Akrum Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 LILUtosi napisał(a):Wpłacę parę groszy z mojej skarpety - zablokowałam sobie to konto wpisując złe hasło i nie mogłam do tych środków dotrzeć. Pieniążki będą z tego rozliczenia: http://www.dogomania.pl/threads/180726-LILUtosiu-rozliczenie-konta-wp%C5%82ywy-i-wydatki. super, bardzo dziękujemy :) każdy grosz w tym przypadku tutaj się liczy. Quote
Akrum Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 dziś wizyta kontrolna o ile się nie mylę?? Neris - jak zapłacisz za nią? czy jeszcze wpłynęła do Ciebie jakaś kaska? czy już nic?? a, oto obiecany bazarek na Maksia - książki przekazane przez _Lara http://www.dogomania.pl/threads/192301-KSI%C4%84%C5%BBKOWY-BAZAREK-NA-MAKSIA-do-19-wrze%C5%9Bnia-do-godziny-22-00?p=15324282#post15324282 zapraszam chociaż do podbijania :) _Lara - sprawdź czy nic nie pomyliłam w bazarku :) Quote
Akrum Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 LILUtosi napisał(a):Wpłacę parę groszy z mojej skarpety - zablokowałam sobie to konto wpisując złe hasło i nie mogłam do tych środków dotrzeć. Pieniążki będą z tego rozliczenia: http://www.dogomania.pl/threads/180726-LILUtosiu-rozliczenie-konta-wp%C5%82ywy-i-wydatki. czy masz nr konta do wpłaty na Maksia? czy Ci podesłać? Quote
Akrum Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 a tu kolejny bazarek, ten co kikou zrobiła dla między innymi Maksia - zapraszam ciocie tam :) http://www.dogomania.pl/threads/192253-OBRO%C5%BBE-ma%C5%82e-i-du%C5%BCe-nowe-i-u%C5%BCywane...-wszystkie-TANIE!!-na-Maksa-i-Balbine-do-19-bm Quote
kikou Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 A przede wszystkim pytamy jak wypadła wizyta kontrolna? Quote
Neris Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Jest dobrze. Śluzówka prawie już narosła, jeszcze trochę brakuje ale już niewiele. Pan doktor zaglądał Maksiowi do buzi, świecił światełkami, coś tam macał. Powiedział potem, i było na to 4 świadków, że pójdę do nieba za to, że tak dobrze się Maksiem zajmowałam i wypełniałam wszystkie polecenia. A zła wiadomość jest taka, że w czwartek musimy się stawić na drugi etap - żeby nie doszło do zrośnięcia stawu ruszającego żuchwą trzeba rozciąć akryl, trochę oczyścić pod tą tymczasową "protezą" i zmienić kąt ustawienia żuchwy. Pan doktor powiedział, że weźmie wyłącznie za materiały. Ale i tak trzeba liczyć, że jakieś 400-500zł to wyjdzie. I nie wiem co teraz. Czy znamy kogoś, kto NAPRAWDĘ zrobi to allegro, a nie tylko je obieca? Szczerze mówiąc trochę chce mi się płakać, bo minął chyba z miesiąc od operacji i niewykonanie tej drugiej będzie zmarnowaniem wysiłków podjętych dla ratowania Maksia. Za dzisiejszą wizytę zapłaciliśmy ZERO, to nagroda od pana doktora za skrupulatne wypełnianie zaleceń. Quote
Hitoshi Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Hej. Ja mam trochę rzeczy na bazarek i w wolnym czasie wystawię go dla Maksia. Quote
Roberto Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Widze, ze dobrze funkcjonuja tutaj bazarki. Moge podarowac kilka rzeczy komus w Krk. Mialy byc wystawione na allegro, ale tutaj bedzie z nich lepszy pozytek. Prosze o info jesli znajdzie sie ktos zainteresowany. Quote
Hitoshi Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Zapraszam na bazarek dla Maksia :) http://www.dogomania.pl/threads/192399-Kosmetyki-rzeczy-dla-zwierz%C4%85tek-oraz-do-domu-na-sp%C5%82ate-d%C5%82ugu-Maksa-do-21.09/page2 Quote
kikou Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 Hitoshi bardzo, bardzo dziekujemy za bazarek zastanawia mnie czy w dzień zabiegu lekarz nie mówił nic o drugim etapie.... byłoby jednak łatwiej mimo wszystko gdybyśmy od początku wiedziały co jest planowane... czy jest planowany trzeci etap? Kto nam pomoże z cegiełkowym allegro? MAKSIO ROZPACZLIWIE POTRZEBUJE POMOCY!!!!! Quote
lilk_a Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 kikou;15334402[b napisał(a):(...) Kto nam pomoże z cegiełkowym allegro? MAKSIO ROZPACZLIWIE POTRZEBUJE POMOCY!!!!! ja mogę zrobić od strony graficznej .... Quote
