Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj podczas mojej nieobecności Maksio zdjął sobie kołnierz.
Dzisiaj mu go zamocowałam jeszcze ściślej i tym razem kołnierz został tam gdzie trzeba.

Maksio zjada na raz jedno całe udko z kurczaka, dobrze zmiksowane z wodą i łyżeczką oleju.
To rano
A popołudniu biały ser i jogurt naturalny.
Bardzo mu smakuje jogurt, więc daję mu po pół kubka, niech ma...

Posted

Isadora7 napisał(a):
Ni mom konta cioteczki, wystawima drugą cegłe na moim koncie. Decydujcie myslcie. Konto musi byc to bedzie trzecia cegła na jednym koncie.

możesz moje użyć,
chcialam odrazu wysłać hasło na pw ale zapchana skrzyneczka

Posted

smacznie zajadaj Maksio wszystko co ci ciocia Neris daje, to będziesz nabierał sił i sił i sił i energii i jak już pozbędziesz się kołnierza za pare tygodni, to będziesz mógł w końu trochę podzikować :)

Posted

Przepraszam, przez ostatnie dni nie miałam się czasu w zadek podrapać.

Maksiula pełen humoru. Ładnie je, niestety ciągle zapach z buzi niezbyt ciekawy. Trzeba poczekać aż się do końca oczyści...
Wczoraj odebrałam od Zwierzus zalecany przez pana doktora Metronidazol w żelu i od dzisiaj już stosujemy.
Oprócz tego na wargi, które Maksio sobie obciera na tym akrylu mamy Solcoseryl żel stomatologiczny.

Nie mam na razie cen tych leków, ale będą one rozliczone ze skarbonki którą Zwierzus postawiła Maksiowi w swojej lecznicy, za co serdecznie dziękuję :loveu:. Do skarbonki zajrzymy przy okazji kolejnej wizyty w lecznicy.

Doszła wpłata 209zł - spadek po Kumplu
[*]. Dziękujemy bardzo.

Posted

kikou napisał(a):
możesz moje użyć,
chcialam odrazu wysłać hasło na pw ale zapchana skrzyneczka

Kikou -sorry, broń Boże nie chcę Cię atakować - ale dlaczego mamy zbierać kasę na Twoje konto?
Przecież to Neris ponosi bezpośrednie koszty, związane z opieką nad Maksiem.

Ps. Niniejszym robię przelew na konto Neris. Dobranoc.

Posted

Abrakadabra napisał(a):
Kikou -sorry, broń Boże nie chcę Cię atakować - ale dlaczego mamy zbierać kasę na Twoje konto?
Przecież to Neris ponosi bezpośrednie koszty, związane z opieką nad Maksiem.

Ps. Niniejszym robię przelew na konto Neris. Dobranoc.

sorry ale chyba masz jakąś obsesje.... tu jest mowa o koncie allegro

Posted

kikou napisał(a):
sorry ale chyba masz jakąś obsesje.... tu jest mowa o koncie allegro

Kikou - to nie obsesja, ale jeśli tak twierdzisz - to OK.
To szum informacyjny... I troska o przyszłość Neris i Maxia

Posted

Znosi to bardzo dzielnie. Co więcej, ma dobry humor.
Jednak sporo zmiksowanego jedzenia wylatuje mu bokami, więc nie wiem ile tak naprawdę zjada. Fakt, że wydaje mi się dość chudy, a wagi nie posiadam.

Zapach z buzi nie jest już taki zły, widać że metronidazol działa i zahamował proces bakteryjny. Teraz tylko oby te dziąsła narosły...

Czy z cegiełek coś się już uzbierało? 7 września kontrola, ja oszczędności które miałam na koncie wydałam na bieżące potrzeby, nie mam już żadnych pieniędzy które mogłabym założyć. Generalnie obliczyłam z billingu, że gorąca linia w poszukiwaniu weta kosztowała mnie 163zł, nie mogę więcej dołożyć, przepraszam.

Posted

no właśnie, jak wygląda kwestia allegro cegiełkowego dla Maksia?
zaraz lecę na pierwszą stronę zobaczyć, czy kasa wydana przez Neris na operacje już w całości się zwróciła do niej, czy nie...

Posted

więc obliczyłam, że wraz z opłatą za dt 200 zł i za telefon i reszta za leki i operacje brakuje jeszcze ponad 500 zł
a przecież jeszcze będzie teraz ta kontrolna wizyta, która też pewnie koło 60-100 zł kosztowała...

NADAL BRAKUJE SPORO, SPORO KASY!!!
ja póki co bazarku żadnego nie zrobię, bo już jeden prowadzę na badania i leczenie innej psinki, której też brakuje deklaracji nawet na dt, nie mówiąc o specjalistycznej karmie, badania i lekach.
nawet już nie mam co na bazarek wystawić... :(:(:(

Posted

[quote name='Akrum']ok :)
myślę że w natłoku spraw związanych z przygotowaniami do ślubu dam radę poprowadzić bazarek, tym bardziej że mój aktualny kończy się 31 sierpnia.
mój mail: ap12-83@o2.pl

Hihi, ja też mam przygotowania do ślubu :) kiedy ślubujesz? :) ja 16.10 ;)

Posted

__Lara napisał(a):

ahahaha a ja 08.10 :) tydzień przed Tobą :) tylko że ja w piątek :) i bez wesela (szkoda kasy :)), tylko obiadek uroczysty i kawa dla najbliższych w restauracji i do domu :)

Posted

__Lara napisał(a):

to GRATULUJĘ BARDZO SERDECZNIE :)

a przyszły mąż to też taki na punkcie zwierzaków zakręcony??

Posted

Akrum napisał(a):
to GRATULUJĘ BARDZO SERDECZNIE :)

a przyszły mąż to też taki na punkcie zwierzaków zakręcony??

Ja też gratuluję :D :D :D hihih :D oj tak, ode mnie złapał haczyka i teraz też ma bzika na punkcie zwierząt, tylko trochę mniejszego niż ja :eviltong:

Ksiązeczki z opisami podesłane w 4 mailach ;)

Posted

__Lara napisał(a):
Ja też gratuluję :D :D :D hihih :D oj tak, ode mnie złapał haczyka i teraz też ma bzika na punkcie zwierząt, tylko trochę mniejszego niż ja :eviltong:

Ksiązeczki z opisami podesłane w 4 mailach ;)

dzięki :)
a książeczki dotarły w mailach :)