Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

deer_1987 napisał(a):
dlugiej treningowej zeby Oscar nie uciekal a mogl sie roche wybieac

Ja również o takiej myślę - Atos nie ucieka spuszczony ze smyczy, ale u nas gdzie nie spojrzeć sarny i zające, a wiadomo, że instynkt to instynkt. Atos wraca, ale dopiero kiedy pogoni ofiarę. A boję się, żeby pewnego razu nie wybiegł np. na ulicę... No więc kontrola by się przypadała..

Mizianki dla Oskarka :)

Posted

biscuit napisał(a):
Ja również o takiej myślę - Atos nie ucieka spuszczony ze smyczy, ale u nas gdzie nie spojrzeć sarny i zające, a wiadomo, że instynkt to instynkt. Atos wraca, ale dopiero kiedy pogoni ofiarę. A boję się, żeby pewnego razu nie wybiegł np. na ulicę... No więc kontrola by się przypadała..

No i super ze myslisz!

U nas od 1 marca do 31 sierpnia jest zakaz psow (ktore by poleciqaly za zwierzyna) luzem tam gdzie jest zwierzyna i zlamanie jest surowe karane tak wiec mam linke dla sherry, ona sie i tak wybiega a nie poleci za zwierzyna.

Posted

deer_1987 napisał(a):
dlugiej treningowej zeby Oscar nie uciekal a mogl sie roche wybieac

To ja polecam z zwykłego szarego budwolańca - za 20 zł kupiłam 20 metrów gdzie w Castorami zapłaciłabym 3 razy tyle! :)

Posted

Będziemy musieli pomyśleć o lince,ale na razie ćwiczymy grzeczne mijanie się z psami,wczoraj było super,ale dzisiaj do bani:angryy: Księciuniu się wściekł jak
zobaczył onka,ma jak już pisałam pierw założoną obrożę,a później kolczatkę,ona jest zaraz za uszami

bałam się że po tym przeżyciu Oscar nie będzie taki przyjazny na ludzi,ale jest super,rozdaje buziaki,i mało dupsko mu nie odpadnie jak Ktoś go zaczepi,ufff

oglądałam wczoraj"Mój przyjaciel Hachiko"świetny film,wzruszający polecam:cool3:

pozdrawiamy i buziaczki zasyłamy

Posted

Znam ten ból :-(- my też ćwiczymy mijanie się z psami i są dni super ale są też te gorsze (zwłaszcza jak coś do nas podbiega i oszczekuje:angryy:)
Duże głaski dla Oscarka :loveu:

Posted

roadtonowhere napisał(a):
Ja też ćwiczę z Czokiem mijanie psów :P co do linki ja nigdy takiego gadżetu w ręku nie miałam.. więc na temat linki zbyt dużo powiedzieć nie mogę.. :)

Linka się bardzo dobrze sprawdza jak pies nie zawsze wraca na wołanie ;) Masz poprostu smycz (np.20m) i jak zawołasz psa, a on nie chce wrócić, to zawsze można go na lince szarpnąć, żeby odwrócić jego uwagę od czegoś co go interesowało, można ją szybko skrócić ;) Pies jest pod stałą kontrolą :)
Linka też jest fajną sprawą jak suczka ma cieczkę. Może pobiegać, a nie ucieknie do psa ;)