Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Neris napisał(a):
Melduję kolejne wpłaty:

150zł - Magdalena S - tytuł przelewu "a"
69zł - MARTA K.

Magdalena S - to jest wpłata ze Skarpety im Talcott :)
idę zaraz na wątek dać znać, że pieniążki dotarły :)

A jak sie miewa Maksio? nic nie zrobił sobie jak został te 3 godzinki sam w domku?

Posted

Maksio całkiem nieźle.
Jednak nie sądziłam że to karmienie strzykawką jest takie trudne.
Wkładanie mu do buzi kawałków mija się z celem, bo nie daje rady ich popchać językiem.
Rozrobiona papka wchodzi lepiej, chociaż też nie rewelacyjnie.
Po 2 strzykawkach Maksio wyrywa się i każe się odstawić na podłogę.
Boję się, że niestety schudnie przez czas terapii...

Wczoraj kiedy słyszał że stukam w kuchni miskami szczekał i był wyraźnie podniecony, widziałam że jest głodny. Jednak moje psy jedzą surowe mięso, co w jego przypadku byłoby trudne do podania, więc jest na razie skazany na papkę.
Siusia ładnie na podwórku, już się przyzwyczaił do kołnierza.
Daje też sobie pędzlować "obcego" braunolem, nie jest zachwycony ale i nie wyrywa się. Zastrzyki też ok.
Chyba jutro już mu wyjmę wenflon.

Doszła wpłata 50zł od Bjuty, dziekujemy!

Posted

Neris napisał(a):
Doszła wpłata 50zł od Bjuty, dziekujemy!

Bardzo serdecznie dziękujemy Bjutce za taki dar serca :loveu:

Maksio dzielnie znosi zabiegi - wie, że mu pomagasz Neris i dlatego jest tak wdzięcznym pacjentem :)

Posted

[quote name='__Lara']Cioteczki, podajcie namiary w sprawie Maksia.

Uważam, że pieniądze powinny być zbierane na konto Neris.
W końcu to ona zapłaciła za zabieg i byc może niedługo poniesie dodatkowe koszty, związane z kontrolą vet. Maksia.
Jestem zdania, że nie ma sensu, aby dokonywać przelewów na konto Kikou, która będzie przekazywać je na kono Neris.
Zwłaszcza, że Kikou rzadko bywa na tym wątku i ma problemy z netem.
Jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości - zróbmy głosowanie.

Nie możemy przelewać kasy na różne konta, ponieważ powstanie niepotrzebny chaos i bałagan.
Optuję za kontem Neris.

Posted

ja też myślę, że najlepiej zbierać na konto Neris, tym bardziej, że już kilka wpłat szło właśnie na jej konto
i to Ona musi jak najszybciej mieć spłacony dług na swojej karcie kredytowej... a po drugie kikou i tak ma wystarczająco dużo na głowie ostatnio, więc może choć to ją troszkę odciąży...

Ciekawe, jak się czuje Maksio, mam nadzieję, że choć u niego w miarę dobrze...

Posted

summer78 napisał(a):
Witam,
chciałabym pomóc finansowo w leczeniu psiaka, czy mogę prosić o jakieś namiary numer konta, telefon.

i bardzo serdecznie witamy na wątku Maksia naszego kochanego :)
i odwiedzaj naszego Maksia tutaj często :)

Posted

zapisuję się na wątek. Nie mam za wiele czasu, więc nie poczytam całości od początku. Jak duży w tej chwili jest dług??
Niestety nie stać mnie na pomoc finansową dla maluszka, ale postaram się zmontować jakiś bazarek, jak tylko znajdę chwilkę czasu.

Posted

Akrum napisał(a):
witaj kochana :)
póki co z rozliczeń wychodzi, że dług mamy w wysokości 978 zł za operacje i dt

o rety :(
W weekend postaram się zająć obfoceniem tego co mogłabym wystawić na bazarek. Może uda się uzbierać kilka groszy.

Posted

Nie zdjął kołnierza, powitał mnie szczekaniem i krzykami.

Karmienie nie idzie nam tak jak powinno, wydaje mi się że słyszę że ta żuchwa gruchocze!
Dopoiłam go podskórnie.
Muszę jutro go pokazać lekarzowi, chyba nie mogę czekać do piątku.
Muszę też kupić taki mini-mikserek "nóżkę", nie wiem jak się to fachowo nazywa. Maksio bardzo się pobudza na zapach kurczaka, ja to usiłuję pomiędlić nożem i łyżką, ale ciągle za grubo mi wychodzi żeby przeszło przez strzykawkę. Obcięłam koniec od strzykawki, ale wtedy za dużo wyłazi na raz.

Doszło dzisiaj 300zł, nie ma opisu za co, błagam o dopisywanie tytułu przelewów. Oczywiście już wyłączyłam stronę banku i nie spisałam od kogo...

Posted

to 300 zł to może jest od summer78? prosiła o konto i jej przesyłałam.
Jak będziesz miała chwilkę, to sprawdź proszę, czy to właśnie od summer78, dobrze?

BARDZO DZIĘKUJEMY ZA TAK WIELKI DAR SERCA DARCZYŃCY :loveu::loveu::loveu:

Posted

A z tym blenderem - to myślę, że trafiony pomysł, wtedy myślę że pulpa kurczakowa powinna ławo przejść przez strzykawkę.
Teraz Maksio musi mieć dużo sił, żeby jakoś przetrwać ten czas rekonwalescencji...
Mam nadzieję, że tam się nic nie stało z tymi kosteczkami w żuchwie jak mówisz, że słyszysz że gruchocze... żeby tylko się tam nic nie rozpadło, tfu tfu....

Posted

summer78 napisał(a):
300 zł jest dla maksia oczywiście.
Neris, bardzo cię podziwiam za poświęcenie dla psiaka!!!!!!

wielkie dzięki kochana cioteczko :) :) :)
to jest dla nas wielka pomoc,nawet nie wiesz jak się cieszymy - że przyszłaś, że pomogłaś...
Maksio na pewno zamerda dla ciebie wesoło ogonkiem i gdyby mógł, to na pewno dałby ci buziaka :):):)

Posted

summer78 napisał(a):
300 zł jest dla Maksia oczywiście.
Neris, bardzo Cię podziwiam za poświęcenie dla psiaka!!!!!!

Wow! To naprawdę WIELKA pomoc :loveu: Maksio na pewno jest bardzo wdzięczny :multi::loveu:

Posted

Summer78, nie wiem jak Ci dziękować, to ogromna pomoc!

Wczoraj wieczorem udało mi się jeszcze podać Maksiowi 2 strzykawy jogurtu, bardzo mu smakowało, aż wyciągał język i usiłował oblizać sobie nochala :loveu:

Rozmawiałam jeszcze o nim ze Zwierzuś, dopero teraz puszcza mi adrenalina po całej tej szalonej akcji. Zwierzuś to mój głos rozsądku i jak tylko zobaczyła Maksia była nastawiona sceptycznie, ale Bogu dzięki okazało się, że można mu pomóc, a w nim jest coś takiego...
"Widzisz psa, poznajesz go i widzisz że właśnie temu psu, właśnie jemu chcesz pomóc"