Korenia Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 _ChiQuiTa_ napisał(a):Hey hey :) widze ze tu rozmowa kto wcześniej wstał :D dobra to ja sie przyznam, wstałam dzisiaj o 13 :oops: JA wcześnie :P::P Quote
Pianka Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 [quote name='"pinczerka_i_Gizmo"'] Jednak chętnie odstąpię od głównego tematu i zamienię się w słuch ;) To słuchaj cieszy:evil_lol: oo jacy kumple:eviltong: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted November 19, 2006 Author Posted November 19, 2006 [quote name='Pianka']To słuchaj cieszy:evil_lol: Pianka ja nadal nalegam :mad: :diabloti: Witam resztę Śpiochów :razz: Właśnie ciacho upiekłam... i znów w boczki będzie iść :roll: Quote
Pianka Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 "pinczerka_i_Gizmo" napisał(a):Pianka ja nadal nalegam :mad: :diabloti: Wiesz ja mam słaba pamięc. Jak brzmiało pytanie?:evil_lol: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted November 19, 2006 Author Posted November 19, 2006 Pianka napisał(a):Wiesz ja mam słaba pamięc. Jak brzmiało pytanie?:evil_lol: Ja jestem bardzo cierpliwa :p Szanowna koleżanko Pianko... dlaczego nie jeździsz już konno? Quote
Bonsai Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 JUSTAAA!!! Świetne fotki, ale do Wielkanocy przecież daleko? Co do wczorajszych qni, o których dopiero dziś przeczytałam (nie bij! nie bij! ),to powiem tyle, że na koniach w Mustangu nie da się galopować siedząc w siodle - mają baaardzo niewygodne chody, twarde. Naprawdę np. na Czeleście jeździ mi się lepiej zarówno w pełnym jak i półsiadzie. Nie wspomnę o szybkości w galopie, której po prostu Mustangowskim koniom brak, ale Ty to lubisz, więc to dobrze. ;) Po za tym stwierdziłam, że konie w Bolęcinie miały naprawdę prędki galop. Czelesta ma wolniejszy. Ah, ciekawe co tam u mojje kochanej Montany, Lucky Lady i Hiramka??? :) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted November 19, 2006 Author Posted November 19, 2006 Bonsai napisał(a):JUSTAAA!!! Świetne fotki, ale do Wielkanocy przecież daleko? Co do wczorajszych qni, o których dopiero dziś przeczytałam (nie bij! nie bij! ),to powiem tyle, że na koniach w Mustangu nie da się galopować siedząc w siodle - mają baaardzo niewygodne chody, twarde. Naprawdę np. na Czeleście jeździ mi się lepiej zarówno w pełnym jak i półsiadzie. Nie wspomnę o szybkości w galopie, której po prostu Mustangowskim koniom brak, ale Ty to lubisz, więc to dobrze. ;) Po za tym stwierdziłam, że konie w Bolęcinie miały naprawdę prędki galop. Czelesta ma wolniejszy. Ah, ciekawe co tam u mojje kochanej Montany, Lucky Lady i Hiramka??? :) Wiesz Oluś my mamy różne pojęcie jazdy konnej, tzn. upodobania co do niej ;) A co do galopu na "moich" koniach to myślę, że jest to też kwestia siodła :roll: Zresztą ja wczoraj jeździłam na krytej ujeżdzalni, a tam i konie bardziej niespokojne i ja mniej komfortowo się czuję, więc do d*py ten galop wyszedł. Za to Dragonowi szło bardzo dobrze. Na Tarze na dodatek. Która w galopie zrzucać uwielbia. Na Czeleście nigdy nie jeździłam więc ocenić nie potrafię :) I uwierz, że tamte konie biorą udział w zawodach więc na pewno szybko biec potrafią... tyle, że są ograniczane ;) albo poprostu im się nie chce ;) Dlatego w Bolęcinie wybierałam Kasetkę bo ona taki muł totalny była ;) Ciesz sie, że nie jeździłaś u mnie na Frytzu - on ma taki fajny galop w rytmie patataj------patataj-----patataj... zasnęłabyś chyba :evil_lol: Ale ja jestem taki gupol co sie szybkości boi, obojętne czy na qniach, czy na rolkach czy gdziekolwiek... masakra :shake: Ale jak już będę mieć w małym paluszku galop powolny to wezmę się za ten szybszy ;) Narazie to myślę, że Impasa na krok odstępować nie będę :cool3: A ja jestem ciekawa co tam u Kasetki i czy ktoś jej poza mna marchewę podrzuca :evil_lol: A Ty kiedy na koniach byłaś, co? :razz: Quote
