Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A Nati was musi zawieść...auto klekło.Niestety nie pojad z Irą. Mam urwaną rurę aucie,naorawa potrwa kilka dni,a oddaję auto dopiero w poniedziałek,bo wtedy będę miła trochę kasy. cała akcja znów się przesunie,chyba że kto inny pojedzie.Nawet tak bym wolała...

Posted

ja odpadam. jedyne gdzie pojadę to może na porodówkę w końcu ;) nie wiem czy znajdziemy kogoś innego...bazylowa nie ma jak a z tozu nie liczyłabym na nikogo bo wiesz jakie mają podejście do tego, że pies nie trafił do naszego schroniska "cudownego".

a o koszt sie dowiedziałaś? żeby wiedzieć ile kasy zbierac trzeba?

Posted

dzisiaj dostałam wiadomość z przytuliska, że Ira musiałaby dostać się do weta szybciej jednak. Kilka dni temu skończyła jej się cieczka a dzisiaj znowu cos poleciało:/ u kilku suk u znajomych był to pierwszy objaw ropomacicza. Nikt nam też nie zagwarantuje, że suka nie jest zaciążona - też trzeba to sprawdzić. Nie wiem jak to rozwiążemy, kto z nią pojedzie :( usg u nas kosztuje 30 zł w lecznicy - trzeba jechać do innej niż na sterylkę bo tam nie ma aparatury ale niestety nie ma komu. Nati czy mechanik powiedział mniej więcej kiedy auto do odbioru?

Posted

Jade jutro z Ira na sterylkę. To jeden jedyny dzień kiedy mogę pojechać. W inne odpadam. I to tez dosyć ryzykownie zrobiłam,bo auto wciąż w warsztacie,a ja się już umówiłam. Teraz módlmy się,żeby było gotowe na jutro rano...Postaram się jak najszybiej Irę zabrać z przytuliska. Może znajdę jakiś DT w okolicy. Tam jest coraz więcej problemów...

Posted

Ira jest już u weterynarza. Zostawiłam ją tam,mam się zgłosić o 16.00. Koszt zabiegu razem z lekami i kołnierzem wyniesie około 280-300zł. Może troszke mniej.

Posted

Ira już po operacji. Jest bardzo słaba. Była w czterotygodniowej ciąży,czyli zapłodnił ją jakiś pies zanim trafiła do przytuliska. Niestety lekarz musiał dokonac aborcji:( Może tak lepiej.
Ira ma słabą krzepliwośc krwi i prawdopodobnie w czasie porodu wystąpiłyby komplikacje, z którymi pan Bernard mógłby sobie nie poradzić.
Teraz dochodzi do siebie w lecznicy, a wieczorem wróci do swojego tymczasowego domu. Szukamy jej stałego miejsca na ziemi!

Koszt zabiegu wraz z lekami: 240 zł. Nasz wspaniałomyślny lekarz opuścił cenę i na własny koszt odwiezie Irę do przytuliska. Dlaczego tak mało jest tak dobrych ludzi na tej ziemi...

Posted

Tak mi przykro, że napisze, że cieszę sie niesamowicie, że psiunia po zabiegu, ale jestem sama wkur...ona na siebie, że finansowo nie wspomogę....przepraszam....