Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na wyniki sekcji trzeba jeszcze poczekać.

Wyglądało to albo na zawał serca, albo na pęknięcie szwa i wykrwawienie. Ewentualnie rozerwanie jelita przez kość,czy kamień. Ale to tylko moje oceny. Czekamy co powie weterynarz, który robi sekcję Iry.

Z OPISU OPIEKUNA:
Dziś rano Ira nie chciała wyjśc na dwór,ale w końcu się zdecydowała. Zrobiła przepisowe siku i wróciła na posłanie. Po kilku minutach dobiegł z pokoju przeraźliwy pisk. Ira zaczęła się zwijać i wciskać pod fotel. Po minucie wyciągnęła siny język i upadła. Nic nie możnabyło zrobić. Umarła równie nagle jak sie pojawiła w naszym życiu.

Jedyna pociechą jest to,że miesiąc życia, te ostatnie cztery tygodnie, spędziła z człowiekiem, który ją szczerze kochał. Miała dach nad głową, jedzenie. Nie musiała się o nic już bać. Odeszła otoczona miłością i ciepłem. Odeszła w swoim domu...

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To naprawdę bardzo smutna wiadomość :(

Ale faktycznie tak jak mówisz ten ostatni miesiąc spędziła w ciepłym domu z kochającym człowiekiem i to naprawdę myślę, że dla niej była cudowna rzecz...

Posted

Wielka szkoda :( Miałam okazję poznać Irę i to na prawdę była przekochana sunia.
Nati, wg moich wetów nie istnieje coś takiego jak zawał serca u psów. Poczekajmy na wyniki sekcji. Nie ma co gdybać...

Posted

Pies znajomej przeszedł zawał i zachowywał się podobnie. Inaczej mówiąc atak serca. Ale to są takie moje tylko przypuszczenia,fachowcem nie jestem. Z resztą jaka by nie była przyczyna, Ira nie żyje...

Posted

Chodzi mi o to, że wg wetów psy nie miewają czegoś takiego jak zawal/atak serca, a właściwie mięśnia sercowego.
Czas się zastanowić nad finansami Iry. Pies nie żyje, ale za zabieg trzeba zapłacić. Część kosztów pokryje bazarek Ani, ale dalej brakuje nam około 90zł.

Posted

[quote name='NatiiMar']Na wyniki sekcji trzeba jeszcze poczekać.

Wyglądało to albo na zawał serca, albo na pęknięcie szwa i wykrwawienie. Ewentualnie rozerwanie jelita przez kość,czy kamień. Ale to tylko moje oceny. Czekamy co powie weterynarz, który robi sekcję Iry.

Z OPISU OPIEKUNA:
Dziś rano Ira nie chciała wyjśc na dwór,ale w końcu się zdecydowała. Zrobiła przepisowe siku i wróciła na posłanie. Po kilku minutach dobiegł z pokoju przeraźliwy pisk. Ira zaczęła się zwijać i wciskać pod fotel. Po minucie wyciągnęła siny język i upadła. Nic nie możnabyło zrobić. Umarła równie nagle jak sie pojawiła w naszym życiu.

Jedyna pociechą jest to,że miesiąc życia, te ostatnie cztery tygodnie, spędziła z człowiekiem, który ją szczerze kochał. Miała dach nad głową, jedzenie. Nie musiała się o nic już bać. Odeszła otoczona miłością i ciepłem. Odeszła w swoim domu...[/QUOTE]

To musiało być straszne przeżycie dla opiekunów. Naprawdę wielka szkoda , że Ira nie nacieszyła się dobrym życiem dłużej :-(.

Posted

Pierwsze ustalenia:
Ira miała liczne krwiaki na wątrobie,sercu i płucach. To prawdopodobnie był jakiś nowotwór, bądź spowodował to nowotwór. Lekarz określił to jako DIC Zespół Wewnątrznaczyniowego Wykrzepiania. Ira dostała ataku i po prostu udusiła się. Być może ataki miewała wcześniej,ale krótsze. Ten zbyt dług wstrzymał jej oddech. Po minucie walki umarła...
Prawdopodobnie operacja przyspieszyła smierć, ale suka i tak długo by z tym nie pożyła. Może włąśnie dlatego ja wyrzucono? Teraz już niczego się nie dowiemy...

Posted

Szkoda, że jak już miała odejśc, nie odeszła we śnie...uduszenie...koszmar...ja też się spotkałam z diagnozą ataku serca, pies odszedł po jednym piśnięciu, gdzie sekundę wcześniej szalał...jaka szkoda, taka piękna sunia:(

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...