Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='unikatowydiament']dzisiaj moja córeńka Dominisia ma urodzinki
już 15 lat
wszystkiego najlepszego,spełnienia najskrytszych marzeń
słodkiego miłego życia
bez głodu,chłodu i bicia:) :)

Najlepsze życzenia:):):)

Posted

Buszki napisał(a):
Ja też zbieram i nie mam co z nimi zrobić.Mam już dwie reklamówki :roll:.

u nas każde przedszkole, szkoła, nawet zakłady pracy mają pudelka na zakrętki (ostatnio spotkałam takie pudełko na zakrętki w sklepie z młotkami, gwoździami itp). Fajnie, że akcja sie tak rozruszała :) to taki mały gest a ile moze pomóc.

Posted

[quote name='M&S']Witanko,

jak tam po imprezie?

witamy Wszystkich cieplutko:)

dziękujemy,imprezka była przednia:)

no Ja już mam mieszkanko calutkie wysprzątane,prezenciki kupione,kartki świąteczne wysłane
a teraz jeszcze choineczkę ubrać,mieszkanko ustroić i kupić opłatki i nowy bielusieńki obrus :)

pozdrawiamy

Posted

CHORY PITBULL prosi o pomoc miłośników TTB.
Po raz kolejny Fundacja AST apeluje do Was o pomoc. Tym razem dla wspaniałego, ale schorowanego red nosa. Pomoc potrzebna jest od finansów, poprzez DT, aż do DS.
Fundacja AST zabrała ze schroniska ok. 4 letniego pitbulla red nose, gdyż podejrzewano u niego ciężką, nieuleczalną chorobę skóry. Nie mając wolnych miejsc na przyjęcie psiaka pod bezpośrednią opiekę, fundacja zaoferowała pomoc w diagnostyce, aby ułatwić potencjalnym nowym opiekunom decyzję o adopcji. I tak też się stało, że zabraliśmy psiaka do lecznicy i zrobiliśmy kompleksowe badania. Jak się szybko okazało, stan psiaka jest gorszy niż się spodziewano.
Okazało się, że "Bosco" (takie imię dostał) nie ma większych problemów ze skórą (ma lekką postać nużycy), ale ma duże problemy z wątrobą i tylnymi łapami. Problemy z wątrobą będą kolejno diagnozowane, aby poznać przyczynę żółtaczki. Wiemy już zaś, że jeśli uda nam się opanować problemy z nią, Bosco czekają dwie operacje tylnych łap, w prawej łapie ma zerwane więzadło kolanowe, w lewej zaś łapie trzeba usunąć prawdopodobną zmianę martwiczą przy bloczku (mogła ona powstać na przykład na skutek uderzenia, urazu kolana), która powoduje ból.
Bosco od ponad tygodnia przebywa w lecznicy dla zwierząt. Nadal trwają badania, obecnie w kierunku wątroby. Ale nie chcielibyśmy, aby pies wracał do schroniska. Tym bardziej w obliczu jego schorzeń.
Szukamy dla Bosco domu tymczasowego na okres leczenia, ale głównie domu stałego, który nie będzie obawiać się adopcji psiaka wymagającego specjalnej opieki.
Ci, którzy nie mogą sobie pozwolić na adopcję Bosco, mogą także pomóc! Możecie Państwo wspomóc leczenie Bosco, bo pobyt w lecznicy, diagnostyka, operacje, pochłoną spore fundusze.
Zachęcamy do odwiedzenia strony Fundacji AST, która sprawuje nad psem opiekę.
www.fundacja-ast.pl
Na stronie znajdą Państwo pełny kontakt, dane wpłat, a także i inne terriery typu bull w potrzebie.