Neris Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Wklejam kwitek za drugą operację: I link do zdjęcia bo ja go nie widzę jakoś: http://images36.fotosik.pl/202/5bbac8b47a70fdc8med.jpg Przed operacją miałam na koncie na potrzeby Maksia 1280zł, operacja wyniosła 768 czyli jest na plusie 512zł. Podałam kilku osobom konto Kikou - między innymi osobie z Allegro, która chciała wpłacić bezpośrednio na konto. Prosiłam pana doktora o ponowne "wypracowanie" z przebiegu operacji i obiecał, że mi to wyśle, ale po powrocie z konferencji z Nicei. Dzisiaj wpadł rano, zabrał się za Maksia i od razu po zakończeniu zabiegu pojechał biegiem na lotnisko. Przyjechał do lecznicy tylko i wyłącznie dla nas, naprawdę nie wiem jak dam radę mu wyrazić wdzięczność za wszystko co robi. I to tej chwili już GRATIS. W związku z tym obrzękiem ślinianki Maksio stracił "obcego", czyli ten akryl wewnątrz buzi, który mu najbardziej przeszkadzał i ocierał się o wargi. Teraz może już wykonywać lekkie ruchy żuchwą, ale to niestety nie znaczy że ona się zrosła - po prostu ten zewnętrzny stelaż tak mocno usztywnia żuchwę, że nie ma już potrzeby dodatkowego unieruchamiania od wewnątrz. Przepraszam za brak nowych zdjęć, ale jeszcze tylko jutro będę paskudnie zaganiana, potem nadrobię. Odi, wiem że Darczyńcy chcą zobaczyć dowód wpłaty na konto, ale mam nadzieję że zgodzą się żeby z tych pieniędzy uregulować od razu dług u Akrum? Wtedy od razu po tym jak wpłyną mogłabym je odesłać. Quote
monika083 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 cioteczki zajrzyjcie tutaj ,szukamy hoteliku ,lub dt na jakis tydzien(tomaszow maz.): http://www.dogomania.pl/threads/1932...ge7?p=15419680 Wszyscy w trójkę. Kolega to na młodziutkiego psa wygląda Quote
Akrum Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Nerisku kochana... ja nie wiem, jak my się Tobie odwdzięczymy za taką opiekę nad Maksiem. Maksio miał na prawdę szczęście, że go kikou wypatrzyła w tym schronie, że zabrała i "umieściła" u Ciebie w dt, po prostu brakuje mi słów żeby wyrazić wdzięczność :) Ja tylko wprowadzę małe sprostowanie na temat tego zdania: Przed operacją miałam na koncie na potrzeby Maksia 1280zł, operacja wyniosła 768 czyli jest na plusie 512zł. bo żeby było jasno - z tego 1280 zł to praktycznie tak jakby było tylko 280 zł, bo przecież 500 zł pożyczone od Ani, a 500 ode mnie. A to niestety trzeba zwrócić. Czyli 280 - 768 = - 488 zł Z czego ja daje na Maksia 100 zł, więc do oddania dla mnie tylko 400 zł (specjalnie teraz na sobotę wzięłam sobie dodatkowe zlecenie, żebym to 100 zł mogła Maksiowi podarować :)). Dobrze to chyba zrozumiałam? No i jeszcze kolejny miesiąc pobytu w DT trzeba opłacić, to jest kolejne 200 zł, pewnie też na dojazdy do lecznicy Neris wydajesz sporo, to trzeba by też zwrócić, bo leki póki co funduje zwierzuś, prawda? Weszłam na allegro cegiełkowe, coś się ruszyło w końcu, sprzedane 83 cegiełki :) to już coś :) choć i tak myślałam,że będzie lepszy wynik, ale lepsze to niż nic :) Nerisku, może umówmy się tak, że póki co jak wpłyną te pieniążku od tych hojnych darczyńców, to 700 zł, to trzymaj je na koncie, a mi kikou z allegro cegiełkowego jak wpłyną do niej pieniazki to mi zwróci, co? bo tak się chyba z nią umawiałam. zresztą - dogadajcie się między sobą, mi obojętnie z jakiego konta wpłyną :) na sterylki z kotkami idę 25 i 26 września (jak je wszystkie wyłapie oczywiście), ale umówiłam się z wetem, że za te 5 bezdomnych kotek zapłacę 30 września :) więc jeszcze troszkę czasu jest :) Quote
