Akrum Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Maksio wiekowy erotoman z ciebie :) odpuść już Amelce, co?? panna cię nie chce... Quote
Neris Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 No właśnie ona go od wczoraj już CHCE. Na szczęście jest on dla niej zupełnie bezpieczny w ewentualnych kontaktach, strzela :2gunfire: ślepakami :sg168: Nie chciałabym Amelki zamykać oddzielnie w pokoju, ale chyba dzisiaj już to będzie konieczne. Quote
malibo57 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Neris napisał(a):Preventic podobno zawierał jakiś szkodliwy składnik? Nie pamiętam czy to na pewno Preventic, słyszałam że ma wrócić do sprzedaży w nowej wersji od czerwca. Na razie Maksio ma tę czarną obróżkę plus Fiprex. Mam dostać pocztą nową obrożę dla niego. Amitraza będzie dopiero w poniedziałek, ale opryskiwanie nią nie jest takie proste - trzeba roztworem spryskać połowę psa jednego dnia, połowę drugiego. Może więc jest to jakiś zajzajer? . Preventic zawierał właśnie amitrazę. Unia zakwestionowała ja jako szkodliwą ( toksyczną). Tyle, ze wszystkie składniki preparatów p/pchelnych i p/kleszczowych są toksyczne. Amitraza faktycznie jest zabójcza i bardzo trzeba z nią uważać - w takim stężeniu, jak w obrożach Preventic była podobno szkodliwa dla...ludzi:confused: Fakt, że kurację p/nużycową amitrazą przeżywało 50% psów. te, które przeżyły, zapominały o nużeńcu do końca życia. Jeśli nosiły "przypominajke" w postaci Preventica. Quote
Neris Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Usiadłam na łóżku, żeby podłączyć Fryci kroplówkę i proszę co się objawiło: Wejdę tam, wejdę, chociaż nie stamtąd wyszedłem... Nigdzie nie powiedziano, że nie wolno jeść obiadu nosem. Quote
lilk_a Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Maksiu :) wcale nie widać że nie masz połowy pyszczka .... Quote
Poker Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 słodki z niego pies. Eidać ,że coś jest nie tak ,ale w tym ujęciu ledwie, ledwie. Kasę dla Maksia przelałam na konto kikou. Quote
Kociabanda2 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 :D Maksio zgredek-erotoman! Ale się uśmiałam :D Mój Fąfel był wykastrowany za młodu, a w tym miesiącu kończy trzy lata i do niedawna nie miał nawet takiego pomysłu, by kogoś zapinać, ale do czasu. Ze dwa-trzy miesiące temu po raz pierwszy w życiu przełamał lęk przed dziećmi. Kilkuletnia córka sąsiadów uwielbia do nas wpadać, by pogłaskać kotki (psa swojego ma to na Fąfla leje). No i jak tak wpadała prawie codzień to nasz pies w końcu się przełamał i przestał histeryzować, a jak już się przełamał to tak sobie pomyślał, że może udałoby się to to coś zdominować... i pierwszy raz w życiu zdecydował się na kopulację :D :D Dziewczynka na szczęście się nie przejęła, ale my szybko musieliśmy ściągać z niej naszego psa :D Od tamtej pory Fąfel jakby zatrybił, że istnieje coś takiego jak życie erotyczne :P Mieszka z dwoma kotami, więc od czasu do czasu próbuje łapą zagarniać kotkę. Na szczęście nasz pies jest długi toteż nic z tego nie wychodzi :D Koty są za krótkie, by je zapiąć przytrzymując przednimi łapami :D Głupek :D Koty sobie z tego nic nie robią (ostatnio tez była przymiarka do samca :P ) także awantur z tego powodu nie ma, ale ja się zaczynam zastanawiać czy nie muszę naszego psa zapoznać z jakąś ładną koleżanką odpowiednią do jego wzrostu i długości :D Quote
Neris Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 W sumie to ja Ci mogę pożyczyć Amelkę, ona jest bezwstydna i chce za przeproszeniem dawać każdemu który się nawinie. To pierwsza moja taka jamniczka, wcześniejsze miały dumę, honor i umiały się zachować. Quote
Neris Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Maksio przechodzi samego siebie. Moja jamniczka Iris jest po operacji, sporo śpi zawinięta w kocyk. Maksio wskakuje na łóżko i ją obsikuje :mad: i to nie raz dziennie. Nie wiem o o mu chodzi, ale jestem już zła. Dzisiaj mu obiecałam, że mu jutro kupię pampersy i założę, chociaż jakoś sobie tego nie wyobrażam... Quote
Akrum Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 ojej, Maksio siusiumajtek... może chce pokazać, że nad nią dominuje?? albo zaznacza że ona jego tylko jest :) Quote
avii Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Neris napisał(a):Maksio przechodzi samego siebie. Moja jamniczka Iris jest po operacji, sporo śpi zawinięta w kocyk. Maksio wskakuje na łóżko i ją obsikuje :mad: i to nie raz dziennie. Nie wiem o o mu chodzi, ale jestem już zła. Dzisiaj mu obiecałam, że mu jutro kupię pampersy i założę, chociaż jakoś sobie tego nie wyobrażam... Neris , krzyknij na Maksia że nie wolno :mad: To typowy przyklad zachowania zwierzęcia w stadzie -- eliminacja / degradacja słabszych , dlatego psy w naturze nie okazuja słabości ( to tak w duzym skrócie) bo są natychmiast przez stado eliminowane ( albo jak u wilków degradowane ) a tu jamniczka po operacji , słaba, jak ma sie bronić ? A kysz Maksiu , nie wolno Quote
Neris Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Ja go kyszam, kyszam oczywiście. Ale za chwilę jedynym słowem będzie FE! Nalegałam na kastrację z racji na jego wieczne podnoszenie nogi, ale to wcale nie pomogło, znaczy nogi od stołu, kanapę i poduszki na łóżku. Quote
Kociabanda2 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Neris napisał(a):Ja go kyszam, kyszam oczywiście. Ale za chwilę jedynym słowem będzie FE! Nalegałam na kastrację z racji na jego wieczne podnoszenie nogi, ale to wcale nie pomogło, znaczy nogi od stołu, kanapę i poduszki na łóżku. Kurcze :/ No to niefajnie :( Niestety nic nie umiem poradzić w tej sytuacji :( a przy okazji przepraszam za offa... Pozwolę sobie zaprosić na wątek dzikiego Ciapka: http://www.dogomania.pl/threads/205972-Ciapek...temu-psu-zawali%C5%82-si%C4%99-%C5%9Bwiat-%28-Prosimy-o-pomoc-na-diagnostyk%C4%99-%C5%82apki-szczep Temu psiakowi właśnie zawalił się świat :-( Sytuacja jest trudna. Będę wdzięczna za wsparcie moralne i $ Musimy uzbierać pieniążki na diagnostykę kulawej nóżki, kastrację, szczepienia... Quote
lilk_a Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 sikanie , podsikiwanie , ma znaczenie emocjonalne , pies który podsikuje różne sprzęty chce zaznaczyć swoją obecność , przekazać również ważne informacje o sobie , mocz zawiera duzo informacji dla innych psów, a jak zachowuje się Maks w grupie psów ? należy do stada , czy jest odsuwany przez psy ? trzeba po prostu mu na to nie pozwolić , mówiąc fe , albo na co tam reaguje i zająć go czymś innym , nie zostawić i odejść , bo zrobi to co miał zrobić tylklo np kazać mu usiąść, jeżeli umie , lub niech wykona jakąkolwiek inną komendę , oduczanie bywa niestety długie , ale jeżeli jesteśmy konsekwentni przyniesie efekt :) ja miałam takiego małego maltańczyka , złośliwy był jak diabli , nienawidził chłopaka mojej siostry , nie dość że obszczekiwał go równo to jeszcze podczas jego wizyt podsikiwał co popadnie , okrzyk fe ( ale naprawdę ostry okrzyk:)) i natychmiastowa komenda siad wyeliminowały problem skutecznie Quote
Neris Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Maksio nie jest odsuwany, moje jamniki wiele razy usiłowały go zachęcać do zabawy, ale on nie chce. Jedynie na spacerach biegnie z grupą jamników, ale nie doszukuję się w tym poczucia jedności ze stadem. Generalnie on ignoruje inne psy oprócz Pokera którego nie znosi i Nonia (Adasiuuu), którego uporczywie mobbuje, często staje nad śpiącym jamnikiem i warczy. Szczęśliwie moje jamniki są absolutnie pozbawione jakiejkolwiek agresji. Poker jest od Maksia izolowany ze względu na różnicę w wielkości, Maksio usiłuje go zaatakować jak tylko go widzi. Co to musiała być za zaraza jak był młody, nie wyobrażam sobie! Maksio nawet nie kładzie się z jamnikami na łóżku na drzemkę, woli spać na posłanku obok łóżka. A na widok jego unoszącej się nogi krzyczę oczywiście FE! i każę mu iść "do siebie". Maksio wędruje wtedy na posłanie, ale niestety często najpierw trochę jeszcze sika. Koce z łóżka piorę codziennie, dobrze że pogoda jest już dobra i polarkowe koce szybko schną. Doszła paczuszka od Kikou z obróżką dla Maksiuli, już mu założyłam. Dziękujemy :) Maksio jest wg mnie w bardzo dobrej formie, ale może są jakieś witaminy dla staruchów, które mógłby brać? Quote
Akrum Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 ale mały świntuszek z tego Maksia jest. a wydawało by się że po tych wszystkich przejściach będzie już teraz bezproblemowym tymczasowiczem. Quote
Kociabanda2 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 nie wiem jak z psem, ale kotu można takie miejsca, które znaczy regularnie odczarowywać, tzn. dawać mu tam smaczne smakołyki. Kot nie nabrudzi w miejsce, w którym je. Nie wiem jak zadziała to na psa? Quote
Neris Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Zastanawiające, on jada na tym łóżku. Kiedy go dokarmiam właśnie tam siedzimy. Może jednak chodzi o zaznaczenie obecności. Jeśli chodzi o bezproblemowość to Maksio w zasadzie problemów nie sprawia, jest bardzo karny, posłuszny, na spacerach wraca na zawołanie w 100%!! Nienawidzi tylko dużych czarnych psów i osikuje mi dom. I mobbuje jamnika, dzisiaj skoczył na Adasiuuu, nadziobał go w kark aż Adasiuuu się położył na pleckach. Ale już Krokodyla olewa, być może dlatego że Krokodyś na widok Maksia natychmiast chodzi zgarbiony. Quote
yoko100 Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 Maksiu badz grzeczny:) i bez żuchwy jest kochany Quote
Akrum Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 Odwiedzam Maksia i korzystając z okazji chciałam życzyć wszystkim ZDROWYCH, SPOKOJNYCH I RADOSNYCH ŚWIĄT :lol: A TY MAKSIO PRZESTAŃ PSOCIĆ, CHOĆ NA ŚWIĘTA :) Quote
Neris Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 Grzeczny jest dzisiaj. Parę dni temu spróbowałam go wypuścić do ogrodu z Mietkiem, który toleruje wszystko co się rusza, ale niestety Maksio ganiał go z rykiem po całym ogrodzie i w końcu wkurzyłam się, zaniosłam go do domu i zamknęłam w sypialni. Przy okazji zapraszam do Mietka, przyda się nam każda pomoc w ogłaszaniu http://www.dogomania.pl/threads/206488-Mietek-z-posagiem-pies-i-jego-łańcuch.-Prosimy-o-DT-lub-pomoc-w-ogłaszaniu Quote
__Lara Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Maksio, jak Ty ładnie wyszedłeś na tych zdjęciach :) Quote
Poker Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 On jest ładny. zapomniałam przy wpłatach o chłopaku. Zaraz to naprawię Quote
Recommended Posts