Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Neris']A TY Akrum jak się w nowej roli czujesz? :) Opowiedz coś, jak było?[/QUOTE]
hehe, było super :) zero stresu, zero nerwów - wszystko odbyło się tak, jak sobie to zaplanowaliśmy, autko zamiast kwiatami, to miało namalowane konie i kangury :)
zamiast kwiatów zbieralismy karmę dla bezdomnych kotów, które dokarmiamy i dla psów z przytuliska - sporo się tego uzbierało, sporo :)
ok. 300 kg suchej psiej karmy, ok 100 kg suchej kociej karmy i jeszcze do tego dużo puszek i saszetek, trochę misek i psich zabawek:)
Tak więc byliśmy bardzo zadowoleni z tego,że ludzie wzięli sobie naszą prośbę na poważnie - choć i tak troszkę bukiecików dostaliśmy... ;)
Potem w restauracji mieliśmy krótkie przyjęcie (obiad i kawka) dla najbliższej rodziny, czyli 30 osób, bez tańców, tylko skromnie do godziny 21 wszej :)
Ogólnie jesteśmy bardzo, bardzo zadowoleni :)

Posted

kikou jest odcięta od neta - tylko kom w jej podpisie jest.

ja mam nr konta zarówno kikou jak i Neris, ale nie wiem w końcu, który podawać, czy ten kikou czy bezpośrednio do Neris. nie wiem jak w końcu się ustalenia zakończyły.

Posted

Wczoraj wróciliśmy już bardzo późno, nie miałam już siły pisać.

W skrócie - z prawej strony żuchwa "łapie", z lewej już nie ma szansy na jej zrośnięcie. Jednak jeśli do końca zagoi się z prawej, będzie można coś tam zrobić żeby działała.
Pan doktor zamówił leki, będą do odbioru jutro ok. 12, pojadę po nie. Maksio będzie je brał przez 30 dni.
Wkurzony badaniem i obmacywaniem Maksio pogryzł pana doktora 3 zębami, mało skutecznie ale bardzo zajadle.
Pan doktor przygotował krótkie "wypracowanie" z ostatniego zabiegu, niestety wyszłam zaaferowana i zapomniałam je zabrać - odbiorę jutro przy okazji leków.

Jeśli chodzi o konto moim zdaniem powinno być podawane konto Kikou, ja mam na koncie na bieżące wydatki.

Posted

ok dobrze, to wyśle dziewczynom konto kikou :)

Jak się cieszę, że Maksio czuje się coraz lepiej :)
Nawet pana doktora pokąsał - haha, taki mały glutek, a jaki zadziorny :)

Posted

Jest niezwykle serdeczny, wesoły i pełen temperamentu. I ma BARDZO zdecyowany charakter.

Przed wizytą u pana doktora byliśmy u Gagaty na kawce, przyszła pora karmienia i Maksio wsuwał kurczaka podawanego z ręki. Jeśli którykolwiek kawałek mu nie pasował - lądował natychmiast na ziemi i już.

Zakochał się też w suni Gagaty - Klarze, ale niestety bez wzajemności.

Posted

Maksiulek kochany :)
niedługo na twoje konto wpadnie znów troszkę grosza, bo widziałam,że na bazaarku zrobionym przez Kociabanda2 nieźle poszło i trochę grosza również dla ciebie kochany staruszku wpadnie :)

Posted

Napisałam posta i znikł :shake:

Wstawiam zdjęcia opakowania Maksiowego leku, może komuś ta informacja będzie
przydatna?

Niestety nie mam dowodu wpłaty bo lek odbierała moja Ania - ja utkwiłam w Pomiechówku z powodu zerwanej trakcji i nie zdążyłabym przed 15.

Posted

Te tabletki są dość miękkie i łatwo je podzielić, a potem je wciskam w kawałek kuraka i faszeruję Maksia.

Dzisiaj udało mu się poranną ćwiartkę wypluć, ale niezrażona jego pomysłami nafaszerowałam go od nowa.

Ciekawe ile kosztuje "ludzki" Klacid, może to można było taniej jakoś kupić?

Posted

To z Maksia niezły Gagatek jest, a jaki piękniś po kąpieli.

Przy okazji - pozdrowienia dla Gagaty:lol:

Akrum - wszystkiego najlepszego Tobie i Twojemu Małżonkowi na nowej drodze życia:Rose:- wirtualne ode mnie, zaś z okazji Waszego ślubu zamiast kwiatków dla Was podaruję Maksiowi na konto Neris w przyszłym tygodniu pięć dych - taki mały, ale z serca dany bukiecik dla Maksia dzięki Wam.

Posted

Odi bardzo dziękuję w imieniu Maksiuli :)

Pamiętam o "wypracowaniu" na temat ostatniego zabiegu Maksia, jednak Ania będąc po leki w lecznicy nie otrzymała go od pań w rejestracji, chociaż telefonicznie mówiły, że na 100% dadzą. Bedę chyba musiała po to specjalnie jechać.

Posted

Hej. Mam problem, bo niechcący zwiesiłam sobie konto w banku i nie mogę zrobić przelewu. Jutro postaram się to sprostować, i przepraszam za zwłokę z wpłatą pieniążków z bazarku.
Pozdrawiam

Posted

dobrze kochana cioteczko, póki co chyba nie są przewidziane mega duże wydatki, a trochę na koncie pewnie jeszcze pieniążków dla Maksa spłynęło.
Jak kikou będzie miała już dostęp do neta, to na pewno rozpisze ile mamy kasiorki.

Posted

W sumie nie wiadomo ile potrzeba będzie na ostatnią operację.

Czy jest możliwa druga aukcja allegro? A może już idzie? To nowe zdjęcie z szyną z boku buzi mogłoby być jako główne...

Dzisiaj doszło 50zł od Odi na bukiet dla Akrum :loveu:

Posted

hehe, mogłyśmy pomyśleć wcześniej i zrobić akcję - taką jak Odi rozpoczęła, ale teraz to już niestety po fakcie.
Nie bierze nikt już ślubu z tego wątku? :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Allegro cegiełkowe raczej wznawiane nie było, ale coś o tym mówiłyśmy, więc może warto by było?

A jak Maksiula się czuje? wszystko dobrze? zajada sam?

Posted

"Akrum" napisał(a):

hehe, mogłyśmy pomyśleć wcześniej i zrobić akcję - taką jak Odi rozpoczęła, ale teraz to już niestety po fakcie.

Może zaczniemy obchodzić rocznice, odnawiać ślubowania, a przynajmniej hucznie świętować imieniny na wątku ? :lol:

Akrum - Wasz pomysł z karmą zamiast kwiatów :modla:

Posted

no tak sobie pomyśleliśmy i tak ludziom mówiliśmy i przynosili (choć kwiatków i tak sporo mimo to było od ludzi, co nie wiedzieli, że mają karmę przynieść).
A wczoraj w naszym przytulisku już właśnie jedną paczuszką obczęstowałam psiaki, potem chodziły za mną krok w krok, nawet sunia, która się boi ludzi i nie podchodzi (taka dobermankowa) nawet mnie polizała :)