Kociabanda2 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Akrum napisał(a): Ja tylko wprowadzę małe sprostowanie na temat tego zdania: bo żeby było jasno - z tego 1280 zł to praktycznie tak jakby było tylko 280 zł, bo przecież 500 zł pożyczone od Ani, a 500 ode mnie. A to niestety trzeba zwrócić. Czyli 280 - 768 = - 488 zł Z czego ja daje na Maksia 100 zł, więc do oddania dla mnie tylko 400 zł (specjalnie teraz na sobotę wzięłam sobie dodatkowe zlecenie, żebym to 100 zł mogła Maksiowi podarować :)). Dobrze to chyba zrozumiałam? No i jeszcze kolejny miesiąc pobytu w DT trzeba opłacić, to jest kolejne 200 zł, pewnie też na dojazdy do lecznicy Neris wydajesz sporo, to trzeba by też zwrócić, bo leki póki co funduje zwierzuś, prawda? Kikou, Neris... mogłybyście uporządkować jakoś finanse Maksia na pierwszej, byśmy wiedziały ile Maksiowi jeszcze potrzeba?? Quote
Neris Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Doszło 700zł wysłane przez Odi, bardzo dziękujemy. W tej chwili mam na koncie 1212zł należących do Maksia. 900zł jesteśmy winni Ani i Akrum, więc jest jakby 312zł Na PM odpowiadam wysyłając konto Kikou, mam nadzieję że coś tam się zbierze. Oprócz tego Allegro ruszyło, ale nie wiem jaki jest koszt wystawienia, prowizji itp., nie wiadomo więc ile z tego się zebrało... Quote
Odi Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Neris, bardzo Ci dziękuję za wklejenie kwitu za operację oraz za potwierdzenie, iż wpłata od Eli i Sergiusza dotarła na Twoje konto. "Neris" napisał(a):Odi, wiem że Darczyńcy chcą zobaczyć dowód wpłaty na konto, ale mam nadzieję że zgodzą się żeby z tych pieniędzy uregulować od razu dług u Akrum? Wtedy od razu po tym jak wpłyną mogłabym je odesłać. Nerisku, Darczyńcy - Ela i Sergiusz absolutnie nie chcieli oglądać dowodu wpłaty na konto. Powiedzieli, że skoro ja ich poprosiłam o pomoc dla Maksia, to wystarczy moje słowo. To jest tylko moja inicjatywa z okazaniem dowodu wpłaty, skanu kwitu ect., gdyż uważam , iż każde działanie w obrębie cudzych pieniędzy lub też cudzych darowizn w innej postaci musi przebiegać jawnie i całkowicie transparentnie. Również chcę podkreślić, iż Darczyńcy nie mają woli wnikać na jakie konkretnie potrzeby maksiowe przeznaczony zostanie datek. Tylko Ty Neris, jako Pielęgniarka i Opiekunka Maksia decydujesz na co przeznaczasz te siedem stów, które wpłynęły na Twoje konto dla Maksymiliana. Mam nadzieję, że wszystko wyjaśniłam:lol:, a Ty Neris już się tym nie frasuj, proszę. Wszystko jest z Twojej strony OK. Dobrze, że Maksio ma już zdjęty ten akrylowy usztywniacz, chociaż trochę mu lżej - mam nadzieję ... Ciekawe czemu jest poświęcona ta konferencja w Nicei na którą udał się maksiowy lekarz. Quote
Neris Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 A pewnie jakaś zębologiczna to konferencja, bo pan doktor jest przewodniczącym sekcji stomatologicznej w POLSKIM STOWARZYSZENIU LEKARZY WETERYNARII MAŁYCH ZWIERZĄT. A Maksiula jest dzisiaj NIE-ZNOŚ-NA! Po odzyskaniu mobilności żuchwy używa jej do celów zupelnie innych niż przewidziano, a mianowicie piłuje japę niemiłosiernie! I żebrze jak stary wyjadacz. Dzisiaj posiekałam mu kurczaka na dość drobne kawałki i co? Podawałam z ręki umieszczając jak najstaranniej na języku i wszamał wszystko. Oby to się tylko zrosło, takie stare, kruche kości nie są zbyt chętne do regeneracji... Quote
Akrum Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 jejku, widziałam że allegro cegiełkowe się ruszyło :) zostało jeszcze 95 cegiełek, ale to i tak sukces, bo jak na początku widziałam jak było sporo wejśc, a raptem kilka cegiełek schodziło - to byłam załamana, a teraz proszę :) z tego co się orientuje,to chyba prowizji allegro nie pobiera jak to jest allegro cegiełkowe wystawiane przez stowarzyszenia,fundacje - prawda? Maksio już jadł? sam? bez strzykawki?? o matko, ale był pewnie zdziwiony i zadowolony jednocześnie :) Quote
Kociabanda2 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Neris napisał(a):Doszło 700zł wysłane przez Odi, bardzo dziękujemy. W tej chwili mam na koncie 1212zł należących do Maksia. 900zł jesteśmy winni Ani i Akrum, więc jest jakby 312zł Yyyy... Czyli Maksio jest 312zł do przodu, ale jak się domyślam przewidujecie kolejne wydatki (pewnie nie małe) czyli nadal szukamy źródeł finansowania. Tak? Quote
