Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Będzie też bez głowy.

To, co dzisiaj wyczyniał woła o pomstę do nieba. Latał, ryczał, pobił moją najstarszą jamniczkę Iris. Potem z całej siły drapał fotel bo za moimi plecami siedziała Amelka. W końcu, po chyba3 godzinach nadarłam się na niego i obrażony polazł spać.

Posted

Satrina napisał(a):
Hej dziewczyny, a może jakieś rozliczenie? Maksiu chyba zebrał trochę deklaracji.

Właśnie, również prosiłabym o rozliczenie. Robiłam podsumowanie na własną rękę i wyszło, że Maksiu ma dodatkowo 60 zł stałych deklaracji plus wpłaty z bazarku/ów. Nie wiem jednak jak wygląda dokładnie sytuacja w chwili obecnej i czy wpłacone pieniądze trafiły już do Maksia

Posted

Neris napisał(a):
Będzie też bez głowy.

To, co dzisiaj wyczyniał woła o pomstę do nieba. Latał, ryczał, pobił moją najstarszą jamniczkę Iris. Potem z całej siły drapał fotel bo za moimi plecami siedziała Amelka. W końcu, po chyba3 godzinach nadarłam się na niego i obrażony polazł spać.

Ja bardzo często słyszę Maxia w telefonie :)
Stanowi świetne tło do rozmów :)

Posted

Teraz nic nie mówi, już myslałam że chory czy co. Ale złego licho nie weźmie...
Cud jakiś nastąpił, Maksio śpi na posłanku z jamniczkami Amelką i Kenyą.
Normalnie najpierw wszystkich z posłanka wywala, potem je zajmuje.

CO zrobić, że on mnie tym wredowatym charrrakterkiem rozśmiesza...

Posted

Neris napisał(a):
Teraz nic nie mówi, już myslałam że chory czy co. Ale złego licho nie weźmie...
Cud jakiś nastąpił, Maksio śpi na posłanku z jamniczkami Amelką i Kenyą.
Normalnie najpierw wszystkich z posłanka wywala, potem je zajmuje.

CO zrobić, że on mnie tym wredowatym charrrakterkiem rozśmiesza...

Niczego nie robić oprócz kochania go.

Posted

Nie sposób go nie kochać.

Chociaż tekst najczęściej wygłaszany przez ludzi dzwoniących do mnie brzmi: UCISZ GO BO SIĘ NIE DA ROZMAWIAĆ!

Czy któraś z Was ma sposób na naprawienie zniszczonych okropnie rąk? Ostatnio zabrałam się za porządkowanie posesji, podarły mi się rękawice ochronne ale stwierdziłam, że skończę i tak. Badyle, ziemia, piach, liście i tak na zmianę. Zamiast skóry mam na palcach piekącą tarkę, kremowanie nic nie pomaga.

Posted

wymocz w ciepłej oliwie, pojedz chelatowany cynk i preparat z krzemu , najlepiej w płynie. Weź homeopatyczny grafit CH 5.Jak nie dasz rady wszystkiego kupić, to moczenie grafit i chociaż cynk , zamiast krzemu moczenie w naparze z pokrzywy.

Posted

Poker napisał(a):
wymocz w ciepłej oliwie, pojedz chelatowany cynk i preparat z krzemu , najlepiej w płynie. Weź homeopatyczny grafit CH 5.Jak nie dasz rady wszystkiego kupić, to moczenie grafit i chociaż cynk , zamiast krzemu moczenie w naparze z pokrzywy.

mega profesjonalna porada-chyba sobie gdzieś zapiszę, przyda się na sezon letni:-)

Posted

Ja polecam jeszcze rękawiczki takie foliowe (np. ze stacji benzynowej ;)) nalewasz do środka balsam/krem do rąk i zakładasz. Chodzisz dłuższy czas w tym, można na noc, można w dzień. Robi się tam im sauna i krem bardziej wnika. Dłonie robią się ładniejsze, skóra odżywiona ;)

Posted

A ja polecam bardzo dużo oleju z pestek winogron - olej z pestek winogron jest bogaty w witaminę E oraz jest całkowicie wchłanialny przez ludzką skórę - nacieraj ręce kilka razy dziennie olejem i będzie dobrze :)

