Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

i też się tego obawiam, bo nie wszystkie nasze rury zostały wymienione :shake:, tylko te łazienkowe , ale nie mam teraz tyle pieniędzy żeby remontować wszystko, a jest co, niestety :shake:

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

qrcze, nie wiem co się dzieje :shake:, przed chwilą napisałam tu posta i go też nie ma :shake:. Ja zdjęcia mam :shake:. Może to znowu coś z dogo :shake:

robimy winko :cool3:

winogrona z naszego ogródka

czy winkowe fotki się wyświetlają :cool3:?

Posted

[quote name='leemonca']qrcze, nie wiem co się dzieje :shake:, przed chwilą napisałam tu posta i go też nie ma :shake:. Ja zdjęcia mam :shake:. Może to znowu coś z dogo :shake:

robimy winko :cool3:

winogrona z naszego ogródka

czy winkowe fotki się wyświetlają :cool3:?

My też co roku winka sami robimy:cool3: wymienię z czego:
dzika róża z kilkoma listkami bazylii- pycha, wiśniowe,z dzikich czereśni- nie ciekawe:shake: , winogronka takie jak Wy i białe( w tym roku nie będzie, TZ tak je powycinał w zeszłym roku, ze ni ma wogóle:p ) jeszcze ostrężyny- moje ulubione, czarna pożeczka i to tyle.

Posted

czarna porzeczka mieszana z czerwoną - pycha, mniam mniam,
czarny bez - specjalność mojej Mamy - pychotka,
wiśnie z pestkami - takie sobie,
mieszane: jabłka, czereśnie, śliwki, itd... wyszedł jabol,(miała być sangria)najlepsze z naszych czarnych winogron - cymes

no i bym zapomniała - z dzikiej róży, ale takiej zbieranej daleko, daleko od aglomeracji -- pyszności!!!

Posted

[quote name='bonita']My też co roku winka sami robimy:cool3: wymienię z czego:
dzika róża z kilkoma listkami bazylii- pycha, wiśniowe,z dzikich czereśni- nie ciekawe:shake: , winogronka takie jak Wy i białe( w tym roku nie będzie, TZ tak je powycinał w zeszłym roku, ze ni ma wogóle:p ) jeszcze ostrężyny- moje ulubione, czarna pożeczka i to tyle.
biełe winko robi sie tez z ciemnych winogronek :cool3: tylko trzeba pamietac zeby oddzielic skorki :) bo to one posiadaja garbniki qtore bariwa wina:) wiele bardzo dobrych i drogich win białych jest robiona wlasnie z ciemnych winogron :)

Posted

evaxon napisał(a):
biełe winko robi sie tez z ciemnych winogronek :cool3: tylko trzeba pamietac zeby oddzielic skorki :) bo to one posiadaja garbniki qtore bariwa wina:) wiele bardzo dobrych i drogich win białych jest robiona wlasnie z ciemnych winogron :)

chciałaby widzieć jak ktoś oddziela skórki z każdego owocka i wrzuca do baniaka 25-cio litrowego :cool3: , można się zajechać :evil_lol: , ale wino pewnie pyszne :lol:

Posted

[quote name='evaxon']biełe winko robi sie tez z ciemnych winogronek :cool3: tylko trzeba pamietac zeby oddzielic skorki :) bo to one posiadaja garbniki qtore bariwa wina:) wiele bardzo dobrych i drogich win białych jest robiona wlasnie z ciemnych winogron :)

Taka robótka ze skórkami to nie dla mnie:evil_lol:

Posted

leemonca napisał(a):
chciałaby widzieć jak ktoś oddziela skórki z każdego owocka i wrzuca do baniaka 25-cio litrowego :cool3: , można się zajechać :evil_lol: , ale wino pewnie pyszne :lol:

w winnicach wszystko zechanizowane teraz jest wszystko :eviltong: :evil_lol:

Posted

[quote name='leemonca']czarna porzeczka mieszana z czerwoną - pycha, mniam mniam,
czarny bez - specjalność mojej Mamy - pychotka,
wiśnie z pestkami - takie sobie,
mieszane: jabłka, czereśnie, śliwki, itd... wyszedł jabol,(miała być sangria)najlepsze z naszych czarnych winogron - cymes

no i bym zapomniała - z dzikiej róży, ale takiej zbieranej daleko, daleko od aglomeracji -- pyszności!!!

Z tą sangrią to dokładnie :evil_lol: jabolek bombowy, też taki mielismy:evil_lol:
My robimy wisnie bez pestek - są super , tylko roboty dużo:p .
A winogrona to standard - są superowskie :), szkoda ze w tym roku nie będzie:placz: , ale mamy zeszłoroczne;)

Posted

leemonca napisał(a):
no i dlatego lubimy te nasze winka i lubimy je robić :evil_lol:

:evil_lol: ciekawa jestemjak tam z tymi winkami waszymi:evil_lol: czy to sa winka czy napoje winne:diabloti: (chodzi o zawartosc %) :evil_lol:

Posted

dzieńdoberek:multi:, u mnie w domu tata też kiedyś robił winko:lol: pamiętam jeszcze czasy kiedy cukier był na kartki i był problem z winkiem bo okazało się, że cukru jest za mało. Tata załatwił jakoś, ale to troszkę trwało. Kiedy nadszedł czas zlewania winka okazało się, ze jest lekko musujące, bo tata dodając później drugą porcję cukru spowodował drugą fermentację. Byliśmy zadowoleni bo wyszedł nam ala szampan... do momentu, kiedy zaczął się sezon grzewczy i z butelek zaczęły wystrzeliwać korki:evil_lol:, ponieważ w moim pokoju było najchłodniej, to tam też stało najwięcej butelek (za moim biurkiem), całą wykładzinę miałam zalaną a w pokuju śmierdziało winiarnią:evil_lol:

Posted

[quote name='Imbir1']dzieńdoberek:multi:, u mnie w domu tata też kiedyś robił winko:lol: pamiętam jeszcze czasy kiedy cukier był na kartki i był problem z winkiem bo okazało się, że cukru jest za mało. Tata załatwił jakoś, ale to troszkę trwało. Kiedy nadszedł czas zlewania winka okazało się, ze jest lekko musujące, bo tata dodając później drugą porcję cukru spowodował drugą fermentację. Byliśmy zadowoleni bo wyszedł nam ala szampan... do momentu, kiedy zaczął się sezon grzewczy i z butelek zaczęły wystrzeliwać korki:evil_lol:, ponieważ w moim pokoju było najchłodniej, to tam też stało najwięcej butelek (za moim biurkiem), całą wykładzinę miałam zalaną a w pokuju śmierdziało winiarnią:evil_lol:

Moim znajomym butla wystrzeliła :evil_lol: , mieli zapach aż do wiosny i pięknie ukolorowany parkiecik :evil_lol:

:evil_lol: ciekawa jestemjak tam z tymi winkami waszymi:evil_lol: czy to sa winka czy napoje winne:diabloti: (chodzi o zawartosc %) :evil_lol:

zawartości alkoholu nigdy nie mierzyliśmy żadnym aparacikiem, jedynie zakręcona głowa była miernikiem mocy :cool3: :evil_lol: , a bywała nieraz mocno :evil_lol:

dzieńdoberek :multi: a na dzieńdoberek kilka foteczek

ach te nieznośne uchole :shake:

i kilka z ogródeczka

Posted

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:ale niewinna minka

co do winka to jak mój Kuba miał jakiś roczek :razz:robiliśmy winko i butla stała w kuchni w kącie i pewnego razu Kuba przyładował w nią takim krzesełkiwm na kółkach i 25 litrów poleciało po scianach z 4 piętra :evil_lol::evil_lol::evil_lol:najwięcej do sasiada na 3 .....ale on był wyrozumiały bo sam miał 2 dzieci w tym samym wieku i też robił takie winko :razz:
A ja łapałam to co nie popłynęło w reczniki :evil_lol::evil_lol:ale pachniało w domku :evil_lol: