Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

magdabroy napisał(a):
A wedłóg kodeksu pracy mógł tak zrobić?? Bo wydaje mi się, że nie :shake:
I takie wracanie z uzgodnionego wcześniej urlopu, bo mogą Cię zwolnić z pracy, to mi podlatuje pod mobing :mad:

Jeżeli jest to uzasadnione, to pracodawca może odwołać z urlopu, ale musi zwrócić poniesione przez ciebie koszty wyjazdu....idź do inspekcji pracy i porozmawiaj....
Bzdury wtgaduje ten prezio. Kup sobie kodeks pracy!!!! czytaj przepisy, to jest w TWOIM interesie!!!

Posted

dOgLoV napisał(a):
Dokładnie !

Jezeli musisz przerwac wyjazd z winy pracodawcy On musi zwrócić koszty podróży !

nawet u mnie tak jest mimo iz w ogole nie przestrzegaja przepiosów ;)

Tak mówi Kodeks pracy, więc nikt łaski nie robi.....

Posted

M&S napisał(a):
Tak mówi Kodeks pracy, więc nikt łaski nie robi.....

Nie powinien ale ja wiem jakie czasem potrafia panowac przepisy wewnatrz firm , przepisy swoje a pracodawca swoje ....

Posted

dOgLoV napisał(a):
Nie powinien ale ja wiem jakie czasem potrafia panowac przepisy wewnatrz firm , przepisy swoje a pracodawca swoje ....

Przepisy wewnętrzne nie mogą być niezgodne z KP, to jest podstawa. Mogą być takie same lub korzystniejsze!!!

A jeżeli pracownik nie zna swoich praw, to nie ma się co dziwić, że pracodawcy to wykorzystują.....

Posted

unikatowydiament napisał(a):
w dupsko mi za zimno,było dzisiaj u Nas rano minus 21stopni
a więc jak tylko mróz ustąpi to porobię fotki:)

A u mnie cały dzień było -20. :) Ale i tak pojechałam do schronisko wziąć psiaki na spacerki. :)
Wow, te marzenie piękne. ;)

Posted

phase napisał(a):
A u mnie cały dzień było -20. :) Ale i tak pojechałam do schronisko wziąć psiaki na spacerki. :)
Wow, te marzenie piękne. ;)

to Ciebie podziwiam,Ja to leniwa jestem,myk tylko z kwadransik na siku i myk do domciu,ale Oscarkowi to nie przeszkadza,gdyż też jest mu zimno

Posted

Witamy się:) Mizianki dla Oscarka:)

jonQuilla napisał(a):
Chciałoby się przyodziać krótki rękawek :razz:

Chiquita&DeeDee napisał(a):

A zdjęcia wakacyjne super:loveu:
Chciałabym chodzić w krótkim rękawku;)

Dokładnie:) a tak to człowiek chodzi - a właściwie ledwie idzie pozawijany w szaliki i inne cuda:shake: Ja chce lato.

unikatowydiament napisał(a):
w dupsko mi za zimno,było dzisiaj u Nas rano minus 21stopni
a więc jak tylko mróz ustąpi to porobię fotki:)

U nas też dzisiaj koło -20 rano:shake: a czeka nas jeszcze gorsza temperatura ponoć w piątek:placz: