Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na nic nie mam siły w tym upale, masakra, nawet komputer tak grzeje powietrze że nie da się wytrzymać.

Maksio miał wczoraj niemiłą przygodę.
Jak zwykle po wyjściu w domu wtarabanił się do wanienki z wodą, robi to z 20 razy dziennie. Wyskoczył, pobiegł się załatwić, ale nie wiem z jakiego powodu zaraz po tym klapnął na ten mokry kudłaty zadek. Wkurzony, że coś mu tam nie gra postanowił się wytrzeć o piasek. Nie muszę chyba mówić, co miał na zadku? A jeszcze dogadanie się z nim w sprawie wyczyszczenia tyłka to prawdziwa mission impossible, w końcu musiałam go położyć na kocu i cały ten piaskowo-hmmmm..owo- kudłowy kłąb obciąć. Gdyby miał czym, na 100% odgryzłby mi twarz.
W każdym razie już nie jest taki śliczny, bo na zadku jest "w ząbek strzyżony".

Posted

[quote name='Neris']
W każdym razie już nie jest taki śliczny, bo na zadku jest "w ząbek strzyżony".[/QUOTE]
IIII tam ,zaraz nie jest taki śliczny.On zawsze będzie przeuroczy , czy strzyżony w ząbek czy nie.

Posted

[quote name='Neris']
W każdym razie już nie jest taki śliczny, bo na zadku jest "w ząbek strzyżony".[/QUOTE]

wcale a wcale nas to nie zraża :evil_lol: ,a kto wie,może i nawet bardziej zachęca ?
no bo któryż inny mrówkojad ma tak oryginalny zadkowy fryz ?:evil_lol:

Posted

Ja od dawna twierdzę, że przy życiu trzyma go głównie złość :)
Przecież on ma z 16 lat i jest ciągle "kumaty", widzi, słyszy, serce ma zdrowe. Przed operacją miał też usg "całości wnętrza", bo pan doktor obawiał się że ta żuchwa to przerzut raka, ale nic, wszystko w środku zdrowe.

Czy znalazłby się sponsor na mały KILTIX dla zgredka?

Posted

Pełno chętnych jak widać:)
Zakrapiam Maksa fiprexem, ale boję się trochę bo w jego wieku kleszcz mógłby doprowadzić do spustoszenia organizmu w szybkim tempie. Młode psy lepiej wychodzą z babeszii, a to przecież zgred.

Posted

na kiltixa nie ma oczywiście kaski..... jeśli chcesz to przyśle dla Zgrdzika obrózke Trixie...
moje latają z trixie i odpukać kleszczory sie nie przyczepiaja... chociaż są obecne w okolicy w dużych ilosciach..

Posted

Dzisiaj się dowiedziałam, że nasz pan doktor, wspaniały Człowiek który tak nam pomógł w ratowaniu Maksia odszedł.
Trudno się pogodzić z każdą śmiercią, ale on był taki młody, energiczny, kochający życie...

Posted

Olena84 napisał(a):
Zapisuje sie u chlopaka? Nadal brakuje za czerwiec?

...zrobie rachunki lad amoment... ale dzisiaj juz wiem że nie zdąże...

ale generalnie zawsze kapke brakuje bo nie ma nawet połowy deklaracji..

czy obróżka na pchełki doszła już do mrówkojada?

Posted

Dotarła obróżka, całkiem duża, można go ze 2 razy owinąć, może wymienię na mały kiltix od innego psa?

Maksio jest tak oszołomiony szczeniakami jamniczymi, że nawet ich ani razu nie natłukł.
Zastanawiam się ostatnio, w jaki sposób pies bez żuchwy zawlókł do posłania ręcznik szczeniaków i butelkę po wodzie mineralnej. Ręcznik posłużył do wrzucenia do miski z kolacją i jej podeptania:mad:

Maksio calutkie dnie teraz przesypia, wstaje około 19 kiedy temperatura jest już znośna. Widocznie upał go bardzo męczy.