Neris Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 No uroda nie idzie w parze z charakterem. Prosi mnie często "na opa" :), a na kolanach zaczyna na mnie warczeć i jak się zniecierpliwi chciałby dziabnąć. "Opa" się od wczoraj skończyło, głaszczemy się tylko na podłodze. Quote
Akrum Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 wredniutki się robi Maksiulek. Za tak solidną opiekę pokazuje ząbki?? Quote
Akrum Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 ząbki to było w przenośni :):):) a już przestał lać w domu, czy nadal?? Quote
Neris Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Leje. Ale na pewno nie jest to nietrzymanie moczu, on po postu znaczy. Wczoraj był na podwórku, wrócił, wbiegł do sypialni i podniósł nogę. Szczerze mówiąc zaczęłam się śmiać, bo naprawdę na tego zgreda nie mam siły. Czasami dokładnie widać, że się przymierza i można zareagować, ale nie zawsze to widzę. Quote
Akrum Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Niedawno jak byłam z moim kocurem w lecznicy i czekałam aż kroplówkę dostanie, to przyszli ludzie na kastrację kocura i psa - i tak z nimi rozmawiam, a oni pierwsze co to nie że dla zdrowia, tylko żeby nie lały po domu. Więc wet jak to usłyszał, to od razu podkreślił, że często się zdarza, że zarówno u psów jak i kocurków po kastracji nie znika zapęd do znaczenia w domu, a u kocura nawet zapach moczu może zostać taki intensywny. Quote
Neris Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Ja pamiętam jak mój kocurek ciągle był dzieckiem, dzieciaczkiem, ciągle mi się wydawało że za młody, a któregoś dnia weszłam do pokoju i oczy zaczęły mi szczypać i łzawić. Następnego dnia byliśmy u weta :) Ale on to jest grzeczniusi, później nigdy nic nie zaznaczył. Zajrzyjcie proszę do Mietka z łańcuchem http://www.dogomania.pl/threads/206488-Mietek-z-posagiem-pies-i-jego-%C5%82a%C5%84cuch.-Prosimy-o-DT-lub-pomoc-w-og%C5%82aszaniu Quote
Neris Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Dzisiejszy spacer: Sarenka :) Jamniki wlazły w to błoto, ale ja NA PEWNO nie! Quote
Poker Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Piękny widok szczęśliwego Maksia. Brak żuchwy nie ujmuje mu urody. Quote
Neris Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Ja już chyba tego "braku" nie widzę, chociaż za każdym razem kiedy Maksio ziewa widok mnie z lekka szokuje. On ma czarne wargi, które pan doktor uformował w coś w rodzaju "ust". Niestety nie potrafię tego sfotografować, mój aparat zbyt długo "łapie" i zanim pstryknie fotkę jest już po ziewaniu. Chciałam mu dzisiaj jeszcze zrobić filmik jak się wyciąąąąąąąąga w pełnym galopie, no ale oczywiście padły baterie. Quote
Akrum Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 ślicznie się Maksio prezentuje na zdjęciach przy wodzie - normalnie Wam zazdroszczę takich terenów do spacerowania. Quote
Neris Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Trochę nasza łąka porozjeżdżana quadami, ale rzeczywiście fajnego miejsca do spacerowania mnóstwo. Zastanawiam się, czy z taką skróconą żuchwą Maksio ziaje tak samo skutecznie jak normalne psy. Dzisiaj jak wróciłam z zakupów to okropnie wachlował ozorem, wyglądał jakby miał wielki, szeroki uśmiech. Ale wody nie chciał mimo że go usiłowałam namówić. Quote
Akrum Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 a Maksio w ogóle ogłaszany jest?? on szuka w ogóle domu, czy na dożywotnim DT jest u Ciebie? Bo nic w tej sprawie chyba nie jest robione?? Quote
Neris Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Za każdym razem kiedy pada to pytanie mówię, że Maksio może w każdym momencie iść do nowego domu. I że nie wiem czy go ktoś ogłasza. Ja nie mam możliwości robienia ogłoszeń, mam bardzo słaby net, pisałam o tym kilka razy. Moje bezpłatne tymczasy mają powykupywane ogłoszenia na bazarkach ogłoszeniowych. Quote
Akrum Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 no to trzeba by napisać jakiś fajny tekścik i ruszyć z promocją Maksia, bo inaczej, to on na prawdę na dożywociu u Ciebie zostanie. Mało odwiedzany jest ten wątek, deklaracji malusio... Może na FB ktoś zrobi jakieś fajne wydarzenie? Poproszę Marinkę, może się zgodzi :) Quote
xmartix Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 a mamy jakieś dobre zdjęcia? przepraszam może są wcześniej a ja nie pamiętam.. ja mogę trochę poogłaszać Quote
Neris Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Ale mnie podsumowałaś no :oops: Ja nie umiem za bardzo lepszych zrobić, na poprzedniej stronie są 2 portretowe na których widać buzię. Quote
xmartix Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 ojoj, Nerisku ja nie chciałam, umiesz robić zdjęcia, widziałam inne Twoje i umiesz na pewno :) ale zdjęcia Maxia widzę mamy dobre na tej stronie także Quote
Neris Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Na tej stronie faktycznie zdjęcia raczej "piknikowe", jutro nie będę niestety mogła, ale w czwartek mogę spróbować mu jeszcze coś pstryknąć. Wydaje mi się, że z wiekiem mój aparat robi mniej ostre zdjęcia, ale może to moja ręka na starość drży :). Quote
Neris Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 Dziękuję w imieniu kikou i Maksia. Maksio nie najlepiej zniósł pierwszy upalny dzień, zaczęłam się martwić że coś mu jest, bo leżał niemrawy, nie skakał ani nie szalał jak to on potrafi. Wody też jakoś nie chciał. Ale jak tylko się lekko ochłodziło, ponownie nabrał wigoru. Quote
Recommended Posts