Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

BBeta napisał(a):
A moge wiedzieć gdzie ??

W okropnej stajni Mustang. :]

Poza tym Justuś, kiedy ostatnio byłaś na konikach, przyznaj się? ? ?
Ja, yyy.. w wakacje. :P

Posted

[quote name='bonita']Oj to musi być już nerwowy, bo sylwester tuż, tuż, biedny.
Wiele psów boi się wystrzałów, dobrze że w łazience nie masz okienka, ma tam swój schronik :).

Okres przedsylwestrowy to jest masakra, psa nie można ze smyczy spuszczać... a jak już jest luzem i huknie to dzięki Bogu leci do domu... Ale w Sylwestra nawet ta łazienka nie pomaga, żadne tabletki, nic :shake:

[quote name='"BBeta"'] A moge wiedzieć gdzie ??

Tak jak napisała okropna Bonsai jeżdżę w "Mustangu" w Łodygowicach :) I wcale tam nie jest okropnie, tylko Bonsai się tam nie podobało bo w Kaliszu inaczej jeździć uczą :cool3: A wcześniej jeździłam w Kozach, ale tamtej stajni akurat nie polecam :roll: Może jednak się przekonasz do jazdy konnej BBeta? :)

[quote name='"Bonsai"'] W okropnej stajni Mustang. :]

Poza tym Justuś, kiedy ostatnio byłaś na konikach, przyznaj się? ? ?
Ja, yyy.. w wakacje. :P

Bo my tu tak Ola po ułańsku jeździmy i dlatego Ci się nie podba :lol:

Ostatni raz byłam pod koniec sierpnia :oops: Ale jak będzie jutro taka pogoda jak dzisiaj to jadę jutro z Dragonem :multi:

Posted

pinczerka_i_Gizmo napisał(a):

Tak jak napisała okropna Bonsai jeżdżę w "Mustangu" w Łodygowicach :) I wcale tam nie jest okropnie, tylko Bonsai się tam nie podobało bo w Kaliszu inaczej jeździć uczą :cool3: A wcześniej jeździłam w Kozach, ale tamtej stajni akurat nie polecam :roll: Może jednak się przekonasz do jazdy konnej BBeta? :)

Pytam, bo właśnie zaczęłam się ostatnio nad tym zastanawiać :cool3: Póki co gram w tenisa :) Kiedyś w Bielsku na Grand kortach, potem na Beskidzkim, a teraz przeniosłam się do Pszczyny :)

Posted

"BBeta" napisał(a):
Pytam, bo właśnie zaczęłam się ostatnio nad tym zastanawiać :cool3: Póki co gram w tenisa :smile: Kiedyś w Bielsku na Grand kortach, potem na Beskidzkim, a teraz przeniosłam się do Pszczyny :smile:

W takim razie polecam "Mustanga" W Łodygowicach :) choć podobno w Żywcu są też dobre stajnie.
Beskidzkie moje osiedle :evil_lol: długo już grasz? :) w Pszczynie mieszkasz?

Posted

pinczerka_i_Gizmo napisał(a):
W takim razie polecam "Mustanga" W Łodygowicach :) choć podobno w Żywcu są też dobre stajnie.
Beskidzkie moje osiedle :evil_lol: długo już grasz? :) w Pszczynie mieszkasz?

Już ponad 4 lata, a mieszkam w Czechowicach-Dz. ;) A Ty jak długo jezdzisz ?? w ogóle cięzko się jest nauczyć ??

Posted

Justa, to nie w Kaliszu inaczej uczą tylko w Mustangu, bo jeżdziłam w 4 różnych stajniach i tylko u Ciebie było tak dziko . :P :)
BBeta, dla chcącego nic trudnego - na każdej lekcji konnej odkrywasz coś nowego, ciekawego i jest to czysta przyjemność. Cały czas możesz uczyć się czegoś nowego, na początku zacnziej o kłusu anglezowanego, ćwieczebnego itd. Potem galop, skoki, hubertus... ;D Nigdy nie powiesz, że umiesz wszytsko, jazda konna to sztuka, której uczysz się latami i... dlatego jest to takie wciągające., :)

Posted

BBeta napisał(a):
Już ponad 4 lata, a mieszkam w Czechowicach-Dz. ;) A Ty jak długo jezdzisz ?? w ogóle cięzko się jest nauczyć ??

A to niedaleko :)

Ja jeżdzę 1,5 roku. Nauka jazdy konnej jak każdego innego sportu - jest trudna, żmudna, na początku monotonna i w zasadzie odechciewa nam sie tego co robimy bo nas to przerasta, ale potem jest cudownie i z każdym dniem coraz lepiej :)

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']Okres przedsylwestrowy to jest masakra, psa nie można ze smyczy spuszczać... a jak już jest luzem i huknie to dzięki Bogu leci do domu... Ale w Sylwestra nawet ta łazienka nie pomaga, żadne tabletki, nic :shake:

wiem coś o tym :shake:przeżywałam to z Harleyem ...masakra
Całe szczęście ze Ozzulek nie zwraca uwagi na strzały

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']

Wiadomo, że robimy :cool3: Zapraszamy wszystkich psiomaniaków ;) I do umywalek zapraszamy :diabloti:

Dobcia, może z Negro przyjedziesz? :evil_lol:

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']

Tu z koleżanką z podwórka :cool3: dobermanką Sarą

Jasne, czemu nie?:evil_lol: Tylko rezerwuje wanne, bo nie widzi mi się kupno nowej umywalki, gdyby Negro próbował do niej wejść:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Choć widze, że wanna też zajęta:roflt::roflt::roflt:No to chyba nici z Sylwestra8-)

Gizmo i dobcia:loveu::loveu::loveu:

Posted

"BBeta" napisał(a):
Dzieńdobry, jestem dzisiaj troche do tyłu, bo późno wstałam :cool3:

Ja dzisiaj o 11:00 wstałam, więc nie tylko Ty miałaś ogromne zaległości :evil_lol:

"Korenia" napisał(a):
Przyszłam się przywitać :multi: :multi:

Hey hey! :)

"Bonsai" napisał(a):
A właśnie!!! JUSTA!!! Byłaś wreszcie w schronisku????

Tożto pisałam przecież, że dopiero od 20 listopada przychodzić mogę bo się przeprowadzają :razz: Czyli w następną sobotę jadę :p

"Pianka" napisał(a):
Co jak idzie?
Konie? Nie jeżdże juz od dość dawna i nie mam zamiaru jeździć......

Co się stało, że nagle zmieniłaś decyzję? :crazyeye:

A ja dzisiaj pojechałam na qnie, niestety pogody ładnej nie było, ale załapaliśmy się do krytej ujeżdzalni... Trafił mi się Impasek, a Dragonowi wredna w galopie Tara :diabloti: Ale i tak galop poszedł mi beznadziejnie, Marta(instruk.) powiedziała, że ona już nie wie jak sobie poradzić z tym galopem. Nie moja wina, że nie mam zupełnie kontroli wtedy nad koniem i nie umiem sobie usiąść w siodle tylko ciągle półsiadem :placz:

Posted

"Dobicia" napisał(a):
Jasne, czemu nie?:evil_lol: Tylko rezerwuje wanne, bo nie widzi mi się kupno nowej umywalki, gdyby Negro próbował do niej wejść:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Choć widze, że wanna też zajęta:roflt::roflt::roflt:No to chyba nici z Sylwestra:cool:

Gizmo i dobcia:loveu::loveu::loveu:

Masz jeszcze do dyspozycji musze klozetową :cool3:

Bo Gizmo w dobciach gustuje :razz:

Zaraz jakieś foteczki wstawię ;)