Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

31.08.2010
IRA UMIERA NAGLE W SWOIM DOMU TYMCZASOWYM...

Prosze o pomoc!
W mojej miejscowości wyrzucono jakiś czas temu sukę w typie ON. Wtedy była w tragicznym stanie,chuda, zaniedbana, sponiewierana i potwornie zlęknione Na kilka tygodni znikneła. Teraz pojawiła się troszkę inna. Lekko nabrała wagi, jest bardziej ufna,wręcz tuli sie do człowieka. Dokarmiają ja okoliczne pijaczki, ale w upały sunia śpi pod gołym niebem, nie ma schronienia.
SUKA ZNA PODSTAWOWE KOMENDY, SIADA PRZED MISKĄ, WARUJE, DAJE ŁAPĘ, ZOSTAJE NA KOMENDĘ! To pies wychowany w domu i okrutnie porzucony.

Potrzebny PILNIE DT lub DS, bo jesli suka trafi do schronu, nigdy już stamtąd nie wyjdzie-jaki jest nasz schron niektórzy wiedza...

BARDZO PROSZE O POMOC DLA SUNI. TAK CUDOWNY PIES MUSI MIEĆ WSPANIAŁY DOM.

Na moje oko suczka ma jakieś 5-6 lat. JEŚLI SZYBKO NIE ZNAJDZIEMY JEJ DOMU, GROZI JEJ NIEBEZPIECZEŃSTWO ZE STRONY LUDZI...

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie poszła sobie spod mojego domu. Dostała jeśc, pić i musi jej to wystarczyć na cały weekend. Kto ją nakarmi i napoi kiedy ja wyjadę? A kto będzie ją głaskał? Ona tak bardzo potrzebuje cżłowieka:(

Posted

Dzięki zmierzchnica, jesteś wielka:)

Mógłby ktoś ogłoszenia porobić?
Jest to duży problem cała ta sprawa z suką, ponieważ ja jutro wyjeżdżam wczesnie rano i ktoś musi poprowadzić całą akcję znalezienia suce DT lub DS. Myślę czy jej nie wcisnąc do naszego przytuliska (nie mylić ze schroniskiem!), tylko tam trzeba psu zapewnić wyżywienie...no i transport byłby potrzebny.

Co do tego hotelu Pietrucha, to on jest spoko,ale przyjmuje psy zaszczepione i zdrowe. Trochę to dziwne, bo do hoteli zwykle trafiają, albo powinny trafiać, psy z ulicy. Także wymagania extremalne. No i kasy nie mamy na hotel...

Posted

awaryjne można wcisnąć. szkoda psiaka na ulicy. dzwoniłaś do p. B? tylko jedzenie , szczepienie tez obowiązkowo już w naszym zakresie, żeby nie narażac na koszta. no i na maksa ogłoszenia!

a na imię damy jej Ira ;p ku pamięci dzielnej ratowniczki ONki, która na dniach odeszła (słynna "Irasiad")

Posted

a więc tak: można Irę ulokować w przytulisku - p. Bernard zgodził się ale nie na długo ze względu na przepełnienie w przytulisku - ponad 45 psów obecnie. kolega chce nam dać 50 zł i trochę karmy na psa - będzie na szczepienie i worek karmy - dzięki wielkie:loveu:

Posted

z transportem jak zwykle kiepsko będzie...
na razie trzeba pomysleć jak Irę przetransportować. w ostateczności poczekamy na nati do poniedziałku? ja jestem uziemiona, Asia k. - na która liczyłam, że nam pomoże niestety nie może teraz. :(

Posted

Jedzie bazylowa, Asia K. i pani Rudzka. Zawioza sunię około 19. Wróciłam z wyjazdu specjalnie,żeby sprawdzić sytuacje,ale jechac z nimi nie moge,bo musze wracać do Opola. Sunia lezy pod moim domem.

Posted

no to dobrze :) znajdź tylko czas żeby pojechac i obfocić Irkę, sprawdzić jak z kotami na smyczy itp:) żeby do ogłoszeń było. a w okolicy Lubieszowa błąka się 10 mies mix onka - byc może ten co bazylowa ostatnio namierzała :/jakiś wysyp...wakacyjny

Posted

Kocham wakacje;/

Irka na smyczy chodzi perfekcyjnie-sprawdziłam dzisiaj. Potrafi:
siad, waruj, zostań z siadu, zostań z warowania, czekaj (na posiłek-siada przed miską), przywołanie i czekając na dziewczyny nauczyłam ją jeszcze podawania łapy. Pieknie wskoczyła do samochodu, ogólnie bardzo udomowiona. Nie wiem co takiego zrobiła,że ktoś postanowił ja porzucić, ale to był prawdopodobnie największy życiowy błąd tego kogoś.
Teraz czekam na ifno, bo Asia K. ma jakiś chętnych na Bema w K-K. Może się zdecydują:)