Leokadia Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 phase napisał(a):Tylko, że równie dobrze musi być dobrze założona, by spełniała swoją rolę. Tylko, że na większości zdjęć Oscar jest spuszczony ze smyczy, wtedy jest po prostu odwrócona, a jeśli ktoś chce jej używać w taki sposób jak łańcuszek też nie widzę w tym nic strasznego. Dziwi mnie tylko ta nagonka na kolce, bo pieskowi krzywdę robią, ja osobiście wolałabym użyć takiej korekty niż szarpać się z 30 kg psem, na zwykłej obroży, która więcej złego narobi niż ukłucie kolcami. Quote
Oscar Patric Posted May 17, 2013 Author Posted May 17, 2013 hej:) Wiem o co Wam chodzi,ale Oscar jest takim psem,że nie może być na zaciskowej obroży,On by mi się udusił,wiem co piszę.Juz nie raz pisałam Synek ma ciężki i trudny charakter,gdyby było to mozliwe prowadzałabym go na szelkach,ale niestety nie.Odwrócona kolczatka mu żadnej krzywdy nie robi.Jak już kiedyś pisałam Synek odłamał prawie cały paznokieć mojej mamy,mi wybił kciuk,spadłam ze schodów przez niego,nie licząc upadków.Dużo z Nim pracuję,są postępy,ale wiem ile z niego można wyciągnąć.Gdyby mu Ktoś IQ zmierzył to nie wiem czy było by dwa. Synek należy do psów,które pierw robią a potem myślą. I nie piszcie mi o proównaniu,raz każdy pies jest inny,a do tego każda rasa jest inna,nie ma sensu jej porównywać. Quote
Leokadia Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Aeż ja cały czas piszę praktycznie o tym samym, że do Oscara, silnego i charakternego psa nie możesz inaczej podejść, i na prawdę wkurza mnie to, że ktoś woła zdejmij to psu, bo go boli, nie stawiając się w sytuacji właściciela, który z tym psem musi sobie w jakiś sposób poradzić, a skoro taki sposób wam odpowiada to ok, ważne, żeby działało. Chociaż nie ukrywam, że kolce dołem przyniosłyby lepszy efekt, ale jeśli wam tak jest dobrze, nich tak zostanie. Quote
phase Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Nie lubię kolczatki i mam do tego prawo bo szkoda mi psa, ale przyznaję, że sama czasem w schronisku ją używam, bo ważę 50 kg, jestem niska a wychodzę z TTB, dlatego rozumiem. Bo bardziej chodzi mi o to, by pies nie zrobił krzywdy komuś. Ale kantarek jest, albo takie cudo, które może i by pomogło. http://img268.imageshack.us/img268/3188/nowaobroa.jpg Ale naprawdę już nie chce mi się pisać na ten temat, kiedyś wyraziłam swoje zdanie o kolczatce, tak samo jeżeli Aga chce używać kolczatki niech to robi, przecież jej za to nie "znielubię". ;) Quote
Oscar Patric Posted May 17, 2013 Author Posted May 17, 2013 leónowa- przepraszam jak masz na imię,bo nie pamiętam, masz rację Kochana,nie raz mi już nie chce po raz enty się tłumaczyć co i jak,w końcu po prostu przestanę Aguś- rozumiem i sznuję Twoje zdanie Już kiedyś pisałam,że żaden człowiek ani pies/zwierzę nie mają kontaktu z Oscarkiem.Synek nie przepada za każdym człowiekiem,zdarzy mu się nafurać albo na warczeć a wiadomo do psów i zwierząt wcale się nie zmienił z wyjątkiem Skipiego,tylko on może być. Quote
lula2010 Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 dzieki ,ze zajrzalas:lol:, mnie juz nie chce sie nigdzie zagladac ,bo ostatnio stale siedzimy u weta....jak nie z buldozkami ,to z astunia.....przynajmniej x w tygodniu....juz nawet weci po samych kosztach nas licza....milego weekendu zyczymy :lol: Quote
