Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Maksio większość dnia przesypia w cieniu, upał jest okropnie obezwładniający.

Wieczorem ożywia się i jak zwykle mruczy, szczeka i warczy jak to on. Wszyscy dzwoniący do mnie już dobrze znają odgłosy, które Maksiula wydaje...

Posted

Panem sikaczem.
Nabyłam cały 1 litr urine-off i wszystko opryskuję.

Wczoraj strasznie się cieszył kiedy jadłam kolację, skakał wokół mnie zachwycony i próbował dosięgnąć talerza. Jest po prostu niemożliwy, wydaje mi się że u tej jego pani wolno mu było WSZYSTKO. Podczas czyszczenia uszu zawsze usiłuje mnie ugryźć, zapomina że nie ma czym :)

Posted

[quote name='Neris']Panem sikaczem.
Nabyłam cały 1 litr urine-off i wszystko opryskuję.

Wczoraj strasznie się cieszył kiedy jadłam kolację, skakał wokół mnie zachwycony i próbował dosięgnąć talerza. Jest po prostu niemożliwy, wydaje mi się że u tej jego pani wolno mu było WSZYSTKO. Podczas czyszczenia uszu zawsze usiłuje mnie ugryźć, zapomina że nie ma czym :)

Naturalny odruch obronny, hehe :)

• 2 weeks later...
Posted

podesłałam Maksia jednej zainteresowanej Pani, która szuka nieadopcyjnego staruszka, ale Pani pyta ile on waży, bo nie może dźwigać, a jeśli przyjdzie jej nosić Maksia, to musi być leciutki...
Pewnie w 6 kg się nie zmieści??

Posted

Akrum napisał(a):
podesłałam Maksia jednej zainteresowanej Pani, która szuka nieadopcyjnego staruszka, ale Pani pyta ile on waży, bo nie może dźwigać, a jeśli przyjdzie jej nosić Maksia, to musi być leciutki...
Pewnie w 6 kg się nie zmieści??

Kurcze, ale Maksiu jest malutki, może to by była szansa dla niego?

Posted

dlatego go podesłałam, bo malutki i starszy...
ale Pani chce wiedzieć ile mniej więcej waży... bo nie chce skrzywdzić psa, że jeśli on nie da rady iść po schodach, to żeby ona mogła go wynieść na siu... a jak będzie cięższy, to nie będzie mogła go dźwigać.
albo jak na spacerze pies by ich zaatakował, to lekkiego psiaka raz dwa i na ręce weźmie, a cięższego niestety nie.
Ja wiem, że to wielka szansa, dlatego czekam na odpowiedź Neris co do wagi i trzymam kciuki by się okazało że ma do 6 kg.

Pani na początku mówiła o jakimś staruszku co waży 4 kg, ale póki co takiego nie znalazła.

Posted

Maksio waży około 6,5 kg. Można go bez kłopotu podnieść i znieść ze schodów, ja go nosiłam nawet w transporterze i dawałam radę - co prawda na niewielkie odległości, ale dało się.

Jeśli chodzi o spacery to Maksio jest posłuszny, ale na większe obce psy zdecydowanie szarżuje. Małe go nie ruszają.

Posted

Neris napisał(a):
Maksio waży około 6,5 kg. Można go bez kłopotu podnieść i znieść ze schodów, ja go nosiłam nawet w transporterze i dawałam radę - co prawda na niewielkie odległości, ale dało się.

Jeśli chodzi o spacery to Maksio jest posłuszny, ale na większe obce psy zdecydowanie szarżuje. Małe go nie ruszają.

6,5kg, to maleństwo :)

Posted

To jest mały piesek, ma drobne, cienkie kości. Od moich jamników jest większy, wyższy. One ważą od 3800 do 4200g.
Nie jest chudy, jest "w sam raz".

Dobrze jeździ autem, metrem, autobusem.
Brak żuchwy nie jest ogromnym utrudnieniem, musi po prostu dostawać jedzenie zmiksowane i to niekoniecznie na maź, po prostu na drobniejsze kawałeczki. No, tyle że dla osób które go widzą po raz pierwszy wygląda szokująco.

Posted

I ja wpadam do Maksia zobaczyć co słychać
oby i dla niego znalazł sie ten domek -- taki który go pokocha całym sercem
czy ktos mógłby mi podeslac jakies konto do wplaty na Maksia ?

Posted

podesłałam Pani wszystkie informacje, zobaczymy na którego psiaka się zdecyduje, bo w pakiecie poleciały jeszcze dwa śleputki starowinki...
trzymam mocno kciuki, żeby któryś z tych psiaków chwycił Panią za serce...

Posted

Maksiulo jest taki słodki :)
PIęknie wyszedł na zdjęciach.

Pani niestety póki co nie odpowiedziała, którym psiakiem najbardziej się zainteresowała, więc cierpliwie czekamy :)

Posted

Nie, nie wystraszyła się braku żuchwy, tylko jeden staruszek śleputek, którego jej podesłałam był z przytuliska - oddany przez właścicieli jakieś 2-3 miesiące temu, psiak sobie zupełnie nie radził.
Pani kierowała się tym, że tamten mieszka na betonie, a Maksio i drugi śleputek w DT na miękkich tapczanach.
Stąd wybór.