody, twarde.

jak to sie mowi....zlej baletnicy przeszkadza nawet rabek u spodnicy :)
uwierz mi,ze mozna miec swietny dosiad na koniu wybijajacym, trzeba tylko potrafic dobrze jezdziec.

Pozdrawiam i czekam na najnowsze Gizmowe foty :)

pinczerka_i_Gizmo napisał(a):
Nie moja wina, że nie mam zupełnie kontroli wtedy nad koniem i nie umiem sobie usiąść w siodle tylko ciągle półsiadem :placz:

wszystko z czasem przyjdzie-gwarantuje.Zapewnia ci to tylko i wylacznie wyjezdzone godziny.Tak wiec nie poddawaj sie,probuj siadac w siodlo mimo,ze cie wybija.Jak sie rozluznisz wszystko wyda sie prostrze. Sama bedziesz w koncu zdziwiona jak latwo ci przyszlo sie tego nauczyc.

Posted

[quote name='Behemot']Ale kto? Sonia i Średniak czy Sonia i ten gość z dywanem na torsie? :evil_lol:
buhahahahahaa :evil_lol::evil_lol::evil_lol: aż sie poplakalam ze smiechu :evil_lol::evil_lol:

A tak w ogole to ... cześć Siostra! :loveu: Jak ja dawno tu nie byłam... :siara:

Posted

Bonsai napisał(a):
oooo, Justa, czterdziecha Ci dziś stuknęła. :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Trzeba to oblać! :drinking::drinking::drinking:

:diabloti:

Że... co? :hmmmm: ja chyba dziś niekumata jestem... :shake: Może jakieś 'mini' wyjaśnienie dla Siostry? :cool3:

Posted

Hey, hey :) Już myślałam, że sobie trochę dłużej na DGM posiedzę, a tu za 20 min znowu trzeba zmykać :roll: Ale zdąrzę napisać do Was parę słów :)

[quote name='"Behemot"'] Ale kto? Sonia i Średniak czy Sonia i ten gość z dywanem na torsie? :evil_lol:

Pewnie, że ten z dywanem :diabloti::diabloti::diabloti: :lol:

[quote name='"Pianka"'] Ty nie jesteś cierpliwa, ale uparta.
Masz pecha bo ja też jestem uparta:eviltong:
To nie jest watek na tego typu gadke...........

Oj to wal choćby na pw bo się martwić zaczynam :shake:

[quote name='"bonita"']Dobry :smile: u Was tez już ciemno za oknem ;-)

Cześć, cześć Bonita! Ciemno jak nigdy i to już tak wcześnie, ah ta pogoda... :roll:

[quote name='"BBeta"']Niestety nie mam dzisiaj za wiele czasu, więc przyszłam sie tylko przywitać :smile:

To w takim razie czuję się zaszczycona, że znalazłaś chociaż trochę czasu, żeby wpaść :)

[quote name='"Patkant"'] A tak w ogole to ... cześć Siostra! :loveu: Jak ja dawno tu nie byłam... :siara:

No właśnie.... :mad:

[quote name='"Patkant"'] Że... co? :hmmmm: ja chyba dziś niekumata jestem... :shake: Może jakieś 'mini' wyjaśnienie dla Siostry? :cool3:

Mój Ty tumanie pospolity :loveu: 40 strona galerii, czyli czterdziestka... teraz już jasne? :razz: Nie no, do 40 lat jeszcze mi trochę brakuje :cool3:

[quote name='"kacpru"']wszystko z czasem przyjdzie-gwarantuje.Zapewnia ci to tylko i wylacznie wyjezdzone godziny.Tak wiec nie poddawaj sie,probuj siadac w siodlo mimo,ze cie wybija.Jak sie rozluznisz wszystko wyda sie prostrze. Sama bedziesz w koncu zdziwiona jak latwo ci przyszlo sie tego nauczyc.

Wiesz, ja sie do samego galopu przekonywałam prawie rok, bo z poprzedniej stajni gdzie jeździłam, wyniosłam ogromny uraz. Ale dziękuję za dobre słowa, wierzę, że tak będzie :)

Tak wogóle to wczoraj przyszły gizmowe szelki (uf akurat przed strajkiem listonoszy...)
Ogólnie to są bardzo fajne, ale jednak troszkę za szerokie :/ bo jak chodzi na smyczy to mu się przesuwają na bok te szelki.. i ta dolna częśc - ten pasek łączący pod brzuchem dwie "obręcze" szelek wisi Gizmo troszeczkę :roll: Ale ogólnie mi się podobają, tylko pies jest tak zgłuptaczony, że jak mu je wczoraj ubrałam na spacer to nie pociągnął mnie na spacerze ani razu i wogóle był tak zaskoczony, że to go za szyję nie ciągnie :evil_lol:

Kurcze, skany mi sie kończą. Trzeba szybko cyfrówkę skombinować :p

Gizmo w wersji ASTa

Ekhm...

Posted

pinczerka_i_Gizmo napisał(a):

Tak wogóle to wczoraj przyszły gizmowe szelki (uf akurat przed strajkiem listonoszy...)

to chyba tylko ja przed tym strajkiem nie zdążyłam :placz:;)
A szelek nie da się uregulować, żeby nie "wisiały"? :roll:

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']
Mój Ty tumanie pospolity :loveu: 40 strona galerii, czyli czterdziestka... teraz już jasne? :razz: Nie no, do 40 lat jeszcze mi trochę brakuje :cool3:
Justa... Ty bądź grzeczna bo zabawki nie dostaniesz! :diabloti:

A tak na poażnie to miałam prawo nie wiedzieć bo mi się wyswietla 100 postów na strone, więc zgodnie z moimi ustawieniami masz dopiero 4 strony galerii :eviltong::eviltong:

Cudne zdjecie Gizma! :D zwlaszcza to w kapeluszu :evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='"Moniś"'] to chyba tylko ja przed tym strajkiem nie zdążyłam :placz:;-)
A szelek nie da się uregulować, żeby nie "wisiały"? :roll: Dzisiaj 16:36

No mi się z szelkami udało, ale czekam też na inną przesyłkę i to jeszcze z drugiej strony Polski więc obawiam się, że trochę sobie poczekam...

Co do szelek to muszę jeszcze pokombinować, może znajdę jakiś sposób? :cool3:

[quote name='"Patkant"'] Justa... Ty bądź grzeczna bo zabawki nie dostaniesz! :diabloti:

A tak na poażnie to miałam prawo nie wiedzieć bo mi się wyswietla 100 postów na strone, więc zgodnie z moimi ustawieniami masz dopiero 4 strony galerii :eviltong::eviltong:

Cudne zdjecie Gizma! :-D zwlaszcza to w kapeluszu :evil_lol::evil_lol:

Cóż za urodzona szantażystka :diabloti: