Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

leemonca napisał(a):
trzeba się rozwijać :cool3: , jeszcze muszę popracować nad nowym avatarkiem, bo kolorystycznie nie pasuje teraz do bannerka :evil_lol:

ale z Ciebie Estetka:eviltong::eviltong::eviltong::eviltong:

a Haker - the beściak:evil_lol::evil_lol::evil_lol: b. mi się jego krawatka podoba:):):)

Posted

I już avatarek pasuje ;-)
A biedny Haciu przyszedł dziś do domu z oczami czerwonymi jak królik :shake:, jeszcze w dodatku tak je mrużył, że szedł prawie po omacku :-(, ale teraz jest już trochę lepiej. Dostał maść do oczka i już ich nie mruży.
A tak się świetnie bawiliśmy z Herą i Tysonkiem

był jeszcze dalszy ciąg, ale wkleję później to tak strasznie długo trwa ( to wklejanie):lmaa: a ja chcę trochę was poodwiedzać :razz:

Posted

[quote name='chicken']Piękny banerek i avatarek... Kto ci robił??:diabloti:

wszystko robię sama :cool3:

Imbir1
Hakerek jest taki wysoki, czy mi się wydaje przy tych innych boksiach?

niestety nie wydaje ci się, Haker ma długie nogi :lol:

a tak wogóle to przeczytałam dzisiaj to: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2052165#post2052165

i to:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=29280

i wszystkiego mi się odechciało :-( :-( :-(

Posted

leemonca napisał(a):
ma maść do oczek z antybiotykiem i sól fizjologiczną do przemywania. ale po tej maści to tak jakby bardziej puchło :shake:

To jej nie dawaj moze ma na nią uczulenie, dawaj tylko śól.

Posted

bo jak to alergia to mu antybiotyk nie pomoże, nie masz może takich kropli jak dicortineff, na alergię Imbirkowi pomagają, ale to jest steryd więc ostrożnie. albo może wapno masz w domu, żeby mu podać, albo np. zyrtek albo coś w podobie. Mój jest alergik i muszę być zawsze przygotowana na niespodzianki

Posted

bonita napisał(a):
To jej nie dawaj moze ma na nią uczulenie, dawaj tylko śól.

maść zaaplikowaliśmy tylko raz i wydaje mi się, że było gorzej, nie podam więcej, nie będę spekulować i eksperymentować na psiulce, czy po maści było gorzej czy nie. Napewno kiedy przemyłam solą , oczka wróciły mniej więcej do normy.

Posted

Imbir1 napisał(a):
bo jak to alergia to mu antybiotyk nie pomoże, nie masz może takich kropli jak dicortineff, na alergię Imbirkowi pomagają, ale to jest steryd więc ostrożnie. albo może wapno masz w domu, żeby mu podać, albo np. zyrtek albo coś w podobie. Mój jest alergik i muszę być zawsze przygotowana na niespodzianki

ta maść, którą mamy to właśnie dikortineff, i tu jest napisane, że w składzie ma neomycynę czyli antybiotyk! czy krople mają inny skład?

Posted

widzę, że też ma antybiotyk (neomycyna w postaci siarczanu)- nie wiem dokładnie co to znaczy,
ciekawe, moja koleżanka używa maści bo jej boksiu ma uczulenie i wiecznie zaczerwienione oczy i wiem że maść jest mocniejsza od kropli. Ja używam tylko kropli

Posted

A ja używam zwykłych kropli na uczulenie dla ludzi w aptece bez recepty i wszelkie zaczerwieniena jak dotad po niej znikały. Czasem przemywam rumiankiem, albo herbatą też jest dobra.

Posted

stara ale skuteczna metoda, esencja z herbatki bardzo dobrze działa, zawsze na wyjazdach sobie o tym przypominam, jak nie mam pod ręką nowoczenych wynalazków:evil_lol: