Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a to nie ma sobie rownych:)jak by byl wklejony normalnie swietnie tu wyszedl......:loveu::loveu::loveu::loveu:

a tu zachowanie Hakera na widok mojego kolegi zapalającego papierosa

NIKORET boski:):):):):):evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

nic nie trzeba więcej dodawać :loveu: Foty są boskie.

Posted

evaxon napisał(a):
ooo jakie skoczne foty:cool3:
my odkad mamy obroże preventica zadnego goscia ni emielismy:shake: :razz:

ona się tak nazywa- "preventica" tak mam pytać w sklepie? :roll: , nie śmiać się proszę, ale jestem nieuświadomiona w dziedzinie obróż :evil_lol: . Baster, mój pierwszy boksio był pryskany takim fajnym sprejem ale to było przywiezione ze Szwajcarii i nie pamiętam nazwy. Starczyło na bardzo, bardzo długo i było bardzo skuteczne. Pamiętam tylko pojemnik - biały i napisy i zakrętka z psikaczem - granatowe, może komuś się to z czymś skojarzy? :razz:

idę robić placki mojej Dzidzi

Posted

[quote name='Alicjarydzewska'];)Obroża Prewentic do kupienia raczej u weta i działa tylko na kleszczory ;)
A ten twój specyfik to nie był Frontline:cool3:

właśnie mnie mój TZ uświadomił, że to był Frontline :evil_lol: , tylko że Haker był nim smarowany (forma jednorazówki w aplikatorze kupiona u weta ) i łapie kleszcze :cool1: , to co , na jednego psa działa a na drugiego nie :shake: ?

Posted

leemonca napisał(a):
tylko że Haker był nim smarowany (forma jednorazówki w aplikatorze kupiona u weta ) i łapie kleszcze :cool1: , to co , na jednego psa działa a na drugiego nie :shake: ?

Jesli byl smarowany ponad miesiac temu, to juz nie dziala. Kleszcze sie podobno uodparniaja na te preparaty, my stosujemy frontline razem z preventic, ale inni uzywaja preparatow o innym skladzie (np advantic czy jakos tak :hmmmm:).

Posted

leemonca napisał(a):
jak najlepiej go zabezpieczyć?!?!

Jest gdzies temat o kleszczach, ale jest bardzo obszerny :roll: Najlepiej poradzic sie weta, bo nie wszystkie te srodki mozna stosowac jednoczesnie. Niestety, zdaza sie, ze nawet zabezpieczone psy lapią babeszje :angryy: :-(

Posted

Ja stosowalam dotychczas czeski preparat o nazwie Petosan/tak jak polski specyfik do zębów/i składem przypominał Advantix, nie miałam żadnych problemów z kleszczorami .To był specyfik w sprayu.Zrobie jutro fote opakowania.

Posted

[quote name='leemonca']a tu zachowanie Hakera na widok mojego kolegi zapalającego papierosa

Ale masz mądrego psa ;] A fotki wcale nie są takie złe, wręcz przeciwnie. Mi za to ostatnio robienie zdjęc zupełnie nie wychodzi. Chyba mi się ręce trzęsą, bo wszystkie są nie ostre :angryy:

Posted

[quote name='leemonca']

Witam skocznego Hakerka :lol:

Leemonca napisałaś, że smarowałaś Hakera Frontlinem. Może źle zrozumiałam, ale tym preparatem nie smaruje się psa. Odgarniasz sierść do gołej skóry i zakraplasz w kilku miejscach - kark, plecy, nasada ogona. Ten środek musi przeniknąć wgłąb skóry, ponieważ działa w warstwie lipidowej. Smarowanie po sierści nie daje efektów. Regularnie stosuję przeciw kleszczom Frontline ew. Fiprex.
Gerda dużo biega po lesie, trawach i przynosi kleszcze. Część namierzam zanim się wczepią w psa, a te które zdążą zasychają zanim się opiją i (mam nadzieję) zanim zarażą psa babeszjozą :roll:

Posted

[quote name='leemonca']tak, może źle napisałam, ale wcierałam, tyle że wedle instrukcji weta - tylko na karku :cool1:jeśli idzie ci tylko o kleszcze to polecam ten Prewentic;)

Posted

świetne:evil_lol:
odnośnie kleszczy to na pewno skuteczna jest obróżka preventic, ale działa tylko na kleszcze do 3 miesięcy, trzeba ja od czasu do czasu zdjąc i porozciągać by się substancja uaktywniła ponownie, ale nie dziala na pchły
ja stosowałam preventica u Jupka, bo działał też na nużeńca (ma w swym składzie amitrazę), a teraz stosuje Fiprex w kropelce na kark i jak do tej pory przy naszym aktywnym spędzaniu czasu wlasach łakach itp. to Jupi nie miał w zyciu ani 1 kleszcza
Bosar na 1 sie załapał ale to po 3 tygodniach od zastosowania kropelki, kupiłam nową, chodzimy po lasach i jak na razie bezkleszczowo

Posted

[quote name='leemonca']Luiza, jak chcesz to mogę zrobić ci taki avatarek ;-)

A mi:cool3: :cool3: :Rose:

:loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

A my dpiero dzisaj kupiliśmy Frontline, bo wczoraj weterynarz był tylko do 10:roll: :mad: :mad: Ja mam nadzieję, że na kleszcze mi też zadziała, ale po przeczytaniu Waszych komentarzy, zaxczęłam się zastanawiać, czy nie dokupić jakiejś obrozy:roll: :roll: Tak dawno nie byliśmy w lesie, a tak tam lubimy spacerować :p :p

Posted

Madzia, poczekaj z obroża takie jest moje zdanie. Sprawdź jak działa na Medorze Frontlaine, a jak nie będziesz zadowolona z Frontlainu to poszukasz czegoś innego. Podobny skład do Frontlaine'u ma Fiprex, a jest o połowe tańszy.

Posted

Cimi napisał(a):
Madzia, poczekaj z obroża takie jest moje zdanie. Sprawdź jak działa na Medorze Frontlaine, a jak nie będziesz zadowolona z Frontlainu to poszukasz czegoś innego. Podobny skład do Frontlaine'u ma Fiprex, a jest o połowe tańszy.

Może i masz rację:roll: A propo tego drugiego preparatu, to na przyszłość będę pamiętać, tym bardziej, że ja mam dwa psy = podwójny wydatek .
Dobra, a teraz przypominam, że zaraz w interwencji będzie sprawa Ozziego!!!!

Posted

qrcze qrcze mam nadziene ze nie przegapilam :placz: wlasnie wlaczylam polsat:razz:

ja musze przyznac ze po wczorajszych szalenstwach w trawach (a tam kleszcze najwiecej) Tigra ni ema zadnego przyjaciela :razz: :p

Posted

evaxon napisał(a):

ja musze przyznac ze po wczorajszych szalenstwach w trawach (a tam kleszcze najwiecej) Tigra ni ema zadnego przyjaciela :razz: :p

A Wy, o ile dobrze pamiętam, używacie jakiejś obróżki :cool3: :cool3:

Posted

madzia i medor napisał(a):
A Wy, o ile dobrze pamiętam, używacie jakiejś obróżki :cool3: :cool3:

preventoc (głownie na oczko byla stosowana :razz: )
wczesniej uzywalismy tanszej (okolo 14 pln -nie pamietam nazwy:shake: ale kleszcze i tak łapała:razz: a odkad mamy preventica to kleszcza odpukac nie bylo)