Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Neris napisał(a):
Od Agnieszki wpłata jest :)

Operacja wyszła 1127, jak widać na potwierdzeniu wpłaty. Bo jeszcze kołnierz itp...

Leki od Zwierzuś brałam już na "krechę", w Elwecie są bardzo wysokie ceny leków i wyszło by bardzo dużo. Wytrzepałam obydwie karty kredytowe i na razie nic więcej nie mam.

Sorry, ale czegos nie rozumiem.
Kto jest odpowiedzialny za Maxa? Ty? Przyjęłaś go na bezpłatny DT?

Posted

Neris napisał(a):
Od Agnieszki wpłata jest :)

Operacja wyszła 1127, jak widać na potwierdzeniu wpłaty. Bo jeszcze kołnierz itp...

Leki od Zwierzuś brałam już na "krechę", w Elwecie są bardzo wysokie ceny leków i wyszło by bardzo dużo. Wytrzepałam obydwie karty kredytowe i na razie nic więcej nie mam.

o matko, to jeszcze za leki bedzie się trzeba dowiedziec ile to wyniesie...
a Agnieszka to ja - pewnie nick zapomniałam wpisać i że to od Kundelkowej Skarbonki :)

kurcze, zabrano listę użytkowników i nie mam teraz jak pw wysyłać do ludzi... no nic, trzeba będzie po wątkach chodzić i tak każdego dorwać...

jak coś wpłynie jeszcze, to prosze wpisuj na wątku, a ja póki co bede uzupełniania ten "roboczy post rozliczeniowy" do czasu az się kikou nie pojawi na watku.

Posted

Neris napisał(a):
Zdjęcia zrobione w lecznicy wysłałam już Isadorze mailem.
Nie wiem czy robić mu zdjęcia kiedy jest w formie "Obcego"? To wygląda dziwnie...

Dożylne kroplówki są tylko 2 dni, potem wdrażamy już karmienie.
Teraz mu ciut wody dałam strzykawką i ładnie macha jęzorkiem, chociaż szczęka nieruchoma...
A rekonwalescencja ok. 6 tygodni.
W czwartek sprawdzimy czy nie ubędzie wagi, pewnie trochę tak bo na kroplówkach raczej nie utyje, ale mam nadzieję że nieznacznie.

Doszło 100zł.

Tak zdjęcie Obcego będa potrzebne. Auckje nie tylko się wystawia ale trzeba przy niej "majstrować" wstawiać nowe zdjęcia aktualne informacje żeby było widac że się coś dzieje. Dlatego nawet jak nie od razu to w trakcie będą potrzebne.

Posted

Isadora7 napisał(a):
Tak zdjęcie Obcego będa potrzebne. Auckje nie tylko się wystawia ale trzeba przy niej "majstrować" wstawiać nowe zdjęcia aktualne informacje żeby było widac że się coś dzieje. Dlatego nawet jak nie od razu to w trakcie będą potrzebne.

To może zmajstrować też rtg "przed"? Tylko jest baaardzo złej jakości.
To już obecna tu pani doktor ma to rtg :)
W ogóle to te zdjęcia "przed" chyba są jakieś za mało krwawe, ale pan doktor tłumaczył że żuchwa była już nieukrwiona i tylko z dziąseł krwawiło, dobrze mówię?

Pani doktor, wczoraj coś innego ustalano.

Posted

Neris napisał(a):
Pani doktor, wczoraj coś innego ustalano.

ALE MAM DZIURĘ W MÓZGU I WCZORAJ BYŁA STRASZNA BURZA I MI WYLECIAŁY ISTALENIA Z Głowy :)

A to RTG sprzed wysłałam Ci dzisiaj na maila.

Posted

zwierzus napisał(a):
Ty mnie nie strasz :) Bo JA wiem gdzie mieszkasz :)
Ucałuj w śmierdzący ryjek naszego dzielnego chłopaka na dobranoc.

zwierzus jestes kochana,neris ty tez ze pieskowi pomagasz\cie

Posted

zwierzus napisał(a):
Neris, te leki to mój wkład w leczenie Maksia. Więc zapomnij kochana o długu u mnie.

po pierwsze witamy panią doktor na wątku bardzo serdecznie :)
po drugie - o jeża jak się cieszę, że w tak super sposób chcesz pomóc MAKSIOWI naszemu :) jak widzisz, kwestia finansowa tu marna u MAKSIA, więc taka pomoc - to jak dar z nieba :) BARDZO, BARDZO DZIĘKUJEMY :multi::multi::multi:

ZARAZ TO ODNOTUJE W "ROBOCZYM" POŚCIE FINANSOWYM

Posted

A Maksio dobrze, nawet szczeka!

To idealny pacjent, pozwala na wszystkie zastrzyki i nawet nie drgnie. A lincospectin nie jest przyjemny.
Trochę zabiera rączkę kiedy mu duphalyte podaję do wenflona, ale bez warczenia i obrażania się.
Tylko boi się iść na dwór w kołnierzu i nie chce siusiać kiedy ma go na sobie.
A bez kołnierza boję się go wyprowadzać, bo naprawdę ma bardzo sprytne "rączki" i natychmiast usiłuje je sobie wepchać do gęby.

Przestał już walczyć z kołnierzem więc mam nadzieję, że spokojnie będę mogła na te 3 godziny jutro wyjść.

Posted

przepraszam kilka dni nie miałam internetu, niemniej na bieżąco ustalałyśmy wszystko z Neris telefonicznie,

oczywiście będziemy zbierać pieniądze na Maksia aż nie spłaci się całego leczenia...
nie muszę chyba mówić że wrocław nie ma żadnej swojej skarbonki, która mogłaby z góry pokryć tak wysoki koszt no ale z pomocą allegro oczywiście uda się nazbierać,

OGROMNIE DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM ZAANGAŻOWANYM W RATOWANIE MAKSIA!!!!

rozliczenie zaraz zrobię w pierwszym poście.... (i bede na bieżąco uzupełniać w miarę jak Neris bedzie potwierdzać wpływ)

oczywiście szukamy nadal deklaracji na pobyt...bo tych nadal nie mamy.... :(

Posted

Kikou, ja podałam swoje konto bo za całe leczenie zapłaciłam, więc mam nadzieję że mi wybaczysz.
Są już jakieś deklaracje więc mam nadzieję, że chociaż dam radę spłacić kartę kredytową, to teraz najpilniejsze.

Istotą operacji nie było w sumie to "pętelkowanie" tylko odbudowa części żuchwy z jakiegoś polimeru czy akrylu. Jest dwóch lekarzy w Warszawie którzy w ogóle potrafią to robić.

Posted

Mam nadzieję, że wpływy z allegro trochę zakryją tą budżetową dziurę, no i akcja na nk i facebooku, stamtąd często był duży odzew, tylko musimy mieć zdjęcia "OBCEGO" i ruszamy z akcją.
Ciocia lilk_a mówiła że pomoże i _Lara w akcjach na nk i FB jak będą mieć zdjęcia, więc mam nadzieję, że jakoś to wszystko ładnie sprawnie pójdzie.

Pieniążki ze skarpety im Talcott też już powinny być na koncie Neris, proszę o potwierdzenie jak wpłyną, bo musze dać znać dziewczynom od Skarpety.

Posted

xmartix napisał(a):
kurcze, nie zdążyłam KIkou.. mała obsuwa w powrocie do domu do neta ..

Neris to podaj mi konto na pw, wpłacę to "bosmanowe" 50 zeta

już podesłałam konto Neris na Twoje pw :roll: