zwierzus Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 [quote name='Neris']Zwierzuś to mój głos rozsądku i jak tylko zobaczyła Maksia była nastawiona sceptycznie, ale Bogu dzięki okazało się, że można mu pomóc, a w nim jest coś takiego... "Widzisz psa, poznajesz go i widzisz że właśnie temu psu, właśnie jemu chcesz pomóc" Głos rozsądku???? :megagrin: Obśmiałam się z samego rana :eviltong: Quote
Akrum Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 witaj Maksiu. jak ci minął kolejny dzień? zuchwa jeszcze tak gruchota?? Quote
lika1771 Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 W poniedziałek wysle 200 zł tylko mam konto Kikou,Neris jezeli mozesz to wyslij mi swoj nr albo wysle na ten ktory mam:cool3: Quote
Akrum Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 lika1771 napisał(a):W poniedziałek wysle 200 zł tylko mam konto Kikou,Neris jezeli mozesz to wyslij mi swoj nr albo wysle na ten ktory mam:cool3: już przesyłam na pw nr konta Neris Quote
Kociabanda2 Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 rety, ale te Cioteczki hojne i nadziane :loveu: Wspaniale! No to jak wyglądają teraz finanse Maksia? Ile jeszcze potrzebujemy uciułać? Quote
Neris Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Byliśmy dzisiaj na kontroli. Niestety rewelacji nie ma, bo "naciągnięte" dziąsło nie przyjęło się i na razie akryl jest na wierzchu. Ale nie jest bardzo źle, bo jest jeszcze szansa że jeszcze narośnie. Mamy receptę na metronidazol - żel stomatologiczny, niestety nigdzie go dzisiaj nie dostałam. Jedna znana nam pani doktor spróbuje go znaleźć. Oprócz tego pokazałam panu doktorowi kark Maksia, który w miejscu podawania leków był jakby zgrubiały. Okazało się, że to zaczynał się tworzyć ropień, według pana doktora jest to reakcja alergiczna na któryś z leków. Wyszła tej wydzieliny cała strzykawa, mamy obserwować i w razie czego ponownie oczyścić. Kolejna kontrola ok.3 września, oprócz tej nowej maści ciągle mamy pędzlować braunolem. Kupiłam dzisiaj blender, faktycznie po ugotowaniu kurczaka bardzo łatwo robi się pulpę, która dość obrzydliwie wygląda, ale Maksiowi smakuje. A on to pies bezproblemowy i bez kompleksów. I mądry nad wyraz. Widząc, że podchodzę ze strzykawkami z żarciem unosi dzioba do góry i grzecznie czeka na podanie. Nauczył się tego, jak ma jeść, ja też się tego nauczyłam, teraz tylko żeby te dziąsła ładnie urosły. Nowe wpłaty 70zł - Kikou 200zł - Kikou Wydatki: kontrola - 61zł Quote
__Lara Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Maksiu już raczej do końca życia będzie na tych papkach? Quote
Neris Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 To będzie bezzębny pies, więc zapewne tak... Prawie pod każdym zębem były ropnie zżerające kość żuchwy, trzeba było pousuwać. Quote
monika083 Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 tylkoze bedzie te papki sobie sam jadl ,jak sie wygoi ,nie? bo teraz to strzykawka bidulek , Neris a moze takie papki ze sloiczkow dla dzieci bylyby ok? Quote
__Lara Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 [quote name='monika083']tylkoze bedzie te papki sobie sam jadl ,jak sie wygoi ,nie? bo teraz to strzykawka bidulek , Neris a moze takie papki ze sloiczkow dla dzieci bylyby ok? Ano właśnie? tylko one drogie są. Quote
Neris Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Nie wiem czy te papki dla niemowląt mają skład odpowiadający potrzebom psów. Skoro już kupiłam tę "stópkę" będę Maksiowi miksować mięso, dodaję troszkę oleju. Kontrolę mamy wyznaczoną na 7 września na 18. Quote
Akrum Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Biedny Maksio... mam nadzieję, że jednak to wszystko ładnie zacznie narastać, zarastać... dobrze, ze się biedak nauczył jest w taki sposób - blender to pożyteczny sprzęt i w takich przypadkach bardzo się przydaje. i miksowane jedzonko smakuje małemu Maksiowi. A na pierwszych zdjęciach Maksio miał takie dziwne wyłysienie na grzbiecie, tak w okolicach ogona - jeszcze mu się to utrzymuje?? jak się mają sprawy allegro cegiełkowego?? Quote
