xyzxyz Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 deer_1987 napisał(a):dlugiej treningowej zeby Oscar nie uciekal a mogl sie roche wybieac Ja również o takiej myślę - Atos nie ucieka spuszczony ze smyczy, ale u nas gdzie nie spojrzeć sarny i zające, a wiadomo, że instynkt to instynkt. Atos wraca, ale dopiero kiedy pogoni ofiarę. A boję się, żeby pewnego razu nie wybiegł np. na ulicę... No więc kontrola by się przypadała.. Mizianki dla Oskarka :) Quote
taxelina Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 biscuit napisał(a):Ja również o takiej myślę - Atos nie ucieka spuszczony ze smyczy, ale u nas gdzie nie spojrzeć sarny i zające, a wiadomo, że instynkt to instynkt. Atos wraca, ale dopiero kiedy pogoni ofiarę. A boję się, żeby pewnego razu nie wybiegł np. na ulicę... No więc kontrola by się przypadała.. No i super ze myslisz! U nas od 1 marca do 31 sierpnia jest zakaz psow (ktore by poleciqaly za zwierzyna) luzem tam gdzie jest zwierzyna i zlamanie jest surowe karane tak wiec mam linke dla sherry, ona sie i tak wybiega a nie poleci za zwierzyna. Quote
Karro Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 deer_1987 napisał(a):dlugiej treningowej zeby Oscar nie uciekal a mogl sie roche wybieac To ja polecam z zwykłego szarego budwolańca - za 20 zł kupiłam 20 metrów gdzie w Castorami zapłaciłabym 3 razy tyle! :) Quote
monia&nero Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Miłej niedzieli :) Głaski dla Księciunia! Quote
katik Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Większość linek jest bardzo wytrzymała, więc nie musi być mega gruba. Najważniejsze, żeby karabińczyk był solidny. Quote
Oscar Patric Posted March 18, 2012 Author Posted March 18, 2012 Będziemy musieli pomyśleć o lince,ale na razie ćwiczymy grzeczne mijanie się z psami,wczoraj było super,ale dzisiaj do bani:angryy: Księciuniu się wściekł jak zobaczył onka,ma jak już pisałam pierw założoną obrożę,a później kolczatkę,ona jest zaraz za uszami bałam się że po tym przeżyciu Oscar nie będzie taki przyjazny na ludzi,ale jest super,rozdaje buziaki,i mało dupsko mu nie odpadnie jak Ktoś go zaczepi,ufff oglądałam wczoraj"Mój przyjaciel Hachiko"świetny film,wzruszający polecam:cool3: pozdrawiamy i buziaczki zasyłamy Quote
Oscar Patric Posted March 18, 2012 Author Posted March 18, 2012 Aleksandra95 napisał(a):wygłaskaj Oscara ode mnie.:loveu: za raz idę zrobić:) Quote
pina_collie Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Zrobiłam dla Oscara banerek: Pozdrawiam!! cudny psiak! Quote
Kaaasia Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Znam ten ból :-(- my też ćwiczymy mijanie się z psami i są dni super ale są też te gorsze (zwłaszcza jak coś do nas podbiega i oszczekuje:angryy:) Duże głaski dla Oscarka :loveu: Quote
roadtonowhere Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Ja też ćwiczę z Czokiem mijanie psów :P co do linki ja nigdy takiego gadżetu w ręku nie miałam.. więc na temat linki zbyt dużo powiedzieć nie mogę.. :) Quote
*Magda* Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 roadtonowhere napisał(a):Ja też ćwiczę z Czokiem mijanie psów :P co do linki ja nigdy takiego gadżetu w ręku nie miałam.. więc na temat linki zbyt dużo powiedzieć nie mogę.. :) Linka się bardzo dobrze sprawdza jak pies nie zawsze wraca na wołanie ;) Masz poprostu smycz (np.20m) i jak zawołasz psa, a on nie chce wrócić, to zawsze można go na lince szarpnąć, żeby odwrócić jego uwagę od czegoś co go interesowało, można ją szybko skrócić ;) Pies jest pod stałą kontrolą :) Linka też jest fajną sprawą jak suczka ma cieczkę. Może pobiegać, a nie ucieknie do psa ;) Quote
Oscar Patric Posted March 19, 2012 Author Posted March 19, 2012 Cześć Dziewczyny:) pina_collie dzięki bardzo za banerek,jest wow mizianki i buziaczki będą przekazane Quote
pina_collie Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 Witamy przystojniaka ,posyłam buziaki ;) Quote
Oscar Patric Posted March 19, 2012 Author Posted March 19, 2012 pina_collie napisał(a):Witamy przystojniaka ,posyłam buziaki ;) dzięki,będą przekazane i łapka od Księciunia :) :) Quote
Recommended Posts