Kociabanda2 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Neris napisał(a): A Maksiula jest dzisiaj NIE-ZNOŚ-NA! Po odzyskaniu mobilności żuchwy używa jej do celów zupelnie innych niż przewidziano, a mianowicie piłuje japę niemiłosiernie! I żebrze jak stary wyjadacz. Dzisiaj posiekałam mu kurczaka na dość drobne kawałki i co? Podawałam z ręki umieszczając jak najstaranniej na języku i wszamał wszystko. Oby to się tylko zrosło, takie stare, kruche kości nie są zbyt chętne do regeneracji... Wow! No nieźle :) Pewnie bardzo się cieszył, że może kurczaka podjeść :) A ile on może mieć lat? Quote
Neris Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Śniadanko też już zjedzone. Teraz tylko kłopot z piciem, bo przecież nie dam mu całej głowy wepchać do miski, a ze strzykawki Maksio sobie nie życzy. Razem z Maksiem przyjechała do mnie jamniczka Lola. Nie ma wątku, Ania wypatrzyła ją na jakimś zupełnie innym zdjęciu ze schroniska. Lola miała być 3 dni dopóki Ania nie znajdzie hoteliku, ale jakoś nie znalazła żadnego... Zaraz jedziemy z Lolą na operację, bo na całych listwach mlecznych ma guzy. Prosimy o kciuki za Lolę też. Quote
Akrum Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Kociabanda2 napisał(a):Yyyy... Czyli Maksio jest 312zł do przodu, ale jak się domyślam przewidujecie kolejne wydatki (pewnie nie małe) czyli nadal szukamy źródeł finansowania. Tak? tak szukamy dalej finansów, ponieważ jeszcze będzie czekać Maksia zabieg zdjęcia tego co ma na wierzchu paszczy, no i nie ma w ogóle deklaracji na DT, no i oczywiście dojazdy do weta też kosztują... A Maksio raczej szybko do nowego domku nie pójdzie, choć cuda się zdarzają :) Quote
Isadora7 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Neris napisał(a):Doszło 700zł wysłane przez Odi, bardzo dziękujemy. W tej chwili mam na koncie 1212zł należących do Maksia. 900zł jesteśmy winni Ani i Akrum, więc jest jakby 312zł Na PM odpowiadam wysyłając konto Kikou, mam nadzieję że coś tam się zbierze. Oprócz tego Allegro ruszyło, ale nie wiem jaki jest koszt wystawienia, prowizji itp., nie wiadomo więc ile z tego się zebrało... Akrum napisał(a):jejku, widziałam że allegro cegiełkowe się ruszyło :) zostało jeszcze 95 cegiełek, ale to i tak sukces, bo jak na początku widziałam jak było sporo wejśc, a raptem kilka cegiełek schodziło - to byłam załamana, a teraz proszę :) z tego co się orientuje,to chyba prowizji allegro nie pobiera jak to jest allegro cegiełkowe wystawiane przez stowarzyszenia,fundacje - prawda? Maksio już jadł? sam? bez strzykawki?? o matko, ale był pewnie zdziwiony i zadowolony jednocześnie :) Jeżeli Selenga zrobiła wyróznienia to koszty wyróżnień allegro: wyróżnienie = 12 zł podświetlenie = 6 zł pogrubienie = 2 zł Selenga powie które stosowała. Prowizja to 0,04 od kwoty SPRZEDANYCH cegiełek. Akrum dzwoni, ale nie do końca. To Allegro nie jest wystawiane przez Organizację a przez Selengę czyli osobę prywatną. I to Ona ponosi koszty całkowite aukcji. Nie jest to takie proste do końca. Musi być na allegro konto fundacyjne i z niego wystawiane. Mało tego Fundacja musi dostarczyć do allegro odpowiednie dokumenty aby uzyskać zezwolenie na aukcje charytatywne. I to zezwolenie i tak trzeba co kwartał wznawiać, zgłaszają najdalej do 5 miesiąca rozpoczynającego kwartał. Allegro nie zwraca kosztów wyróżnień a jedynie prowizję, jeżeli jest wystawiona aukcja na koncie z zezwoleniem na aukcje charytatywne. Bywa ze np ja wystawiam cegły emirowe ze swojego konta bo zwyczajnie lepiej idą i warto po prostu nawet zapłacić a miec inny efekt. To kwestia też jaki psiak. Quote
.blueberry. Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Neris napisał(a):Śniadanko też już zjedzone. Teraz tylko kłopot z piciem, bo przecież nie dam mu całej głowy wepchać do miski, a ze strzykawki Maksio sobie nie życzy To może piłby z takiego poidełka? http://img248.imageshack.us/i/piodeko7zln0.jpg/ To jest akurat małe ale są też większe. JEdyne co by musiał robić to sobie delikatnie polizać dziubek i woda sama mu do pyszczka poleci. Tylko nie wiem czy to dla niego nie za duży wysiłek i czy to dobry pomysł :) Quote
