Akrum Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Kociabanda2 napisał(a):do dziś nie pojmuję czemu właściwie, ale bardzo mnie to cieszy :D i to najważniejsze :) będzie po trochę pieniążków dla każdego z 3 psów :) Quote
Akrum Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Neris, jak się miewa Maksio i Lola? wszystko u nich dobrze? znaczy z nimi?? ogromne buziole dla nich :) Quote
Neris Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Lola zeżarła już 2 fartuszki, teraz chodzi w rozmiarze xxl związanym w kłąb na grzbiecie. Lata, kopie, szczeka, to naczelny mobber w moim domu, terroryzuje moją 30-kilową Billie nie pozwalając jej przechodzić obok. Wczoraj jakimś cudem w jej fartuszku znalazły się spore grudki ziemi, nie mam pojęcia JAK. A Maksio zjada kawałki kurczaka lekko pomazane pastą odżywczą, sam pije wodę z miski, chociaż jeszcze jest to dla niego trochę trudne. Dzisiaj mam zadzwonić po południu do pana doktora i ustalić termin kontroli, przy wizycie powinnam dostać "wypracowanie" na temat ostatnich czynności. Quote
Odi Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Ten "umówiony" transport był z dogo?:shake: Dzielna jesteś dziewczyna, że sobie poradziłaś, a dla Margo - podziękowania. Może Lolę uraczyć kołnierzem, jeśli już wszystkie fartuszki obeżre? Maksio prosi o wsparcie finansowe - czeka go przecież jeszcze jeden zabieg. Quote
Neris Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Lola oczywiście została okołnierzowana. Teraz dwa moje wrocławskie "bliźniaki" chodzą w kołnierzach. Dzisiaj Maksio dostał od "mojej" Ani 3 puszeczki Royal Canine Recovery Dog i kilka saszetek Convalescence. Plakat ciągle nie dotarł do Zwierzuś, to dość zaskakujące. Paczka, którą wysłała do mnie koleżanka z Brzegu dotarła po 2 dniach. Quote
Mruczka Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 A czy dotarł Solcoseryl ? Wysłałam zwykłym listem, nie poleconym - mam nadzieję, że nie zginał. Quote
Akrum Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 A kiedy tak mniej więcej przewidziany jest zabieg ściągnięcia już ostatecznego tego paskudztwa z pychola Maksia?? I to znów pod narkozą będzie robione,tak? Quote
Neris Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Solcoseryl dotarł, bardzo dziękuję. Nie ma w tej chwili ustalonego terminu zdjęcia ustrojstwa, będzie to zależeć od tego, czy kość "współpracuje" i narasta i w jakim tempie. Dotarły wpłaty: 231zł od Selengi 100 zł od Malibo57 Bardzo dziękujemy. Quote
Akrum Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 właśnie zrobiłam przelew na konto Nersi - pieniążki z bazarku książkowego, który był robiony na Maksia: 65 zł proszę o potwierdzenie jak wpłyną - na tym wątku: http://www.dogomania.pl/threads/192301-Zako%C5%84czono!rozliczam!ksi%C4%85%C5%BCkowy-bazarek-na-maksia./page8 dziękuję :) Quote
Neris Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Dotarło 65zł z bazarku Akrum :) Zapisaliśmy się z Maksiem na kontrolę na wtorek, niestety jedyna możliwa godzina to 20,30. Maksiula dzisiaj sobie spacerował po podwórku z przyjemnością po raz pierwszy od paru dni, bo wcześniej go tylko wystawiałam na siusiu i w podrygach wracał wkurzony pogodą. A dzisiaj u nas zimno ale pięknie. Na większe chłody mamy czerwone ubrano na futerku, ale nie wiem czy Maksio da to sobie założyć, to jest tak naprawdę prawdziwy CHŁOP z charakterem i zdecydowanymi poglądami. Quote
Akrum Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Maksio, co z tego że futerko jest czerwone - ważne że będzie ci ciepło, bo wieczory już coraz zimniejsze... Quote
Neris Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Futerko jest beżowe, a na wierzchu czerwony skaj :) Maksio wymiata. Nawet nie wiecie, jak bardzo mu smakują te puszki Recovery! Jak tylko widzi, że otwieram jedną cieszy się i leci zadowolony. Niestety konsystencja tego jest słaba - to taka miękka pasta, więc sporo znajduje się na kocyku, podłodze i innych miejscach. Quote
Akrum Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 jeszcze troszkę i Maksio będzie już jadł jak na psa przystało, bedzie wymiatał językiem, ruszał szczęką i będzie zadowolony :) Quote
Hitoshi Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Witam. Czy mogę prosić o dane do przelewu, bo mam 48 zł z bazarku dla Maksa Quote
Abrakadabra Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Neris (i Max również) - sorry za offa. Najwyżej mnie zabijesz. Może temu biedakowi ktoś będzie mógł pomóc? Znalazłam go w Markach pod Warszawą.... http://www.dogomania.pl/threads/193892-CO-STOI-NA-ŚRODKU-ULICY-10-ran-4-w-uchu-41st.gorączki-apatia-sierść-jak-skorupa.. Quote
Neris Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Nie wiem czy Maksio będzie w stanie kogokolwiek zabić, na razie ma jeszcze te 4 kły, ale tylko na razie... Quote
Akrum Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Hitoshi napisał(a):Witam. Czy mogę prosić o dane do przelewu, bo mam 48 zł z bazarku dla Maksa czy były wysłane dane do Hitoshi? Quote
Neris Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Ja nie wysyłałam. Generalnie wszystkim - od czasu kiedy się "nazbierało" na zwrot za pierwszą operację - podawałam na PW konto Kikou a pieniądze przychodzą do mnie. Dzisiaj dotarło 25zł od Moniki z Katowic z opisem "pomoc dla Maksa". Quote
Akrum Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 moim zdaniem dobrze,że pieniążki jeszcze wpływają na Twoje konto, ponieważ i tak nie mamy stałych deklaracji na Maksia-pieniążki się przydadzą, a po drugie kto wie czy będzie trzeba za kolejny zabieg Maksa płacić, czy nie... Kikou ma dużo innych psiaków - podopiecznych na głowie, a Ty przynajmniej Nerisku masz pod kontrolą wszystkie wpłaty, na bieżąco odnotowujesz, więc wiadomo ile wpływa, zapasik przecież może być, prawda? :multi: Quote
Monika z Katowic Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Akrum napisał(a):moim zdaniem dobrze,że pieniążki jeszcze wpływają na Twoje konto, ponieważ i tak nie mamy stałych deklaracji na Maksia-pieniążki się przydadzą, a po drugie kto wie czy będzie trzeba za kolejny zabieg Maksa płacić, czy nie... Kikou ma dużo innych psiaków - podopiecznych na głowie, a Ty przynajmniej Nerisku masz pod kontrolą wszystkie wpłaty, na bieżąco odnotowujesz, więc wiadomo ile wpływa, zapasik przecież może być, prawda? :multi: Ja również wychodzę z takiego założenia. Pieniążki prosto do źródła, a nie na około. :) Mizianki dla Maksia!:loveu: Quote
Neris Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Ja mam "na głowie" równie dużo psów co Kikou, tak sądzę przynajmniej. Jednak to Kikou jest opiekunką wątku, więc teraz jest tak jakby została "pominięta". Myślałam, że do mnie miały wpływać wpłaty na pokrycie wydatków które poniosłam, a chyba teraz wpływa wszystko? Quote
Neris Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Maksio przeżył wielką traumę, został wykąpany. To jeszcze zniósł, ale czesanie spowodowało że odwrócił się do mnie tyłem i nie reagował nawet na najczulsze zawołania. Tutaj już suchy ale jeszcze BARDZO obrażony: Wczoraj mieliśmy wyznaczoną kontrolę u pana doktora, niestety zadzwoniła jego asystentka że pan doktor jest chory i przełożyła naszą wizytę na poniedziałek. Maksio na darmo przejechał się do Warszawy... Quote
koosiek Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Owca umiera! Ma guza mózgu, padaczkę, oślepł... Czy jest jeszcze szansa, by ten wspaniały pies zaznał w swoim życiu odrobinę szczęścia? Proszę, zajrzyjcie na jego wątek: http://www.dogomania.pl/threads/119443 Quote
Akrum Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Cześć Maksio, dzisiaj masz wizytę kontrolną, tak? Ciekawe, co powie pan doktor... Ślicznie wyglądasz taki wykąpany i wyczesany :) Quote
Neris Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Jedziemy dzisiaj na 19. Maksio wkurzony od rana zawzięcie oszczekuje rzeczywistość. On musiał niewiarygodnie cierpieć z bólu w tym schronisku, że nie opuszczał nawet swojego koszyka, u mnie to jest naprawdę aktywny, wesoły pies. Niestety żebrze o ludzkie jedzenie w sposób okropny, skacze mi na nogi, powarkuje i uważa że mu się NALEŻY. A TY Akrum jak się w nowej roli czujesz? :) Opowiedz coś, jak było? Quote
Recommended Posts