Behemot Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 Przecież to jest moja Sonia!!! To znaczy to stworzenie z prawej strony, bez brody i niełysiejące :cool3: Chociaż to drugie stworzenie jest również niczego sobie :cool3: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted November 19, 2006 Author Posted November 19, 2006 Behemot napisał(a):Przecież to jest moja Sonia!!! Ja zawsze byłam zdania, że oni to jedna rodzina :cool3: Quote
Madzia_19 Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 Wyszedł po prostu bosko na tej fotce :loveu: takie niewinne maleństwo :loveu: Quote
Bonsai Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 Tak, Justa w sumie różne upodobania mamy, ale to chyba nawet lepiej, bo się o te same konie nie kłócimy (patrz ja-Hiram-jęcząca Aga) :diabloti: A wiesz, że ze mną nie ma żartów gdy walczę o swojego ukochanego qnia. :diabloti: A ja właśnie szybkość kocham, wiatr we włosach, wtedy nic nie ma znaczneia, tylko ta szybkość, ten wiatr, koń i ja! Nie ma problemów, są tylko radości! Już się boję co będzie jak zrobię prawo jazdy. :diabloti: Quote
Vectra Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 Cześć Justa :) co ja moge napisać :hmmmm: buhahahahah Quote
Behemot Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 pinczerka_i_Gizmo napisał(a):Ja zawsze byłam zdania, że oni to jedna rodzina :cool3: Ale kto? Sonia i Średniak czy Sonia i ten gość z dywanem na torsie? :evil_lol: Quote
Pianka Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 "pinczerka_i_Gizmo" napisał(a):Ja jestem bardzo cierpliwa :p Szanowna koleżanko Pianko... dlaczego nie jeździsz już konno? Ty nie jesteś cierpliwa, ale uparta. Masz pecha bo ja też jestem uparta:eviltong: To nie jest watek na tego typu gadke........... Quote
Dobcia Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 Co za wsparcie przy śniadaniu:cool3: Aż miło jeść:p "możemy na sobie polegać, co moje to i twoje, to dawaj tą kanapke!":evil_lol: Quote
Bonsai Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 oooo, Justa, czterdziecha Ci dziś stuknęła. :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Trzeba to oblać! :drinking::drinking::drinking: :diabloti: Quote
bonita Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 Dobry :) u Was tez już ciemno za oknem ;) Quote
BBeta Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 Niestety nie mam dzisiaj za wiele czasu, więc przyszłam sie tylko przywitać :) Quote
kacpru Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 Bonsai napisał(a): na koniach w Mustangu nie da się galopować siedząc w siodle - mają baaardzo niewygodne chody, twarde. jak to sie mowi....zlej baletnicy przeszkadza nawet rabek u spodnicy :) uwierz mi,ze mozna miec swietny dosiad na koniu wybijajacym, trzeba tylko potrafic dobrze jezdziec. Pozdrawiam i czekam na najnowsze Gizmowe foty :) pinczerka_i_Gizmo napisał(a):Nie moja wina, że nie mam zupełnie kontroli wtedy nad koniem i nie umiem sobie usiąść w siodle tylko ciągle półsiadem :placz: wszystko z czasem przyjdzie-gwarantuje.Zapewnia ci to tylko i wylacznie wyjezdzone godziny.Tak wiec nie poddawaj sie,probuj siadac w siodlo mimo,ze cie wybija.Jak sie rozluznisz wszystko wyda sie prostrze. Sama bedziesz w koncu zdziwiona jak latwo ci przyszlo sie tego nauczyc. Quote
Patkant Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 [quote name='Behemot']Ale kto? Sonia i Średniak czy Sonia i ten gość z dywanem na torsie? :evil_lol: buhahahahahaa :evil_lol::evil_lol::evil_lol: aż sie poplakalam ze smiechu :evil_lol::evil_lol: A tak w ogole to ... cześć Siostra! :loveu: Jak ja dawno tu nie byłam... :siara: Quote