Neris Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Kociabanda2 napisał(a):Wow! No nieźle :) Pewnie bardzo się cieszył, że może kurczaka podjeść :) A ile on może mieć lat? W książeczce ma wpisany rok urodzenia 2002, ale nie wiem jaka jest prawda. Quote
Kociabanda2 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Akrum napisał(a):tak szukamy dalej finansów, ponieważ jeszcze będzie czekać Maksia zabieg zdjęcia tego co ma na wierzchu paszczy, no i nie ma w ogóle deklaracji na DT, no i oczywiście dojazdy do weta też kosztują... A Maksio raczej szybko do nowego domku nie pójdzie, choć cuda się zdarzają :) Dobra. Rozumiem :) Neris napisał(a):W książeczce ma wpisany rok urodzenia 2002, ale nie wiem jaka jest prawda. e! To nie taki staruszek z niego :) Jeśli faktycznie ma 8 lat to jeszcze ma chyba trochę przed sobą, co? Quote
Selenga Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Isadora7 napisał(a):Jeżeli Selenga zrobiła wyróznienia to koszty wyróżnień allegro: wyróżnienie = 12 zł podświetlenie = 6 zł pogrubienie = 2 zł Selenga powie które stosowała. Prowizja to 0,04 od kwoty SPRZEDANYCH cegiełek. wszystkie :) do tego dochodzi jeszcze 2 zł za "kup teraz" To Allegro nie jest wystawiane przez Organizację a przez Selengę czyli osobę prywatną. I to Ona ponosi koszty całkowite aukcji. Nie jest to takie proste do końca. Musi być na allegro konto fundacyjne i z niego wystawiane. Mało tego Fundacja musi dostarczyć do allegro odpowiednie dokumenty aby uzyskać zezwolenie na aukcje charytatywne. I to zezwolenie i tak trzeba co kwartał wznawiać, zgłaszają najdalej do 5 miesiąca rozpoczynającego kwartał. Allegro nie zwraca kosztów wyróżnień a jedynie prowizję, jeżeli jest wystawiona aukcja na koncie z zezwoleniem na aukcje charytatywne. Bywa ze np ja wystawiam cegły emirowe ze swojego konta bo zwyczajnie lepiej idą i warto po prostu nawet zapłacić a miec inny efekt. To kwestia też jaki psiak.Dokładnie tak :) 200 cegiełek = 40 zł prowizji Czasem warto Quote
Isadora7 Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 No tak jeszcze to 2 zł za KUP TERAZ. Dyplom już zaraz skończę i podeślę. Bardzo ładnie aukcja poszła - fajnie Quote
Neris Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 Usiadłam od rana do finansów, żeby to jakoś wyklarować, bo przypomniało mi się, że z poprzedniej zbiórki zabrakło ok. 100zł do kosztów operacji. Wpłaty na moje konto - to są tylko wpłaty za leczenie: 24-wrz Akrum 100 24-wrz Elżbieta i Sergiusz Protoklitow 700 14-wrz kikou 50 14-wrz kikou 1,73 13-wrz Liutosi 228,27 Abra 50 17-sie spaedk po kumplu 209 16-sie Liliana P. 100 16-sie Agata51 40 11-sie SUMMER78 300 09-sie skarpeta talcott 150 09-sie xmatrix 69 09-sie Bjuta 50 04-sie kundelkowa skarbonka 100 razem 2148 Wydatki: Operacja 1 - 1127 kontrola - 61 Operacja 2 - 768 Razem 1956 100zł od Akrum wpisałam jako to, czego nie musimy oddawać z tych pożyczonych 500 Wychodzi na to, że mam na koncie należące do Maksia 192zł. Oprócz tego 500zł Ani i 400zł Akrum. Quote
Isadora7 Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 Miniaturka cegiełki. Oryginał wysyłam do Selengi Quote
Neris Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Isadorko, byłam w piątek u Zwierzusia i nie doszły do niej jeszcze plakaty. Masz możliwość sprawdzenia, czy zostały wysłane? Quote
malibo57 Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Witam. "Przygnała" mnie tu Monisia z Katowic - nadrabiam 10 - dniową nieobecność na Dogo. Widzę, że sytuacja opanowana:) Quote
Neris Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Tak, wygląda na to że w miarę opanowana. Maksio przyciągnął do siebie stado Aniołów, rzec by można hordę (nie wiem w jakich formacjach latają Anioły:lol:) Quote
malibo57 Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Sądzę, że, jak trzeba, to i lotem koszącym dadzą radę;-) Quote
Recommended Posts