Akrum Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Neris jesteś WIELKA i bardzo, ale to bardzo dziękuję Ci za tak cudowną opiekę nad Maksiem :) Druga sprawa - mamy już 3 bazarki, coś się mam nadzieję uzbiera z nich. Kolejna sprawa - widzę, że jednak Isadora7 nie zrobiła allegro cegiełkowego? Nie wiem dlaczego, czy nadal tego konta nie ma, czy zdjęć, czy brak czasu z jej strony lub chęci - nie mam pojęcia, tylko szkoda, nie potrzebnie tyle czasu czekaliśmy, a już dawno może by się jakaś kaska zebrała... :( Czwarta sprawa - Roberto chce podarować rzeczy na bazarek, więc jeśli nikt się nie podejmie zrobienia i poprowadzenia tego bazarku, to możesz mi Roberto przesłać zdjęcia i opisy na maila, ja wystawie bazarek... I ostatnia sprawa - kikou - czy Ty możesz wyłożyć kase na czwartkowy zabieg? jeśli nie, to ja mogę wyłożyć wstępnie te 500 zł, ale te pieniążki by musiały do mnie do końca miesiąca spłynąć, bo to jest kasa przeznaczona na sterylki bezdomnych kotek spod bloków mojej mamy i zabiegi są umówione od 24 wrzesnia i kasę muszę mieć wtedy z powrotem... Quote
Neris Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Szczerze mówiąc kiedy Maksio był w takim złym stanie i szukaliśmy w panice weta, który w ogóle podejmie się takiej pracy, pamiętam że było info, że pan doktor zrobi tę operację za 1000zł. Takie info pamiętam, wtedy nie wiedziałam ze jest to założenie specjalnej "atrapy" żuchwy którą trzeba będzie zdjąć. Myślałam, że jest to całkowity koszt zabiegu. Jednak pamiętam, że pisałam na wątku o reoperacji, nie mam teraz niestety czasu szukać tego. A już na 100% rozmawiałyśmy o tym telefonicznie mówiąc między innymi o konieczności wystawienia cegiełek. Drugi etap jest nieplanowany - w związku z tym, że istnieje zagrożenie, że staw się zrośnie a śluzówka jeszcze do końca nie narosła - nie można jeszcze całkowicie zdjąć akrylu. Dlatego pan doktor mówił, że jest to trudna decyzja i albo to robimy, albo jeszcze czekamy na zarośnięcie śluzówki ryzykując, że po zdjęciu akrylu żuchwa nie będzie się ruszać. Ryzyko jest ogromne, bo unieruchomienie stawu trwa już długo. To by znaczyło skazanie Maksia na karmienie rurką do końca życia. I oczywiście będzie konieczny trzeci etap, czyli całkowite zdjęcie opatrunku, ale to już będzie krótki zabieg, chyba tylko za koszt znieczulenia. Jeśli chodzi o allegro cegiełkowe to mogę tylko powiedzieć "ja wiedziałam że tak będzie". Nie mówię tego ze złośliwości tylko niestety z własnego doświadczenia. Proponuję poprosić o to Selengę, tak radziła mi Gagata. Ja niestety muszę wyjść z domu bo mam dzisiaj ważne sprawy, nie mogę się tym zająć. Quote
kikou Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 Akrum napisał(a): ....widzę, że jednak Isadora7 nie zrobiła allegro cegiełkowego? Nie wiem dlaczego, czy nadal tego konta nie ma, czy zdjęć, czy brak czasu z jej strony lub chęci - nie mam pojęcia, tylko szkoda, nie potrzebnie tyle czasu czekaliśmy, a już dawno może by się jakaś kaska zebrała... :( mówiąc delikatnie stało sie niezwykle niefortunnie, Isadora jak najbardziej ma prawo nie mieć czasu na kolejne allegro, niemniej powinna nam uczciwie napisać o tym zamiast codziennie zwodzić, że allegro jutro będzie... ....ostatnia sprawa - kikou - czy Ty możesz wyłożyć kase na czwartkowy zabieg? jeśli nie, to ja mogę wyłożyć wstępnie te 500 zł, ale te pieniążki by musiały do mnie do końca miesiąca spłynąć, bo to jest kasa przeznaczona na sterylki bezdomnych kotek spod bloków mojej mamy i zabiegi są umówione od 24 wrzesnia i kasę muszę mieć wtedy z powrotem... nie bardzo mam z czego wyłożyć 5 stówek, sama mam w domu kilka chorych wrocławskich biedaków i nawet nie daje rady nazbierać na leki dla nich, poza tym już wyłożyłam i wysłałam do Neris 200,- na wrześniowy czynsz, żeby nie czekała aż mój bazarek dobiegnie końca... a zatem Twoja propozycja Akrum byłaby nieocenioną pomocą. Spróbuje poszukać jeszcze czegokolwiek co możnaby spieniężyć... ............... Quote
