Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O kochana, azjata to moja miłość, która chyba pozostanie niespełniona, od kiedy zobaczyłam u mnie na wsi takiego jednego pana. Z tym, że ja bym chciała mieć wszystkie molosy, no może oprócz buldogów francuskich czy angielskich, bo troche jak dla mnie za małe.

Posted

[quote name='leónowa']O kochana, azjata to moja miłość, która chyba pozostanie niespełniona, od kiedy zobaczyłam u mnie na wsi takiego jednego pana. Z tym, że ja bym chciała mieć wszystkie molosy, no może oprócz buldogów francuskich czy angielskich, bo troche jak dla mnie za małe.[/QUOTE]
też mam słabość do molosów,takich jak:
CAO,Kangal,Kaukaz,Jugosławiański Szarplaniec i Rottweiler

Posted

Ja to zaś gustuje bardziej w tych gładkowłosych, największe marzenie to dog argentyński bądź kanaryjski, mam nadzieję, że tak za 1,5-2 lata się u mnie pojawi, oby. A ty nie czekaj tylko bierz!

Posted

[quote name='leónowa']Ja to zaś gustuje bardziej w tych gładkowłosych, największe marzenie to dog argentyński bądź kanaryjski, mam nadzieję, że tak za 1,5-2 lata się u mnie pojawi, oby. A ty nie czekaj tylko bierz![/QUOTE]

jak już pisałam,boję się że nie poradzę sobie z tą rasa,brat mówił że to piękne psy,ale nie dla mnie,pod względem charakteru,a wiesz azjata,który ma Pana nie odpowiedniego,jest mega niebezpieczny
widzisz,Ja za bardzo nie potrafię poradzić sobie z Oscarkiem,wiem że nie moge zganiać na niego,że ma ciężki i trudny charakter,dużo brat mi pomaga,ale On też ma swoje życie

Posted

Mam te samo obawy co do siebie, choć wiem, że jestem osoba w miarę konsekwetną, to nie wszystko bo fizycznie trzeba psa opanować, m.in. dlatego tez nie wzięłam takiego psa (zdanie rodziny na ten temat pominę...)

Posted

[quote name='leónowa']Mam te samo obawy co do siebie, choć wiem, że jestem osoba w miarę konsekwetną, to nie wszystko bo fizycznie trzeba psa opanować, m.in. dlatego tez nie wzięłam takiego psa (zdanie rodziny na ten temat pominę...)[/QUOTE]

jednak CAO ma ok 90cm w kłębie i waży coś ok 90 kg,a wiem jak one postanowią sobie zaatakować,to bardzo ciężko je powstrzymać,dużo widziałam filmów i czytałam artykułów na temat CAO, z Rosji,tam psy są extra

Posted

No właśnie dlatego psa będę mieć jak trochę się fizycznie rozwinę, bo z takim psem na prawde łatwo o niebezpieczną sytuację, bo wychowanie to jedno, ale ogarnięcie jak już słowo i korekta zawiedzie to drugie. Fakt Rosja ma fajne psy, i dodatkowo o ile wiem nie zakazują tam kopiowania, a jeśli CAO (czy ogólnie większość molosów) to na pewno nie kłapciate, to im takiej elegancji ujmuje.

Posted

CAO też podoba mi się z uchem kopiowanym
Oscarka rasa z Rosji też jest piękna,i ma super charakter,więc jak będę brała to właśnie z Rosji,oni robią swoje i nie oglądają sie na innych,nie zmieniają wyglądu psa

Guest wolfheart
Posted

[quote name='unikatowydiament']owczarek środkowo azjatycki:loveu:[/QUOTE]

też super:p

Posted

Ogólnie w większości ras w Rosji zauważyłam, że przeważają psy takie byczkowate, masywniejsze niż nasze. Tez bym chciała z Rosji, choć przeraża mnie ilość roboty z tym związana, werbować tłumacza, a potem taki kawał jechać.

Posted

[quote name='leónowa']Ogólnie w większości ras w Rosji zauważyłam, że przeważają psy takie byczkowate, masywniejsze niż nasze. Tez bym chciała z Rosji, choć przeraża mnie ilość roboty z tym związana, werbować tłumacza, a potem taki kawał jechać.[/QUOTE]
tak masz rację,ale Ja chcę psa ze zrółwnoważonym charakterem,trzeba przyznać że Polacy potrafią zepsuć każda rasę:angryy:

Posted

Może nie każdą, ale co do molosów to musze powiedzieć, że co racja to racja.

A ja nie mogę patrzeć na CAO, dobka, argentyna niekopiowanego, dlatego wolę się pofatygować trochę i wziąć to co mi się podoba i nie musiec narzekać na psa, który nie spełnia oczekiwań.

Posted

[quote name='unikatowydiament']u CAO liczy się charakter a nie wygląd[/QUOTE]
Racja, tak jest z każdym psem, ale nie zdecydowałabym się nigdy na psa, który najzwyczajniej mi się nie podoba ;)

Posted

[quote name='M&S']Szalona jesteś.[/QUOTE]
tak,wiem wiem:eviltong:
mi Asty nie podobają się z nie ciętym uchem,wyjątkiem jest Oscar,jemu tak jakoś to pasuje,a uszów nie miał ściętych,bo mama się nie zgodziła

Posted

[quote name='unikatowydiament']tak,wiem wiem:eviltong:
mi Asty nie podobają się z nie ciętym uchem,wyjątkiem jest Oscar,jemu tak jakoś to pasuje,a uszów nie miał ściętych,bo mama się nie zgodziła[/QUOTE]

Na szczęście jest zakaz kopiowania:eviltong: