Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Eeee, to to znam!
Podnoszę wtedy głowę i ryczę "E!!!!!!". Jak dźwięk ustaje - jamnik. biegnę otwierać drzwi. Jak nie ustaje - Maksio :evil_lol:. Zrywam się, ponoszę dziada i wywalam na dwór.

A my zasypani po kolana, dogrzewam sypialnię grzejnikiem elektrycznym bo ziąb niemożebny a tu co? Prąd zabrali dzisiaj, dobrze że tylko na godzinę.

Maksio wychodzi na dwór na 10 minut, nie biorę go na spacery bo za zimno nawet w "płaszczyku". On niby chce spacerować, ale to naprawdę staruszek który chyba tylko miną nadrabia.

Ale dochowałam się nowej rasy jamników - szorstkowłosy alaskan siberian jamnik. Wychodzą na dwór, kulają się po śniegu jak czubki i wracają caluśkie w śniegowych kulkach. I nic!!! Ogrzewają się przy grzejniku i za godzinę znowu chcą iść. A jest minus 12...

Posted

Neris napisał(a):

Ale dochowałam się nowej rasy jamników - szorstkowłosy alaskan siberian jamnik. Wychodzą na dwór, kulają się po śniegu jak czubki i wracają caluśkie w śniegowych kulkach. I nic!!! Ogrzewają się przy grzejniku i za godzinę znowu chcą iść. A jest minus 12...

:megagrin::megagrin::megagrin::megagrin: O matko! :turn-l: Szorstkowłosy alaskan siberian jamnik...

Posted

Bardzo dzielny Maksio spacerujący:

Niestety wyprałam ubranko i zlazł z niego "lakierek", został sam materiał i futerko którym ubranko jest podbite.

Maksio po ubraniu w ubranko skacze w górę wybijając się z 4 łap, po czym usiłuje się ocierać o wszystkie ściany. Potem wyciąga na całą długość tylne nóżki. Taka akcja trwa jakieś 4-5 minut, po czym Maksio zaczyna odczuwać przyjemne ciepło i zaczyna rozumieć, że ubranko jest jednak fajne :).

A oto proszę Państwa nowa rasa.
Hodowla Neris ma zaszczyt przedstawić Szorstkowłosy Alaskan Siberian Jamnik

NONSENS Neris "Adasiuuuu"

NOSTALGIA Neris "Amela Mamela" waga 3800g, duch LWA!

I dwa gooopki razem po wyjęciu z zaspy

Posted

Neris napisał(a):

Mari23, dostałam na PM wzór pisma, jutro je wyślę, bardzo Ci dziękuję za pomoc.
Czy w razie gdybyśmy zrobili kolejną aukcję również będzie możliwość użyczenia konta?

czekam na pismo ;)
a jeśli konto będzie potrzebne - oczywiście korzystajcie !

Maksio ślicznie wygląda w tym ubranku i wogóle śliczny jest....
a jamniki.... popłakałam się ze śmiechu:megagrin:

Posted

Wiem, że jestem okropna ale ciągle nie mam drukarki :(
Muszę pojechać do kogoś kto ma, ale jesteśmy zasypani powyżej kolan, jutro rano zobaczę czy chociaż główniejszą drogę odśnieżyli.

Jutro rano zadzwonię do pana doktora czy musimy być akurat jutro na kontroli, może lepiej poczekać jeszcze parę dni aż się trochę ociepli.

Moje jamole to największa miłość życia mego, i każdy kto je widział rozumie:lol:

Posted

Neris napisał(a):
Wiem, że jestem okropna ale ciągle nie mam drukarki :(
Muszę pojechać do kogoś kto ma, ale jesteśmy zasypani powyżej kolan, jutro rano zobaczę czy chociaż główniejszą drogę odśnieżyli.

Jutro rano zadzwonię do pana doktora czy musimy być akurat jutro na kontroli, może lepiej poczekać jeszcze parę dni aż się trochę ociepli.

Moje jamole to największa miłość życia mego, i każdy kto je widział rozumie:lol:

nie musi być dfrikowane, napisz odręcznie.... tylko kopiować KP trzeba i tak....

jamniki naprawdę cudne!!!
wczorajszego wieczora zabrałam do domu dobrocińskiego Ślepka - był razem z Ledą w naszym "azylu" - to duży wybieg z ocieplonymi budami, ale te mrozy dla starych psów....dzisiaj rano termometr u mnie na tarasie wskazywal minus 21 ;(
koleżanka wzięła Ledę, ja Ślepka.... no i mam 10 psów...

Posted

matko, jak Ty sobie radzisz z 10 psiakami?
Ja mam swoje 2 + 2 koty i tymczasowiczkę i po prostu ciągle tylko chodzę i sprzatam, gadam nie wolno, rozdzielam jak się rzucają na siebie... Bo zawsze mi się tak trafia, że albo mój Bork zaakceptukje tymczasowicza a Petka chodzi nadąsana i warczy, albo teraz Pestka toleruje tymczasowiczkę, a Bork z garbem najeżony non stop warczy i się na Lisię rzuca... A przy 10 ciu - ja bym wysiadła :)

Posted

neris pisze tu bo skrzynke masz zapchaną

wysłałam ci pw że konto jest nieprawidłowe , brakuje 1 cyfry
lubię wywiązywac sie ze swoich obietnic
podaj proszę mi raz jeszcze prawidłowe
jesli nie na taxi bo za mało to chociaz na udka starczy :lol:

A Maksiu -- uroczy , jak on daje sobie radę ?

pozdrawiam

Posted

Avii wybacz, odczytałam Twoje pm sprzed paru dni i byłam pewna że odpisałam :oops:, widocznie nie przelazło?

Maksio wyszedł dzisiaj na dwór i wrócił nago, ubranko znalazłam przy furtce. Nie mam pojęcia jak to sobie zdjął:mad:
Teraz sobie je kolację, ciamka okropnie.

Przełożyłam wizytę na wtorek bo ma być ocieplenie, dzisiaj mój brat dowiózł prowiant i zostawił kilometr od domu bo jesteśmy zasypani po kolana! Już z 20 razy wszyscy sąsiedzi dzwonili do gminy i ciągle obiecują że "przetrą". No i to by było na tyle...

Posted

Neris napisał(a):

Przełożyłam wizytę na wtorek bo ma być ocieplenie, dzisiaj mój brat dowiózł prowiant i zostawił kilometr od domu bo jesteśmy zasypani po kolana! Już z 20 razy wszyscy sąsiedzi dzwonili do gminy i ciągle obiecują że "przetrą". No i to by było na tyle...

No ta 'fajursko' macie... maskara... 2 dni śniegu i takie rzeczy... jak sobie razili ludzie jak zimy były po -30 i śnieg od grudnia do marca :P ?

Posted

Podobno pan który tu mieszkał chadzał piechotą do stacji, a jeśli był śnieg wstawał o 4 i sobie przecierał szlak...
Nawet jeśli odśnieżą to i tak od wtorku ma napadać od nowa... zresztą do mnie nigdy nie odśnieżają, mówią że nie mają tej drogi w GPS i koniec.

Posted

mari23 napisał(a):
nie musi być dfrikowane, napisz odręcznie.... tylko kopiować KP trzeba i tak....

jamniki naprawdę cudne!!!
wczorajszego wieczora zabrałam do domu dobrocińskiego Ślepka - był razem z Ledą w naszym "azylu" - to duży wybieg z ocieplonymi budami, ale te mrozy dla starych psów....dzisiaj rano termometr u mnie na tarasie wskazywal minus 21 ;(
koleżanka wzięła Ledę, ja Ślepka.... no i mam 10 psów...

A pokaż Ślepka...

A tak w ogóle to Zofia.Sasza powiedziała, że Maksio jest brzydki! Stary, brzydki i krzywy. O!
A on nie jest krzywy... Stary tylko, brzydki wcale nie, całkiem piękny...

Posted

[quote name='Kociabanda2']To będzie razem: 783zł .....
Nie wiem jak Wy się tam kobitki rozliczacie między sobą, ale mi wychodzi, że Kikou powinna była Ci przelać 783zł a nie 718zł.
[/QUOTE]

jeszcze raz zestawienie kwot jakie wpłynęły do mnie:

Maks:
30-09-2010 Bambino 300,00 PLN
20-10-2010 AnnaB 10,00 PLN
22-10-2010 bazarek Kociabanda2 405,00 PLN 715
22-10-2010 bazarek Hitoshi 48,00 PLN 763
25-10-2010 yoko100 20,00 PLN 783
14-10-2010 Bazarek Ayia 135,00 PLN

to wszystko daje razem 918, z czego 200 przelałam do Neris (jak sama słusznie zauważyła pod koniec października) a pozostałe 718 później na operacje.

jeśli chodzi o wpłate od Reksiu to jeszcze to sprawdze bo to inne konto i mogłam coś przeoczyć....
(czy to była część z tych pieniedzy na Rudzika? czy kiedy to miałoby być?)

Generalnie to nie jest tak że ja nie chce sie zajmować Maksem...
ale od samego początku bez przerwy ktoś tu na wątku jęczy że przelewy powinny iść do Neris bo pies jest u Niej. OK!
Ja z kolei nie jestem w stanie rozliczać pieniędzy na czyimś koncie, dlatego dla świętego spokoju napisałam żeby już nie używać wcale mojego konta, żeby nie było bałaganu.
A teraz zaczyna sie znowu narzekanie, że Neris zostanie z psem bez opieki finansowej... wiec co ja mam zrobić?
Jak zbieram pieniądze to jest źle, jak chce sie wycofać żeby było dobrze to też jest źle..... czego wiec oczekujecie ode mnie?

w tej chwili mam u siebie jeszcze 10,00 złotych które wpłynęły 22-11-10 od Anny B

Posted

Blueberry pewnie później Dziewczyny prześlą Ci właściwe konto

zapisałam na pierwszej stronie to brakujące rozliczenie.... NA PODSTAWIE WPŁAT U MNIE I POSTU ROZLICZENIOWEGO NERIS
chociaż chyba nadal coś sie nie zgadza... bo z Neris wyliczeń wyszło że zostało Jej 412 złotych....
a mi po dodaniu wszystkiego wyszło że zostało tylko 342 złote... może chciałoby sie komuś uzdolnionemu matematycznie przejrzeć to jeszcze raz.
Dodam tam może na pierwszej stronie informacje że dalszy ciąg rozliczeń znajduje sie na stronie 30 wątku. CZY TAK CHCECIE?

Posted

Tak, 100zł zaksięgowało się u mnie wczoraj.

Jeśli chodzi o zbiórkę pieniędzy na Maksia-ja zgodziłam się wyłącznie na zbiórkę pieniędzy na leczenie psa na moje konto,zawsze podkreślając że nie jestem jego opiekunem tylko hotelikiem. Widziałam, że inne DT robią podobnie. Ja nie mam praktycznie żadnych własnych pieniędzy więc sytuacja kiedy idę do weta nie mając funduszy byłaby fatalna, a tak miałam zawsze zabezpieczone "tyły".

Chyba ostatnia wizyta kontrolna będzie w piątek, więc żadnych więcej funduszy na leczenie Maksio nie będzie potrzebować. Nie ma więc potrzeby używania dalej mojego konta.

Posted

[quote name='Neris']A pokaż Ślepka...

A tak w ogóle to Zofia.Sasza powiedziała, że Maksio jest brzydki! Stary, brzydki i krzywy. O!
A on nie jest krzywy... Stary tylko, brzydki wcale nie, całkiem piękny...[/QUOTE]

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images38.fotosik.pl/274/adedeaa2b894d33fmed.jpg[/IMG][/URL]
To "mój" Ślepek kochany - tłuścioszek ;)
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images43.fotosik.pl/449/3595517c25b7cb01med.jpg[/IMG][/URL]
uwielbia tarzać się w śniegu
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images35.fotosik.pl/285/dbf6be528a64e1d0med.jpg[/IMG][/URL]

A Maksio śliczny jest!!!!!! Prześliczny!!!!

Posted

Byliśmy dzisiaj u kontroli, wszystko jest idealne, zrekonstruowana warga jest elastyczna. Maksio był zaskakująco grzeczny i nie szarżował na pana doktora, chociaż czekałam z aparatem i chciałam to sfilmować i pokazać ku uciesze :eviltong:

Koszt wizyty 40zł, transport 19,50 (w jedną stronę 11,50, w drugą tylko 8 bo za Maksia pan kierowca nie policzył)

A tak wygląda spacer z Mak-Siusiakiem (UWAGA NA NOWE UBRANKO!!!!!!!!)

Jak odśnieżać to tylko nosem :crazyeye:
Z boku czeka znudzona Kenya.

[IMG]http://images40.fotosik.pl/439/032197765c26d42dmed.jpg[/IMG]

Jak widać, niektóre psy IDĄ a niektóre JADĄ BOKIEM.
[IMG]http://images50.fotosik.pl/456/a92bb6de918c1ba7med.jpg[/IMG]

Ja Ci mówię WSTAŃ I IDŹ - rzekła, więc wstaję i idę...

[IMG]http://images38.fotosik.pl/449/e53827cdcb6c4b80med.jpg[/IMG]

Byliśmy u Ani i Eli zobaczyć, co nowego sobie przywlokły ze schroniska:

Maksio oniemiał

[IMG]http://images38.fotosik.pl/449/90108ec130ca5579med.jpg[/IMG]

Nawet niezła ta laska i nawet od Maksia starsza :evil_lol:, a zepsuta to chyba co najmniej tak samo. Ledwo łazi, ale musi łazić ciągle bo zamknięta w domu drze japę.

[IMG]http://images49.fotosik.pl/455/54dbd06bcf8f7ad2med.jpg[/IMG]

Posted

Właśnie odczytałam maila od Selenga2:))))))))))))) Ja już zapomniałam o tym allegro dla Maksia, a tu taki piękny dyplomik dostałam. Maksio to był w sumie mój taki początek na dogo, znaczy się trafiłam tu od Zafirka z wyrwanymi łapkami z allegro, później szukałam jakiegoś info o Nim i tak trafiłam na wcześniej mi nieznane dogo, później Maksiowe allegro i tak już zostałam :))))))))))))

Widzę Maksio cały czas walczy, ale pięknie wygląda w tym czerwonym ubranku, niczym Mikołaj, bo strój czerwony ma i brodę :)))))))))))