Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fajny kanarek, Tygra też próbuje nasza paputkę upolować - tj jak jest w klatce to ok, ale jak lata to już mało nie upolowała i teraz jak Gucia lata Tygra musi wyjść :)
Ztymi alergiami to tragedia, ja gdy pojawił się u nas kot perski, po ok 1 roku dostałam stanu podgorączkowego który utrzymywał się przez prawie 2 lata, a jak powiekszyły mi się węzły chłonne to poszłam do alergologa testy i okazało się że alergia na mojego kota. Zdziwiłam się bo wcześniej miałam dachowce i nic się nie dzialo prócz kataru, ale testy powtórzone i to samo. Zaczęłąm brać leki ale po 6 mies rodzice powiedzieli że nie mam mowy i kot musi odejść :(
znalazłam mu domek, dobry u młodych ludzi ,a mi po ok 3 tyg zeszła temperatura a po 2 miesiącach węzły chłonne doszły do normy. Od tej pory już wiem że kota mieć nie będę :(

a ten widok super

Posted

nas na szczęście alergie omijają, chociaż... moja córka zawsze pod koniec wakacji-na początku września zawsze ma straszne katary , chodzi zasmarkana i powtarza się to już systematycznie od x-lat:razz: - to chyba alergia na szkołę :razz:

Posted

Witajcie

Widzę , że galeryjki się powiększają :multi: :multi: :multi:
Jaki ładny ten kanarek :D :D :D
[quote name='leemonca']

A ja też mam alergię... Na wszelkiego rodzaju pyłki... i na : sierść psa....
Ale biorę leki cały rok, i nie jest tak źle. Powiem szczerze, że po tym jak w lipcu odszedł nasz kochany poprzedni boksiu (nomen omen FRED :) ) czyłam się alergicznie tak dobrze, że nawet tabletki mogłam odstawic... No ale, że bez psa w domu do bani, więc od września mamy Gastka, a ja leki znów w pełnej urzywalności....

Posted

taka piękna pogoda dzisiaj u nas była, więc wzięłam czubka, wpakowałam do autka i pojechaliśmy do mojej ulubionej Andrzejówki. Dojeżdżamy... a tam znowu mgła :placz:, zimno i straszny wygwizdów :placz:. Nie dość, że jestem zasmrkana to jeszcze nawiało mi w uszy :placz:

tak tam wyglądało

czubka też obfociłam, a jakże

wziął piłeczkę, olał kamień i odmaszerował

reszta będzie później

Posted

dzieńdoberek:multi:, wpadłam się przywitać a ty takie informacje:lol:
Ja też miałam kanarka kiedyś, nazywał się Maciuś i przezył z nami 10 lat, na noc musieliśmy go zasłaniać bo od wczesnego rana strasznie trajlował, fajny chłopak z niego był:lol:

Posted

[quote name='bonita']Witamy nowego domowniczka :). Czy ładnie Was budzi spiewająco;) ?

na razie jeszcze nas nie budzi :lol: , musi przejść okres socjalizacji z nami :cool3:
śpiewa jak myśli, że jest sam w domu :cool3: miałam zaszczyt go usłyszeć, ale narazie tylko ja :eviltong: , ślicznie śpiewa :loveu:

a wogóle to mam doła takiego, że ... :shake: :shake: :shake: byłam popołudniu z Hakerem w parku, przechodząc koło kortów tenisowych Haker nagle zaczął skomleć i podskakiwać dziwacznie i ciągnąć w stronę siatki okalającej jeden z kortów. Patrzę... a tam siedzi malutki, trzęsący się,przerażony, mały, biały kłębuszek. Był przewiązany wpół sznurkiem i przywiązny do siatki. Nie mógł się ruszyć ani załatwić :-( :shake: , robił pod siebie i był cały upaprany w swoich odchodach :-( , odwiązałam go i wzięłam na ręce ale mój czub :mad: skakał dookoła i na małego i nie mogłam sie ruszyć.Przeszłam kawałek puściłam małego ale jemu się rozjeżdżały tylne nóżki :shake: nie umiał jeszcze normalnie chodzić :shake: Na ławce siedział starszy pan i zostawiłam kłębuszka pod jego opieką (powiedział, że będzie sobie siedział jeszcze długo) i poszłam szybko do domu zostawić czubka, wsiadłam w samochód i pojechałam do parku a tam żywego ducha :shake: , ani kłębuszka, ani starszego pana, ani sznurka z którego go uwolniłam :shake: nie wiem co mam o tym myśleć :shake: chce mi się płakać!!!

Posted

Kate I Luka napisał(a):
A może to magia świąt? I tak naprawdę ich tam nie było ? :roll:

Tylko, by była magia świąt musi być też śnieg.... a tu nic...

magia świąt napewno nie:shake: , bo kurtkę z kupek małego musiałam od razu wyprać:shake:

Posted

Tylko mi nie mow ze znowu sie zaplatał w jakis kamienny krzaczek tylna łapka eheheheheh....
Przepiekne foty .........
Słuchaj moze sarszy pan zabrał bidulka i poszli razem do domku ...
W koncu czas przedswiateczny ...cuda magia ...

Posted

leemonca napisał(a):

a wogóle to mam doła takiego, że ... :shake: :shake: :shake: byłam popołudniu z Hakerem w parku, przechodząc koło kortów tenisowych Haker nagle zaczął skomleć i podskakiwać dziwacznie i ciągnąć w stronę siatki okalającej jeden z kortów. Patrzę... a tam siedzi malutki, trzęsący się,przerażony, mały, biały kłębuszek. Był przewiązany wpół sznurkiem i przywiązny do siatki. Nie mógł się ruszyć ani załatwić :-( :shake: , robił pod siebie i był cały upaprany w swoich odchodach :-( , odwiązałam go i wzięłam na ręce ale mój czub :mad: skakał dookoła i na małego i nie mogłam sie ruszyć.Przeszłam kawałek puściłam małego ale jemu się rozjeżdżały tylne nóżki :shake: nie umiał jeszcze normalnie chodzić :shake: Na ławce siedział starszy pan i zostawiłam kłębuszka pod jego opieką (powiedział, że będzie sobie siedział jeszcze długo) i poszłam szybko do domu zostawić czubka, wsiadłam w samochód i pojechałam do parku a tam żywego ducha :shake: , ani kłębuszka, ani starszego pana, ani sznurka z którego go uwolniłam :shake: nie wiem co mam o tym myśleć :shake: chce mi się płakać!!!

Ojej, jakie to przykre... :-( Biedna psina... Może ten pan ją przygarnął i psiak już ma ciepły domek...?