Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witamy się w cieplutką sobotę:) :)

Księciunio po spacerku,śpi sobie,posprzątałam i będę robić gołąbki,a jutro ziemniaki,surówka i schabowy,taki zwykły obiad,już mi się nie chce nic wymyślać:eviltong:
A Oscar nie dość że taki samotnik to i dziwak,który nie potrafi się cieszyć,i nic go nie interesuje,po za jedzonkiem,a tu szok,bo od jakiegoś czasu wszystko z miski znika w mig:crazyeye:,a jutro planujemy spacerek po lesie,chyba że zaś będzie padać,ale mam nadzieję że nie.

Posted

[quote name='unikatowydiament']A tak w ogóle to Oscarowi nauka nie sprawia przyjemności,ani radości,wykonuje komendy tak nijak,ostatnio dużo filmów z bullowatymi oglądałam,i Synek nawet jak był mały to jak się bawił to nie machał ogonem,ani nie był radosny.A jak zapoznawałam go ze zwierzętami czy psami,to także nie cieszył się do nich,nie których to olewał,do innych zaś był agresywny,a z niektórymi się bawił,ale to była rzadkość.Oscar to taki odludek,zawsze wolał się sam pobawi czy piłeczką czy patykiem,bardziej cieszył się do ludzi.[/QUOTE]

psy tak jak ludzie mają różne charakterki ;)
Ozzy np ma swoje wybrane psy (suczki i psi faceci)z którymi :
1. lubi spacerować
2. penetruje teren
3. biega , szaleje , podgryza :lol:
4.lubi się spotkać
poza tym najważniejsze dla Ozzy'ego są Człowieki :)
Dla Ozzulka kiedyś najważniejsza była piłka , teraz pierwsze miejsce w fascynacji zajmuje pływanie , potem turlanie się w trawie , śniegu , piasku , węszenie po krzaczorach ...a dopiero potem piłka . Jeść uwielbia , ale nie dostaje tyle ile by chciał :).
U nas dziś placuszki ziemniaczane , bo jedziemy na urodzinki i przygotowywałam jedzonko do zabrania do Rodziców więc na normalny obiad czasu nie było :)
Miłego dnia .

Posted

pozdrawiamy
U nas na pierwszym miejscu piszczący kurczak, no ale jak każe zostawić,to to się słucha wiec chyba jestem przed kurczakiem:eviltong: otem frisbee,piłki jedzonko!!! (ale nie karma) :evil_lol: i inne zabawki :DA no i oczywiście zabawy z Kubusiem ;)

Posted

...Ksieciunio booooski! u Was tak cieplo?u nas leje od wczoraj wieczor deszcz naprzemiennie z gradem :angryy:,astunia odczuwa bardzo wilgoc i dokuczaja jej tylne lapy,a bulwy wyciagane sa z domu na sile ,zeby zrobily to co do nich nalezy....pozdrawiamy ,miziamy :eviltong:

Posted

Witanko Księciunio!
Czyli nie było lasku a park:eviltong:
Jej jak on tu potężnie wygląda, śliczny jest http://i1120.photobucket.com/albums/l491/unikatowydiament/Oscar%20Patric/Zdjcie-0038-1.jpg

Nie przejmuj się tym, że nauka nie sprawia mu przyjemności, skup się na tym co lubi, kiedyś miałaś zdjęcia jak skakał do patyków więc bardzo fajna zabawa. Mojego poprzedniego sunia też nie ruszały piłki, patyków, aportowania więc ją do tego nie zmuszałam;)

Posted

[quote name='Agucha']Jedną nogą wpadamy, Oscarca podziwiamy, całusy wtorkowe zasyłamy i... prosimy...:oops:
...........................................

Kochani!
porzucona w Rybniku - moja tymczaska - Adelka zakwalifikowała się do konkursu!!!
BARDZO POTRZEBUJEMY GŁOSÓW!
Poświęcisz minutkę?

Walczymy o m.in. o karmę i kontenerek, które bardzo przydadzą się - wywalonej zapewne z powodu choroby Adelce - do częstych wizyt u weta...

Będziemy wdzięczni jeżeli zagłosujecie i przekażecie naszą prośbę dalej :loveu:

http://www.petsupplies.pl/dachowiec-miesiaca.html?pID=761
A jak tam się głosuje? Wchodziłam na tego linka, pokazuje mi się kicia i jej miejsce w rankingu, ale gdzie mam nacisnąć aby oddać głos - sorki chyba ślepa jestem, bo nie widzę :roll:
[quote name='Buszki']Pozdrowionka dla Księciunia.
Nie narzekaj na patyki,moja Chicha woli węgiel drzewny i zawzięcie rozpracowuje go na kanapach ;).
Łoooomatko, u mnie za coś takiego TZ urządziłby mi pokaz z fruwającym basenji w roli głównej :evil_lol:

Posted

[quote name='jamnicze']

Łoooomatko, u mnie za coś takiego TZ urządziłby mi pokaz z fruwającym basenji w roli głównej :evil_lol:[/QUOTE]

No co Ty,po coś są narzuty,które można wyprać ;).

Posted

Wczoraj było super ciepło,a dzisiaj jest tylko 8 stopni i cały czas pada,więc Księciunio śpi w łóżeczku,tylko nos widać,a rano musiałam Księciunia na dwór ciągnąć,bo nie chciał iść na spacerek.
Miałam dzisiaj jechać na wystawę do Rybnika,a tu ze raz pada,a dwa mam gorączkę,nawet nie wiem gdzie się zaziębiłam,za raz idę wziąść gorącą kąpiel,aspirynę i do łóżka się wygrzać,bo jutro do pracy.

pozdrawiamy:)

Posted

Ja Oscar,Oscar Księciunio przyszedł,a jak Ja idziemy na spacerek,to On mi myk i do łóżeczka:evil_lol:
Ostatnio oglądałam " Tall Man" świetny film polecam:)
Uciekam na Alexa,miłego tygodnia i łapka od Księciunia:) :)

Posted

[quote name='unikatowydiament']Wczoraj było super ciepło,a dzisiaj jest tylko 8 stopni i cały czas pada,więc Księciunio śpi w łóżeczku,tylko nos widać,a rano musiałam Księciunia na dwór ciągnąć,bo nie chciał iść na spacerek.
Miałam dzisiaj jechać na wystawę do Rybnika,a tu ze raz pada,a dwa mam gorączkę,nawet nie wiem gdzie się zaziębiłam,za raz idę wziąść gorącą kąpiel,aspirynę i do łóżka się wygrzać,bo jutro do pracy.

pozdrawiamy:)

nie masz czego zalowac ;)
ja tez mialam isc ale bylam w sob i aby tyle z tego uciechy bylo przed praca ;)

Posted

witamy:)

Przeziębienie mnie rozłożyło,w pracy koszmar,wszyscy chorzy:shake: i nie ma kto robić,więc nawet nie szłam do lekarza,bo kierowniczka by się wściekła,poszłam do apteki i kupiłam coś od przeziębienia,i herbatę z dzikiej róży.
A Oscar dzisiaj narozrabiał,po obgryzał tynk u mamy:angryy: mamcia zła jak osa,Księciuniowi widocznie brakuje wapna,wiec muszę mu je podać i będzie ok,a Misiek obiecał że w weekend,zaprawi dzieło Oscarka:lol: