Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jutro do lekarza,i będę musiała iść do neurologa bo znowu powróciły i bóle głowy,a włosy mniej mi wylatują,tran i kosmetyki Biovax robią swoje:cool3:

Tak spotkanie Belzebuba i Persefony wywołało by istny amok:diabloti:

pozdrawiamy

Posted

[quote name='dOgLoV']Śliczny Oscarek :loveu::loveu::loveu::loveu:

http://img4.imageshack.us/img4/2474/dsc01346de.jpg ja bym zamienila miejsca tych obróżek ;) , kolczatka powinna byc dopasowana i ciasno leżeć zaraz za uszami jak robi to czarna obróżka ;) wtedy spełnia swoje zadanie , nie czuc jak pies ciągnie poza tym blokuje go przed wyrywaniem się , kolczatka nie moze byc luźna ;)
a ja poszla bym dalej - kolce bym zdjęła, bo czarna jest dośc wysoko umieszczona i pies powinien na niej iśc dobrze - tzn każdy najmniejszy ruch smyczy pownien odczuwac i byc posluszny, do momentu az by sie czarna nie zsunęła na dół..... Pies slicznie pojdzie nawet za sznurku, byle odpowiednio umieszczonym - tzn zaraz za uszami - zero ciągnięcia :) tylko zaraz wszystko i tak się zsuwa....

Posted

[quote name='dOgLoV']Śliczny Oscarek :loveu::loveu::loveu::loveu:

http://img4.imageshack.us/img4/2474/dsc01346de.jpg ja bym zamienila miejsca tych obróżek ;) , kolczatka powinna byc dopasowana i ciasno leżeć zaraz za uszami jak robi to czarna obróżka ;) wtedy spełnia swoje zadanie , nie czuc jak pies ciągnie poza tym blokuje go przed wyrywaniem się , kolczatka nie moze byc luźna ;)
a ja poszla bym dalej - kolce bym zdjęła, bo czarna jest dośc wysoko umieszczona i pies powinien na niej iśc dobrze - tzn każdy najmniejszy ruch smyczy pownien odczuwac i byc posluszny, do momentu az by sie czarna nie zsunęła na dół..... Pies slicznie pojdzie nawet za sznurku, byle odpowiednio umieszczonym - tzn zaraz za uszami - zero ciągnięcia :) tylko zaraz wszystko i tak się zsuwa....

Posted

[quote name='panbazyl']a ja poszla bym dalej - kolce bym zdjęła, bo czarna jest dośc wysoko umieszczona i pies powinien na niej iśc dobrze - tzn każdy najmniejszy ruch smyczy pownien odczuwac i byc posluszny, do momentu az by sie czarna nie zsunęła na dół..... Pies slicznie pojdzie nawet za sznurku, byle odpowiednio umieszczonym - tzn zaraz za uszami - zero ciągnięcia :) tylko zaraz wszystko i tak się zsuwa....[/QUOTE]

dziękuję za radę:)

ale Oscar nie może chodzić na zwykłej obroży ani na szelkach,jest za silny
już nie raz leżałam przez niego,i z ledwością go utrzymałam,żeby nie dorwał się do innego psa
było także nie raz że Oscar odbijał się odemnie,aby dostać się do psa,a raz zimą mnie przewrócił i pociągnął(był na szelkach)do psa,i niestety nie zdążyłam go złapać w porę,i Oscar pogryzł psa:(
Miałam różne obrożę,3 mi zerwał a z innych potrafił mi się uwolnić(ma za gładką sierść),a obrożę miał dopiętą na ostatnią dziurkę

Posted

[quote name='unikatowydiament']dziękuję za radę:)

ale Oscar nie może chodzić na zwykłej obroży ani na szelkach,jest za silny
już nie raz leżałam przez niego,i z ledwością go utrzymałam,żeby nie dorwał się do innego psa
było także nie raz że Oscar odbijał się odemnie,aby dostać się do psa,a raz zimą mnie przewrócił i pociągnął(był na szelkach)do psa,i niestety nie zdążyłam go złapać w porę,i Oscar pogryzł psa:(
Miałam różne obrożę,3 mi zerwał a z innych potrafił mi się uwolnić(ma za gładką sierść),a obrożę miał dopiętą na ostatnią dziurkę[/QUOTE]
ja sama prowadzę na smyczach na raz 3 psy - 46 kg, 42 kg i 30 kg (gdzie jeden jest cudny na spacerach a dwa to ciągniki nad którymi nadal pracuję). Koniecznie musisz mu zaraz za uszami trzymac obrożę!!!! Albo zrób z samej smyczy pętelkę (bez obrozy!) ta pętelkę załóz mu zaraz za uszy na szyję - na górze szyi. I tak staraj się w tym miejscu utrzymać pętlę. Pies powinien chodzić jak baranek - tam jest dość delikatne miejsce u psa i sie ciągnąc nie będzie, bo to po prostu sprawia mu duzy dyskomfort i idzie SPOKOJNIE!!!! Spróbuj. Krzywdy on sobie zrobic nie da więc przestanie ciągnąć.

Posted

[quote name='panbazyl']ja sama prowadzę na smyczach na raz 3 psy - 46 kg, 42 kg i 30 kg (gdzie jeden jest cudny na spacerach a dwa to ciągniki nad którymi nadal pracuję). Koniecznie musisz mu zaraz za uszami trzymac obrożę!!!! Albo zrób z samej smyczy pętelkę (bez obrozy!) ta pętelkę załóz mu zaraz za uszy na szyję - na górze szyi. I tak staraj się w tym miejscu utrzymać pętlę. Pies powinien chodzić jak baranek - tam jest dość delikatne miejsce u psa i sie ciągnąc nie będzie, bo to po prostu sprawia mu duzy dyskomfort i idzie SPOKOJNIE!!!! Spróbuj. Krzywdy on sobie zrobic nie da więc przestanie ciągnąć.[/QUOTE]

aha,tylko że jak nie mam w pobliżu psa/zwierzęcia to Oscar super idzie przy nodze
a jemu właśnie odbija kiedy zobaczy psa albo kota,i nie idzie go uspokoić,w takiej sytuacji muszę się nieźle naszarpać i na siłować aby go dobrze utrzymać,bo cholernie w tedy Oscar wydziwia i się wścieka

Posted

[quote name='phase']Jak Żabka :D
http://img221.imageshack.us/img221/2471/dsc01349ix.jpg

A nie myślałaś o kupnie kantarka?.

czytałam że kantarek u psów takich jak Oscar,które się wściekają może powodować uszkodzenie krtani,i wiem że jak psy już nie chodzą w kantarku do wracają do swoich zachowań,zastanawiałam się także nad obrożą półzaciskowom,ale ona też odpada,wiem że jednej forumowiczce o mały włos Pitbull się nie udusił

Posted

Jak dobrze dobieżesz obrożę półzaciskową, to go nie udusisz ;) Ja musiałam Torce kupić właśnie taką obrożę ponad miesiąc temu ;) Bo Tora zapomniała, że nie wolno się wyrwać do psów :( Kilka spacerów z tą obrożą plus korekta jak wyrywała do psa i na tą chwilę, Tora czuje, że cofam rękę ze smyczą, to już wie, że musi cofnąć się do mojej nogi, bo inaczej sama sobie zrobi krzywdę ;)