Kociabanda2 Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 biedny :( Trzymam kciuki żeby się to wszystko ładnie goiło i zarastało... Quote
Neris Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Niestety sierść w okolicy ogona ciągle jest przerzedzona. Myślę, że nie ma co liczyć na zrobienie z Maksia championa przed wyleczeniem żuchwy, ja się po prostu boję go kąpać. Wystarczy, że mi się zacznie szarpać, uderzy głową o brzeg wanny i po ptakach. Muszę mu myć buzię i szyję, bo ma problemy z przełykaniem śliny więc spora jej ilość wypływa na zewnątrz i oblepia sierść na podgardlu. Ale robię to w zlewozmywaku kuchennym i bardzo ostrożnie. Kiedy myję mu buzię w środku szczoteczką do zębów nastawia się, podobno to dobry znak, bo jak swędzi to się goi. Oby... Nie dostaliśmy metronidazolu w maści, na razie więc stosujemy ten w płynie od pana doktora. Niestety trzeba go stosować 10 razy dziennie, więc praktycznie nie mam możliwości wyjścia z domu. Dzisiaj i jutro o 18 muszę wyjść na 3 godziny, mam nadzieję że to nie spowoduje kłopotów. Ale już w środę będzie maść. Bardzo dobrze już opanowaliśmy obydwoje karmienie, mam więc nadzieję że Maksio zacznie przybierać na wadze, bo pierwsze dni po operacji i 2 dni przed nią właściwie nie jadł, dostawał tylko kroplówki, więc schudł. No a w trakcie nauki karmienia też nie było łatwo... Quote
ulvhedinn Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Będzie dobrze ;) a jak sioe dziób wygoi, to zobaczysz, ze niekoniecznie tylko papki będzie zżerał. Jeden z moich kociozgredów nie miał ani jednego zęba, a pokrojone mięsko rąbał równo...... Quote
Akrum Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 oj Neris, jak dobrze, że Maksio jest u Ciebie :) Ma taką dobrą opiekę :loveu: Quote
Neris Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 No właśnie ja nie do końca rozumiem, co ma się dokładnie wygoić itp, bo ten akryl to chyba robi ZA żuchwę? Która przecież częściowo rozsypała się w proch i pył. Nowe wpłaty: Lilianna P - 100zł Agata M - 40zł Bardzo proszę się zidentyfikować, bo może akurat nie są to wpłaty na Maksia tylko ktoś chce mi zasponsorować 10 par rajstop?:diabloti: Quote
Akrum Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Neris napisał(a):Bardzo proszę się zidentyfikować, bo może akurat nie są to wpłaty na Maksia tylko ktoś chce mi zasponsorować 10 par rajstop?:diabloti: hahaha - to Ci się udał dowcip :) ale mnie rozbawiłaś :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
__Lara Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Akrum napisał(a):hahaha - to Ci się udał dowcip :) ale mnie rozbawiłaś :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Mnie też :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Isadora7 Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 [quote name='Akrum']Biedny Maksio... mam nadzieję, że jednak to wszystko ładnie zacznie narastać, zarastać... dobrze, ze się biedak nauczył jest w taki sposób - blender to pożyteczny sprzęt i w takich przypadkach bardzo się przydaje. i miksowane jedzonko smakuje małemu Maksiowi. A na pierwszych zdjęciach Maksio miał takie dziwne wyłysienie na grzbiecie, tak w okolicach ogona - jeszcze mu się to utrzymuje?? jak się mają sprawy allegro cegiełkowego?? czy jest decyzja w temacie konta? Quote
agata51 Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Agata M to ja. Wszystkie panienki na poczcie już wiedzą, tylko ta jedna nie. Quote
Akrum Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Isadora7 napisał(a):czy jest decyzja w temacie konta? Neris, kikou - wypowiedzcie się proszę prędko, bo czas nagli, kaskę zbierać jeszcze trzeba... Na której z Was konto? Quote
kikou Posted August 17, 2010 Author Posted August 17, 2010 Akrum napisał(a):Neris, kikou - wypowiedzcie się proszę prędko, bo czas nagli, kaskę zbierać jeszcze trzeba... Na której z Was konto? spokojnie, Panie już sie skontaktowały ze sobą (Neris z Isadorą)...a przynajmniej obiecały że się skontaktują.. ;) Quote
Recommended Posts