Akrum Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Ja mogę wyłożyć, tak jak pisałam wyżej, tylko tak jak wspomniałam - do końca września musiałabym mieć kaskę z powrotem na koncie, bo to są "kocie pieniądze", które z trudem odkładałam na zabiegi dla 4 kotek bezdomnych, które karmię... Quote
Akrum Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 no to leci przelew na twoje konto Neris... i trzeba ruszyć z kopyta teraz z allegro, żeby pieniążki do mnie wróciły z końcem września. Quote
kikou Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 Akrum napisał(a):no to leci przelew na twoje konto Neris... i trzeba ruszyć z kopyta teraz z allegro, żeby pieniążki do mnie wróciły z końcem września. napisałam pw w sprawie allegro do Selengi, w nocy usiłowałam wysłać pw do Lilli ale niestety ma zapchaną skrzynke.... ja poza tym nie znam nikogo kto jeszcze ma pojęcie o tych allegrach cegiełkowych, żeby wszystko było zgodne z przepisami itd... KTO JESZCZE MÓGŁBY POMÓC????? Quote
kikou Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 lilk_a napisał(a):ja mogę zrobić od strony graficznej .... bardzo dziekujemy za te propozycje, pisałam do Ciebie w nocy już w tej sprawie ale masz zapchaną skrzynke, czy dałabyś rade dzisiaj jeszce do tego usiąść??? Quote
zwierzus Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 kikou napisał(a):zastanawia mnie czy w dzień zabiegu lekarz nie mówił nic o drugim etapie.... byłoby jednak łatwiej mimo wszystko gdybyśmy od początku wiedziały co jest planowane... czy jest planowany trzeci etap? Kikou, ponieważ byłam z Neris na pierwszej wizycie u dr Kurskiego, wyjaśniam wątpliwości: w planach były 2 zabiegi, czyli stabilizacja złamania i potem zdjęcie akrylu wraz z usunięciem kłów (na nich teraz się to wszystko trzyma). Jutrzejszy zabieg nie był rozpatrywany. Na wizycie kontrolnej 12.08 okazało się że jest duży ubytek dziąseł (zostały zeszyte nad złamaniem, ale na skutek złego ukrwienia obumarły; zostały zostawione do samodzielnego wygojenia). Ten ubytek przedłuża okres rekonwalescencji - nie można zdjąć ustrojstwa dopóki się to nie zagoi. Jednocześnie zostawienie żuchwy w takiej samej pozycji na kolejne tygodnie może spowodować unieruchomienie na stałe stawu skroniow-żuchwowego. Czyli trzeba go "przestawić" i poczekać na zagojenie dziąsła. Napisałam się :) Quote
zwierzus Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Na prośbę Neris: Zabieg jest jutro o 16.00, transport zapewni Pati C (płatny). Quote
Abrakadabra Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 zwierzus napisał(a):Kikou, ponieważ byłam z Neris na pierwszej wizycie u dr Kurskiego, wyjaśniam wątpliwości: w planach były 2 zabiegi, czyli stabilizacja złamania i potem zdjęcie akrylu wraz z usunięciem kłów (na nich teraz się to wszystko trzyma). Jutrzejszy zabieg nie był rozpatrywany. Na wizycie kontrolnej 12.08 okazało się że jest duży ubytek dziąseł (zostały zeszyte nad złamaniem, ale na skutek złego ukrwienia obumarły; zostały zostawione do samodzielnego wygojenia). Ten ubytek przedłuża okres rekonwalescencji - nie można zdjąć ustrojstwa dopóki się to nie zagoi. Jednocześnie zostawienie żuchwy w takiej samej pozycji na kolejne tygodnie może spowodować unieruchomienie na stałe stawu skroniow-żuchwowego. Czyli trzeba go "przestawić" i poczekać na zagojenie dziąsła. Napisałam się :) No i dobrze, że się "napisałaś". :) Jesteś lekarzem zwierzęcym, najcudowniejszym pod słońcem :) Specjalistą i( przynajmnej dla mnie): autorytetem w każdym obszarze psich (i kocich) chorób. Na dodatek superaqśnym Quote
zwierzus Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Abra, proszę Cię. Chcesz żeby mi się poprzestawiało pod sufitem? :evil_lol: Quote
Akrum Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 zwierzus napisał(a):Na prośbę Neris: Zabieg jest jutro o 16.00, transport zapewni Pati C (płatny). to trzymamy mocno kciuki za dzisiejszy zabieg :) Ciekawe, czy pieniążki dotarły na konto Neris... mam nadzieję, że tak i będzie mogła zapłacić za zabieg. Quote
lika1771 Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Ja oczywiscie 100 podesle jeszcze postaram sie w tym miesiacu,Akrum to moze teraz na Twoje konto? Quote
Recommended Posts