Oscar Patric Posted May 17, 2013 Author Posted May 17, 2013 lula2010 napisał(a):dzieki ,ze zajrzalas:lol:, mnie juz nie chce sie nigdzie zagladac ,bo ostatnio stale siedzimy u weta....jak nie z buldozkami ,to z astunia.....przynajmniej x w tygodniu....juz nawet weci po samych kosztach nas licza....milego weekendu zyczymy :lol: oj to niedobrze,zdrówka życzymy:) Quote
Leokadia Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 unikatowydiament napisał(a):leónowa- przepraszam jak masz na imię,bo nie pamiętam Nie pisałam jeszcze tu swojego imienia, więc mogłaś nie wiedzieć. Mam na imie Paula, nie mylić z Pauliną, strasznie tego nie lubię (tak na przyszłość):p Quote
Oscar Patric Posted May 17, 2013 Author Posted May 17, 2013 dOgLoV napisał(a):dobry wieczorek ;) a nawet dobry:lol: leónowa napisał(a):Nie pisałam jeszcze tu swojego imienia, więc mogłaś nie wiedzieć. Mam na imie Paula, nie mylić z Pauliną, strasznie tego nie lubię (tak na przyszłość):p Paula świetne imię:loveu: jamnicze napisał(a):Dobrej nocki i miłego weekendu życzymy :) dziękujemy bardzo:) Quote
Oscar Patric Posted May 18, 2013 Author Posted May 18, 2013 dzień dobry sobotnio:) Wpadamy tylko na chwilę,mamy w domciu małą imprezkę,mama ma urodzinki,z siostrą zrobiłyśmy mamuni tort czekoladowo/truskawkowy, a na prezent dostanie kosmetyki i torebkę,a jak nie będzie padać po południu jedziemy na grilla do znajomych. Quote
Sonka95 Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 Hej :) Przekaż mamie najlepsze życzenia :loveu: Quote
Oscar Patric Posted May 18, 2013 Author Posted May 18, 2013 Sonka95 napisał(a):Hej :) Przekaż mamie najlepsze życzenia :loveu: Hej,przekażę:) zmykam,wszystko gotowe:razz: Quote
phase Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 [quote name='leónowa']Nie pisałam jeszcze tu swojego imienia, więc mogłaś nie wiedzieć. Mam na imie Paula, nie mylić z Pauliną, strasznie tego nie lubię (tak na przyszłość):p Doskonale Cię rozumiem. :lol: Wszystkiego co najlepsze dla mamy! :) Quote
Oscar Patric Posted May 18, 2013 Author Posted May 18, 2013 Dziękuję w imieniu Mamci,mała imprezka udana,mamcia z prezentów zadowolona,na grilla nie jechaliśmy,miałam okropną migrenę,wziełam tabletkę i się przespałam.Mama z przyjaciólkami pojechała do restauracji na potem do kina.W poniedziałej jadę zaś w sprawie pracy,a we wtorek do lekarza. Quote
Leokadia Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 phase napisał(a):Doskonale Cię rozumiem. :lol: Haha co pewniejsi siebie dorzucają, że wcale nie ma takiego imienia jak Paula i formalnie jestem Pauliną, kocham wszechwiedzących Polaczków:loveu: Quote
Oscar Patric Posted May 18, 2013 Author Posted May 18, 2013 leónowa napisał(a):Haha co pewniejsi siebie dorzucają, że wcale nie ma takiego imienia jak Paula i formalnie jestem Pauliną, kocham wszechwiedzących Polaczków:loveu: co po niektórych nauka boli:lol::diabloti: Quote
Oscar Patric Posted May 18, 2013 Author Posted May 18, 2013 Błyskotka napisał(a):Najlepszego dla mamy :) dziękuje:) Quote
Buszki Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 Heloł w słoneczny poranek i sto lat dla mamci :). Quote
Oscar Patric Posted May 19, 2013 Author Posted May 19, 2013 Paskuluś robakuluś ze spacerku w piękną niedzielę:) Quote
Leokadia Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 A tak tylko z praktycznego punktu widzenia spytam, czy wam nie przeszkadza taka ilość oboży na Oscarku? W tak ciepłe dni im mniej tym lepiej i chyba dość mocno ogranicza mu ruchy szyją? Quote
Recommended Posts