Patkant Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 Bonsai napisał(a):oooo, Justa, czterdziecha Ci dziś stuknęła. :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Trzeba to oblać! :drinking::drinking::drinking: :diabloti: Że... co? :hmmmm: ja chyba dziś niekumata jestem... :shake: Może jakieś 'mini' wyjaśnienie dla Siostry? :cool3: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted November 22, 2006 Author Posted November 22, 2006 Hey, hey :) Już myślałam, że sobie trochę dłużej na DGM posiedzę, a tu za 20 min znowu trzeba zmykać :roll: Ale zdąrzę napisać do Was parę słów :) [quote name='"Behemot"'] Ale kto? Sonia i Średniak czy Sonia i ten gość z dywanem na torsie? :evil_lol: Pewnie, że ten z dywanem :diabloti::diabloti::diabloti: :lol: [quote name='"Pianka"'] Ty nie jesteś cierpliwa, ale uparta. Masz pecha bo ja też jestem uparta:eviltong: To nie jest watek na tego typu gadke........... Oj to wal choćby na pw bo się martwić zaczynam :shake: [quote name='"bonita"']Dobry :smile: u Was tez już ciemno za oknem ;-) Cześć, cześć Bonita! Ciemno jak nigdy i to już tak wcześnie, ah ta pogoda... :roll: [quote name='"BBeta"']Niestety nie mam dzisiaj za wiele czasu, więc przyszłam sie tylko przywitać :smile: To w takim razie czuję się zaszczycona, że znalazłaś chociaż trochę czasu, żeby wpaść :) [quote name='"Patkant"'] A tak w ogole to ... cześć Siostra! :loveu: Jak ja dawno tu nie byłam... :siara: No właśnie.... :mad: [quote name='"Patkant"'] Że... co? :hmmmm: ja chyba dziś niekumata jestem... :shake: Może jakieś 'mini' wyjaśnienie dla Siostry? :cool3: Mój Ty tumanie pospolity :loveu: 40 strona galerii, czyli czterdziestka... teraz już jasne? :razz: Nie no, do 40 lat jeszcze mi trochę brakuje :cool3: [quote name='"kacpru"']wszystko z czasem przyjdzie-gwarantuje.Zapewnia ci to tylko i wylacznie wyjezdzone godziny.Tak wiec nie poddawaj sie,probuj siadac w siodlo mimo,ze cie wybija.Jak sie rozluznisz wszystko wyda sie prostrze. Sama bedziesz w koncu zdziwiona jak latwo ci przyszlo sie tego nauczyc. Wiesz, ja sie do samego galopu przekonywałam prawie rok, bo z poprzedniej stajni gdzie jeździłam, wyniosłam ogromny uraz. Ale dziękuję za dobre słowa, wierzę, że tak będzie :) Tak wogóle to wczoraj przyszły gizmowe szelki (uf akurat przed strajkiem listonoszy...) Ogólnie to są bardzo fajne, ale jednak troszkę za szerokie :/ bo jak chodzi na smyczy to mu się przesuwają na bok te szelki.. i ta dolna częśc - ten pasek łączący pod brzuchem dwie "obręcze" szelek wisi Gizmo troszeczkę :roll: Ale ogólnie mi się podobają, tylko pies jest tak zgłuptaczony, że jak mu je wczoraj ubrałam na spacer to nie pociągnął mnie na spacerze ani razu i wogóle był tak zaskoczony, że to go za szyję nie ciągnie :evil_lol: Kurcze, skany mi sie kończą. Trzeba szybko cyfrówkę skombinować :p Gizmo w wersji ASTa Ekhm... Quote
Moniś Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 pinczerka_i_Gizmo napisał(a): Tak wogóle to wczoraj przyszły gizmowe szelki (uf akurat przed strajkiem listonoszy...) to chyba tylko ja przed tym strajkiem nie zdążyłam :placz:;) A szelek nie da się uregulować, żeby nie "wisiały"? :roll: Quote
Patkant Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 [quote name='pinczerka_i_Gizmo'] Mój Ty tumanie pospolity :loveu: 40 strona galerii, czyli czterdziestka... teraz już jasne? :razz: Nie no, do 40 lat jeszcze mi trochę brakuje :cool3: Justa... Ty bądź grzeczna bo zabawki nie dostaniesz! :diabloti: A tak na poażnie to miałam prawo nie wiedzieć bo mi się wyswietla 100 postów na strone, więc zgodnie z moimi ustawieniami masz dopiero 4 strony galerii :eviltong::eviltong: Cudne zdjecie Gizma! :D zwlaszcza to w kapeluszu :evil_lol::evil_lol: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted November 22, 2006 Author Posted November 22, 2006 [quote name='"Moniś"'] to chyba tylko ja przed tym strajkiem nie zdążyłam :placz:;-) A szelek nie da się uregulować, żeby nie "wisiały"? :roll: Dzisiaj 16:36 No mi się z szelkami udało, ale czekam też na inną przesyłkę i to jeszcze z drugiej strony Polski więc obawiam się, że trochę sobie poczekam... Co do szelek to muszę jeszcze pokombinować, może znajdę jakiś sposób? :cool3: [quote name='"Patkant"'] Justa... Ty bądź grzeczna bo zabawki nie dostaniesz! :diabloti: A tak na poażnie to miałam prawo nie wiedzieć bo mi się wyswietla 100 postów na strone, więc zgodnie z moimi ustawieniami masz dopiero 4 strony galerii :eviltong::eviltong: Cudne zdjecie Gizma! :-D zwlaszcza to w kapeluszu :evil_lol::evil_lol: Cóż za urodzona szantażystka :diabloti: Quote
Recommended Posts