Posted

Dzięki dziewczyny za rady, najgorzej że mam łapska z przebarwieniami po badylach i ziemi jak chłop małorolny a jak szoruję to okropnie boli:)

Z wszystkich rzeczy tu wymienionych mam oliwę z oliwek i to faktycznie działa, a wszystkie psy z wielkim zapałem usiłują mi wymyć rece:)

Maksio jak zwykle młody i gniewny, przy czesaniu ogona usiłuje na mnie szarżować. Całe ciałko ma pięknie owłosione, a na ogonie ciągle się kudłaci.
On jak na swoje lata jest w super formie, ostatnio na spółkę z jamnikami kopie na spacerach spore dziury w piachu. Jamniki wiem po co, szukają myszy. A on wyłącznie dla samej przyjemności rycia.

Posted

Przesyłajcie proszę

UWAGA! Rodzina W.....ze Świętochłowic z ulicy Hanki Sawickiej(dane podamy na priv) jest podejrzana o przyjmowanie psów bezdomnych na mięso. Jest zgłoszenie, że w krótkim czasie przez ten dom przewinęło się dużo psów, a dzieci z tej rodziny mówią jedzeniu mięska z psów. Nasza Fundacja prowadzi interwencję w tej sprawie. Schroniska okoliczne są powiadomione, ale staramy się nagłośnić sprawę w całym regionie. Prosimy osoby i organizacje, które wyadoptowały tej rodzinie psa o kontakt z Fundacją. biuro@fundacjasoosdlazwierzat.org

Posted

Neris - sytuacja z moim operatorem stała się hmmm... nabrzmiała :)
W trybie pilnym zawieram umowę z firmą X, i mam nadzieję, że wreszcie wkleję obiecane zdjęcia!

Póki co - Neris - chylę czoła!!!
Tak się skłąda, że dowiozłam Maksia do Neris zaraz po odebraniu ze schronu (był strzepkiem psa, wychudzonym i zamkniętym w sobie)
Kilka dni poźniej odebrałam go w trybie pilnym z wylamaną z powodu wieloletnich zaniedbań szczęką..
Kilka godzin spędziłam w lecznicy, w której usiłowaliśmy zrobić RTG... Ciężko było patrzeć jak Maxio cierpi.
Wszyscy postawili na nim przysłowiowy "krzyżyk".
Przyznaję się otwarcie do tego, że byłam za eutanazją..

I nagle, kilka dni temu moim oczom ukazał się rozbrykany, szczęśliwy Maksio. Z piękną błyszczącą sierścią, pełen życia !!!
Nawet mojej podopiecznej Diarze (kilka razy większej od niego) nie dał się stłąmsić :)

Neris ! Jesteś niezwykłą osobą :loveu:

Posted

podsumowanie finansów Maksia od ostatniego rozliczenia:

20-10-11 Anna Magdalena B 20,00
27-10-11 Aldrumka 30,00
28-10-11 bazarek bucikowy kikou 60,00 (wraz z nadwyżką za przesyłki)
28-10-11 bazarek tapetowy kikou 90,00
02-11-11 Poker 20,00
03-11-11 Agnieszka 103 10,00
04-11-11 Xmartix 60,00
07-11-11 Aldrumka 15,00
07-11-11 Satrina 10,00
08-11-11 bazarek wawer 78,00
15-11-11 Ewu 30,00
21-11-11 Anna Magdalena B 20,00

zaraz dopisze jakie jest saldo końcowe,

prosze sprawdzić czy nie pominęłam jakiejś wpłaty

Posted

sytuacja wygląda tak:
przez ostatnie dwa miesiące Maksio z bazarkow i wpłat stałych otrzymal 443zl, 400zl wyniosl pobyt,

summa summarum Maksiowy debet spadł z 315 na 272 zł

:loveu::loveu:Bardzo dziękujemy wszystkim, ktorym los Maksia nie jest obojetny!!!!!:loveu::loveu:

super, że tak sie dobrze miewa u Neris